ΜΟΔΑ

Ingenieur σημαίνει στιλ, δύναμη και ταχύτητα στον καρπό σου

Η τέταρτη ιστορία της ανδροπαρέας πατάει το γκάζι σε μία 124 Spider και μας μεταφέρει στον υπέροχο κόσμο της οικογένειας των Ingenieur από την IWC Schaffhausen.

Ένα μικρό άγχος λίγο πριν βάλεις μπροστά. Αυτό νιώθεις στη θέα του τιμονιού μιας αντίκας που είναι εκεί για να την κάνεις μια βόλτα. Ένα παλιό αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο που κάποιος το έχει συντηρήσει σε τέλεια κατάσταση τόσες δεκαετίες φέρει πάνω του μία ευθύνη για τον οδηγό αλλά και μια μοναδική ιστορία. Κι όταν βγεις στο δρόμο; Εκεί, το μικρό αυτό άγχος γίνεται μια δύναμη ελευθερίας.

Η σχέση του Έλληνα με το αυτοκίνητό του, είτε αυτό θα δικαιούταν συμμετοχή σε ένα ράλλι με αντίκες είτε πρόκειται για ένα νέο υβριδικό φουτουριστικό αυτοκίνητο, είναι άρρηκτη. Κι ομολογώ ότι σπάνια στο εξωτερικό έχω συναντήσει κάποιον λαό τόσο φανατικά κολλημένο στο τιμόνι. Πίσω όμως από την πρόσκαιρη εικόνα υπάρχει κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, υπάρχει μια αγνή αγάπη για την τεχνολογία και την μηχανική που επιτρέπει στον άνθρωπο να οδηγεί τους δρόμους με ταχύτητα και δύναμη.

 

Τριγύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που παθιάζονται με την ταχύτητα, που παθιάζονται με τις συζητήσεις περί αυτοκινήτου, που ζουν για να έχουν στοιχεία αυτής της σχέσης σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους. Τα πρώτα IWC Ingenieur δημιουργήθηκαν στα μέσα δεκαετία του 50′ και αμέσως λατρεύτηκαν από επιστήμονες, από μηχανικούς, από τεχνικούς. Από ανθρώπους της ακρίβειας και του ορθολογισμού. Αγαπήθηκαν για τον λιτό αλλά κομψό σχεδιασμό τους, για την αντίσταση στο νερό, τις αντιμαγνητικές τους ιδιότητες και την υψηλή ακρίβεια στον μηχανισμό τους.

Αυτές είναι αξίες που ακολουθούν την συγκεκριμένη οικογένεια της IWC Schaffhausen μέχρι σήμερα, όσες αλλαγές κι αν θα δούμε παρακάτω στον σχεδιασμό τους στην πάροδο των δεκαετιών. Σχεδιαστικά, τα πρώτα Ingenieur φανέρωναν μια ξεκάθαρη επιρροή από το στρατιωτικό Mark XI, με τη διαφορά ότι η μορφή τους ταίριαζε περισσότερο σε ανθρώπους που δεν ήταν στρατιωτικοί αλλά επιθυμούσαν κάποια τέτοια στοιχεία στο ρολόι τους. Η αλλαγή στον σχεδιασμό των Ingenieur ήρθε τη δεκαετία του 1970 υπό τον designer Gerald Genta και όσα εκείνος έφερε στο στιλ και την φιλοσοφία αυτής της οικογένειας.

Η ψυχή τους όμως παρέμενε ίδια. Αφιερωμένη στην τεχνική λεπτομέρεια, στις επιστήμη και την μηχανολογία.

 

Κι είναι πολλοί εκείνοι που ζητούν ακριβώς αυτά τα στοιχεία στο ρολόι που θα φορέσουν στον καρπό τους. Είναι πολλοί εκείνοι που επιζητούν την στιβαρότητα και την σοβαρότητα των Ingenieur για να εκφράσουν τη δική τους αγάπη προς την μηχανιστική αρτιότητα, προς τον ορθολογισμό των μηχανών. Κι αν δεις τον καινούριο χρονογράφο των IWC Ingenieur, αυτόν που φορά ο Γιώργος στο χέρι του στο βίντεο, θα αντιληφθείς ότι είναι αυτά τα στοιχεία που κυριαρχούν και μπορείς να ερωτευτείς στο συγκεκριμένο ρολόι. Σε διάμετρο 42,3 χιλιοστών είναι ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό και δυναμικό ρολόι, με έντονα τα αρρενωπά στοιχεία.

This is what driving with style means! Thnk u @effiekary ❤️#IWCIngenieur #iwcwatches #iwcgreece

A post shared by Elena Dedoussi (@elena_ddss) on

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι αυτή η οικογένεια των IWC που φιλοξενεί την συλλεκτική έκδοση για τα 50 χρόνια της Mercedes-AMG ή έναν ακόμα πιο Sport χρονογράφο, για τους λάτρεις του αθλητισμού και της ταχύτητας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τα ρολόγια αυτής της οικογένειας που κοσμούν συνήθως τους καρπούς των Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Δεν είναι τυχαίο ότι ο παρακάτω συλλεκτικός χρονογράφος έγινε ανάρπαστος με την κυκλοφορία των μόλις 750 ρολογιών.

 

Στο επόμενο κείμενο, θα γνωρίσουμε κάποια άλλη οικογένεια ρολογιών της IWC Schaffhausen. Μέχρι τότε, μπορείς να ακολουθήσεις το ελληνικό account της εταιρείας στο Instagram, για να ανακαλύψεις και μόνος σου τους λόγους για τους οποίους σου προτείνουμε να βάλεις κι εσύ ένα IWC στο χέρι σου.