ΜΟΔΑ

Το μαύρο τζιν θα σώσει και φέτος το στυλ σου

10 διαφορετικά black jeans για να διαλέξεις αυτό που θα ταιριάξει τέλεια στο σώμα σου.

Βρισκόμαστε επίσημα (ή τουλάχιστον ημερολογιακά) στο φθινόπωρο. Αλλά αν ήταν στραβό το κλίμα, τώρα με τα τσαλίμια του καιρού, παραστράβωσε και αυτή η εποχή είναι πια ένας μικρός εφιάλτης τουλάχιστον για την ντουλάπα σου. Πολλή ζέστη το πρωί, λίγη δροσιά το βράδυ, ίσως βρέξει το απόγευμα. Με αυτές τις προβλέψεις του καιρού εσύ σίγουρα δεν ξέρεις τι να φορέσεις, πώς να είσαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση.

Εδώ λοιπόν, είναι που πρέπει να επιστρατεύσεις την πιο πρακτική πτυχή του μυαλό σου. Μπορεί να έχεις τετράγωνη λογική, αλλά όταν πρόκειται για ρούχα, συνδυασμούς και εποχές μάλλον σε πιάνει πονοκέφαλος. Δεν χρειάζεται όμως, αρκεί να φερθείς λίγο έξυπνα και να φτιάξεις μία γωνιά στην ντουλάπα σου με τα saver-items που είναι παντός καιρούς και δεν θα σε προδώσουν ποτέ. Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για τα sneakers, τα οποία ανήκουν σε αυτή τη γωνιά, με τα λευκά t-shirt που πάνε με όλα και φοριούνται με μία ζακέτα αργότερα από πάνω έχουμε ήδη ασχοληθεί και τώρα ήρθε η ώρα για το τζιν παντελόνι. Όχι ένα από αυτά τα blue jeans που έχεις σε αφθονία (κι αυτά καλά είναι) αλλά για το μαύρο τζιν, ένα παντελόνι που λειτουργεί μία σταθερή βάση για κάθε στιλ. Είναι ιδανικό για την εποχή, αφού όχι μόνο είναι πολυεργαλείο γκαρνταρόμπας αλλά σε βάζει λίγο στο mood, κυρίως λόγω χρώματος. Το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς το απέφευγες και καλά έκανες, γιατί στην ιδέα και μόνο το μαύρο σε παντελόνι και μάλιστα τζιν σου ανέβαζε αυτόματα την θερμοκρασία του σώματος.

Τώρα όμως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Είναι το παντελόνι που θα φορέσεις το πρωί με το t-shit σου ή το βράδυ με ένα casual πουκάμισο και εδώ θα μάθεις που θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Μπορεί να έχεις ήδη ένα αλλά αν σου έχει μείνει από την εποχή που άκουγες φανατικά punk και σου κάνει ακόμα, τότε μήπως να το αντικαταστήσεις με ένα από τα παρακάτω;

511 Slim Fit Jeans, Levi’s – 71.84€

Αγαπημένο denim brand με κλασική αξία που σαφώς θα είχε τη λύση για το μαύρο τζιν που θα φοράς κάθε μέρα.

Μαύρο τζιν, Wrangler – 84,95€

Μία από τις πιο έξυπνες αγορές που μπορείς να κάνεις. Αν σου ταιριάζει η slim εφαρμογή, τότε αυτό είναι το μαύρο τζιν που θες να έχεις στην ντουλάπα σου.

Phanto Joggjeans Oeatz, Diesel – 280€

Μπορεί να μην είναι από τα classics, αλλά αυτό το τζιν παντελόνι συνδυάζει δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν (athleisure και cargo-style), είναι μαύρο και φτιαγμένο από τζιν ύφασμα που μόνο η Diesel ξέρει να επεξεργάζεται τόσο καλά. Σε περίπτωση που έχεις ένα μαύρο τζιν και καλύπτει τις σημερινές σου ανάγκες, τότε κάνε μία δοκιμή και θα καταλάβεις αμέσως, αν αυτό είναι για σένα.

Dude Dan Organic Denim Jeans, Nudie Jeans – 120€
Εκτός του ότι είναι φτιαγμένο από organic denim ύφασμα, αυτό το μαύρο τζιν θα γίνει ένα από τα basics που θα φοράς για καιρό. Η ίσια γραμμή του σε βγάζει από πολλούς περιορισμούς, ενώ είναι πολύ εύκολο να το φορέσεις ακόμα και με ένα casual blazer, όταν η περίσταση ή διάθεση το απαιτεί.

Daman Straight Jeans, Superdry – 79.95€

Το κλασσικό στιλ από τα ’50s στην πιο σύγχρονη μορφή του. Ένα μαύρο τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή, ιδανικό για σένα που μένεις πιστός στις κλασσικές αξίες. Παρά την classic γραμμή, το ύψος στα μπατζάκια του και οι δερμάτινες λεπτομέρειες είναι η σύγχρονη πινελιά που το κάνουν ικανό να σταθεί στην ντουλάπα σου σήμερα.

Ralston – Stay Black Jeans, Scotch & Soda – 99,90€

Σε άνετη γραμμή και με ελαφρώς ελαστικό denim ύφασμα, αυτό το τζιν θα σε κάνει να νιώθεις άνετα κάθε φορά που το φοράς, ενώ το πιθανότερο είναι να μην σε δυσκολέψει καθόλου στους συνδυασμούς, αφού έχει ένα ουδέτερο στιλιστικό ύφος.

Fit 1 Skinny-Fit Denim Jeans, Rag & Bone – 160€

Ανθεκτικό τζιν παντελόνι σε μαύρο χρώμα που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όλες εκείνες τις φορές που θέλεις απλά να φορέσεις κάτι άνετο και safe.

Black jeans, Gap – 49,95€

Ένα κλασσικό τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή, χωρίς καθόλου ελαστικότητα που με την ίδια ευκολία το φοράς στο γραφείο αλλά και στις βόλτες του σαββατοκύριακου. Μπορεί να μην μπορείς να το φορέσεις σε λίγο πιο formal, απαιτητικές στιλιστικά περιστάσεις, αλλά σίγουρα θα σε βολέψει στην καθημερινότητα.

Soft skinny jeans, Zara – 29.95€

Αν σου αρέσουν τα skinny jeans, τότε το μαύρο είναι το πιο εύκολο χρώμα για να κάνεις την αρχή. Φυσικά πρέπει να λάβεις υπ’ όψη σου και το πόσο άνετη εφαρμογή έχει καθώς και το ύφασμά του που πρέπει να είναι μαλακό, όπως αυτό στο τζιν παραπάνω.

Vacant cropped rinsed black, Weekday – 32.99€

Σε πιο loose γραμμή χωρίς όμως να γίνεται υπερβολικό αυτό στην εφαρμογή, αυτό το μαύρο τζιν είναι η εκδοχή όσων χρειάζονται κομμάτια στην ντουλάπα τους για να στηρίξουν ένα αμιγώς urban & casual στιλ.