ΜΟΔΑ

Ο χρόνος για έναν γυναικολόγο και ένα έμβρυο είναι πραγματικά πολύτιμος

Ο Γιώργος Λαϊνάς μίλησε στο Oneman για την σχέση του με το χρόνο, την καθημερινότητά του και το IWC ρολόι που φορά στον καρπό του.

Τι αξία έχει ο χρόνος όταν μιλάμε για ένα μωρό; “Χρόνος για εμένα είναι οι 36 ώρες που χρειάζεται το ωάριο να ωριμάσει, οι 7 ημέρες που χρειάζεται το έμβρυο να εμφυτευτεί, οι 9 μήνες που χρειάζεται ένα μωρό για να γεννηθεί”. Κι αυτή είναι ίσως η πιο όμορφη απάντηση που μπορεί να δοθεί από έναν άνθρωπο που παλεύει καθημερινά να βοηθήσει ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε λόγω φύσης του επαγγέλματος ιδιαίτερη βαρύτητα. Ένα όμορφο γραφείο, η έντονη βοή της πόλης μέχρι να μπεις στον προστατευμένο όμορφο χώρο και ένας γυναικολόγος – γενετιστής ο οποίος πολύ ρεαλιστικά οφείλει να διαχωρίζει την προσωπική από την επαγγελματική του ζωή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το στιλ δεν τον συνοδεύει και στις δύο πλευρές της καθημερινότητάς του.

Δες το βίντεο και επανερχόμαστε…

 

Συμμετέχω στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αναπαραγωγής. Η ευθύνη του να δημιουργήσουμε καινούριες οδηγίες πανευρωπαϊκές για τη γονιμότητα, είναι μεγάλη στο να περάσουν σωστά στην πρακτική των ασθενών και των γιατρών”. Αυτό είναι το κομμάτι της δουλειάς και της μεγάλης ευθύνης που φέρει ένας γιατρός σαν τον Γιώργο Λαϊνά στην καθημερινότητά του.

 

Το πιο χαρούμενο κομμάτι στη δουλειά μου είναι να βοηθήσω να έρθει στον κόσμο ένα μωρό. Κάθε φορά είναι κάτι καινούριο, κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό”. Και πώς να μην είναι καινούριο και εντυπωσιακό όταν μιλάμε για μια καινούρια ζωή. Στον λόγο του είναι πολύ ήρεμος, σχεδόν πράος. Σκέφτομαι πόση υπομονή, πόση αντοχή και τι ψυχικό σθένος χρειάζεται ένα επάγγελμα σαν αυτό.

Φορά ένα κομψό κοστούμι, συνδυασμένο άρτια με τα υπόλοιπα στοιχεία του ντυσίματος αλλά και το ρολόι που φορά στον καρπό του. “Στο Portugieser Automatic που φοράω, είναι ένα 7 Days Power Reserve, αγαπάω το ότι είναι ένα μίνιμαλ ρολόι αλλά έχει συγχρόνως και μια ιδιαίτερη βαρύτητα”. Μας λέει ότι είναι ιδιαίτερα δραστήριος με το ρολόι του, ότι του αρέσει πολύ η αλληλεπίδραση με τον μηχανισμό. Κάτι που θεωρείται μαγικό από τους λάτρεις των μηχανικών ρολογιών. “Συμμετέχεις στη λειτουργία του, όταν το κουρδίζεις, συμμετέχεις στο να λειτουργεί σωστά. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να πλησιάζω το ρολόι στο αυτί μου και να ακούω τον μηχανισμό του. Έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο. Το οποίο μου φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια γιατί και ο παππούς μου είχε ένα αυτόματο ρολόι”.

To IWC Portugieser Annual Calendar

Το ρολόι αυτό μοιάζει απόλυτα ταιριαστό με το στιλ και την αισθητική του. “Τα ρολόγια της IWC ταιριάζουν στο δικό μου στιλ γατί έχουν κάτι που προσπαθώ να συνδυάσω κι εγώ. Είναι κάτι μοντέρνο με κάτι λίγο πιο σοβαρό”. Χρυσή τομή για πολλούς στις μέρες μας που προσπαθούν να συνδυάσουν και τα δύο.

Τι είναι όμως για εκείνον το ρολόι; “Το ρολόι είναι μια δήλωση στιλ. Δίνεις μια άποψη με το ρολόι σου αν είναι σπορ, αν είναι σοβαρό, αν είναι βαρύ, αν είναι ελαφρύ. Δεν μπορώ να βγω από το σπίτι χωρίς ρολόι, νιώθω γυμνός. Είναι μέρος του ντυσίματός μου”.

 

Κλείνοντας την κουβέντα μας, τον ρωτήσαμε ποια είναι η πρόκληση για εκείνον σε αυτή τη δύσκολη καθημερινότητα. Για να μας απαντήσει κάτι τόσο νορμάλ και ανθρώπινο. “Καθημερινή πρόκληση είναι να βρεθεί λίγος παραπάνω χρόνος για τον εαυτό μου, για την γυναίκα μου, για τους φίλους μου”.

Δες κι άλλες στιγμές καθημερινότητας με την IWC από όλους εκείνους που ταίριαξαν την αισθητική της με ένα όμορφο ρολόι στον καρπό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Instagram account της IWC.