ΜΟΔΑ

Το Slamdunk είναι βγαλμένο από τα πιο τρελά μπασκετικά μας όνειρα

Επισκεφτήκαμε το μέρος που ονειρευόσουν απ' όταν σηκώθηκες για πρώτη φορά στις 4 το πρωί για να δεις τελικούς NBA.

Αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος σου προς το Χόγκουαρτς, κάπου στον 7ο όροφο θα βρεις το διάσημο ‘Δωμάτιο των Ευχών’, ένα μαγικό μέρος όπου αν συγκεντρώσεις τη σκέψη σου σε κάτι που θέλεις πολύ, ξαφνικά θα εμφανιστεί μπροστά σου και μέσα θα βρεις όσα σκεφτόσουν.

Κάποια στιγμή λοιπόν, σύμφωνα με τον μύθο, ένας μάγος περνούσε από αυτό το σημείο ενώ σκεφτόταν το καλύτερο άθλημα στον κόσμο. Το δωμάτιο εμφανιζόταν συνεχώς με αντικείμενα του κουίντιτς. Ο μάγος πολύ γρήγορα κατάλαβε πως καλό, χρυσό το Χόγκουαρτς, αλλά το κουίντιτς είναι για αυγολέμονους. Κι αν ήθελε να δημιουργήσει τον ιδανικό χώρο για ένα άθλημα που είναι για αρχόντους, έπρεπε να το κάνει μόνος του και μάλιστα σε  καλύτερο σημείο.

Τουλάχιστον αυτή ήταν μέχρι πρόσφατα η θεωρία μας για το πως δημιουργήθηκε το SLAMDUNK. Γιατί όταν μαθαίνεις για την ύπαρξη ενός καταστήματος στο οποίο θα βρεις τα πάντα γύρω από την μπασκετική κουλτούρα, είτε θα θεωρήσεις πως πρόκειται για μαγεία, είτε θα το επισκεφτείς για να κρίνεις ο ίδιος αν όντως καλύπτει τις προσδοκίες του coach που κρύβεις μέσα σου. Κι αυτό ακριβώς κάναμε την περασμένη Τρίτη σε ένα μοναδικό VIP event που πραγματοποιήθηκε στο SLAMDUNK.

Τι είδαμε; Α, όχι πολλά πράγματα. Μόνο ένα απίστευτο party με τον Ισορροπιστή στα decks, πολλά Basketball Contests με απίστευτα έπαθλα (για το reputation του αρθρογράφου, θα κρατήσουμε μυστικά τα σκορ που πέτυχε), special exhibition NBA 90’s Apparel και Limited edition Sneakers, Sneaker customization από τον SMario και καλεσμένους όπως τους Θοδωρή Παπαλουκά, Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Σαμαρά, Κωνσταντίνο Μήτογλου, Γιάννη Παπαπέτρου, Γιώργο Παπαγιάννη (φυσικά και στάθηκα δίπλα του για να κάνω μετά τα κλισέ αστειάκια ότι δεν είναι και τόσο ψηλός), Γιάννη Αθηναίου και τους λάτρεις του basketball culture Saske, Mente Fuerte, Γιούλικα Σκαφιδά.

Το θέμα όμως δεν είναι όσα είδαμε στο επικό event (καλά, προφανώς κι αυτό είναι το θέμα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό), αλλά όλα αυτά που θα μείνουν μετά το event και περιμέναμε να δούμε εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Τρεις όροφοι, βγαλμένοι από τα πιο μπασκετικά σου όνειρα κι έτοιμοι να σου προσφέρουν όλα αυτα που ήθελες, αλλά δεν το ήξερες μέχρι σήμερα. Από τη στιγμή που θα περάσεις την είσοδο και αντικρίσεις τα μπασκετικά memorabilia, τα retro arcade NBA JAM κι όλες τις οθόνες που παίζουν ασταμάτητα αγώνες NBA, ξέρεις πως είσαι στο σωστό μέρος.

Συνεχίζεις στο χώρο του ‘Basketball store’, όπου θα βρεις όλα τα νέα προϊόντα στα ειδικά διαμορφωμένα corner “Jordan Cage”, “NBA corner”, “adidas Squad corner”, “Pre-Game Apparel & accessories”, όπου basketball experts θα σε καθοδηγήσουν στον κατάλληλο εξοπλισμό με βάση τις ανάγκες σου. Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο που όπως αντιλαμβάνεσαι λυγίσαμε. Τι να διαλέξεις; Τα Nike Freak Coming to America; Την καινούργια σειρά Jordan x PSG; Τα jackets των Chicago Bulls; Ή τα νέα Harden; Τι θα αφήσεις πίσω; Είναι όλα τόσο cute.

Περίμενε! Δεν τελειώσαμε ακόμα! Βλέπεις, μπορεί το SLAMDUNK να έχει όλη την αίγλη τόσο από την τωρινή όσο κι από την golden era του NBA, αλλά το βασικότερο είναι ότι πρόκειται για ένα κατάστημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Και το αποδυκνύει με όλες τις λεπτομέρειες που θα απογειώσουν την εμπειρία σου:

‘Tryon Court’: δοκίμασε στο παρκέ το επόμενο sneaker που θα αγοράσεις,

‘Motion ID & Dynamic Analysis’: ανάλυσε τα πόδια σου σε πελματογράφο, για να λάβεις ακριβείς πληροφορίες για τις διαστάσεις και τη μορφολογία του πέλματός σου αλλά και ενημέρωση για συγκεκριμένα μοντέλα παπουτσιών για σένα.

‘Spalding Vertical Jump Test’: τέσταρε τις δυνατότητες του νέου σου sneaker στο κατακόρυφο άλμα.

Όπως σου είπαμε όμως και στην αρχή, το SLAMDUNK δεν είναι απλά ένα ακόμα μέρος με sneakers, αλλά ο προορισμός όσων αγαπάνε την μπασκετική κουλτούρα. Και το τρίπτυχο του Bball culture είναι NBA, hip hop και, φυσικά, tattoos. Στον τρίτο όροφο του SLAMDUNK σε περιμένει το Pop Up Store του πάντα δημιουργικού Dildo Tattoo Studio για να ανακαλύψεις τη μοναδική υπηρεσία που ενώνει την αγάπη σου για το μελάνι με την τρέλα σου για το μπάσκετ, δίνοντας σου τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το δικό σου tattoo!

Και κάπως έτσι κλείνει ιδανικά η βόλτα σου στο SLAMDUNK, σωστά; ΝΟΤ! Το shopping experience ολοκληρώνεται βγαίνοντας από το κατάστημα, όπου θα συναντήσεις το “SLAMDUNK CAFFE” για να δοκιμάσεις το NBA Coffee Blend, ποικιλία καφέ από τη Νικαράγουα, την Αφρική και τη Βραζιλία! Είδες που το ξέραμε πως πρόκειται για μαγεία;

Το SLAMDUNK είναι το μέρος που ονειρευόσουν απ’ όταν σηκώθηκες για πρώτη φορά στις 4 το πρωί για να δεις τελικούς NBA. Πλέον αυτό το μέρος έφτασε, βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας και σε περιμένει για να παίξεις μπαλίτσα (κακό λογοπαίγνιο, αλλά παίρνει πόντους γιατί λόγω παρκέ αληθεύει).

Επισκέψου τώρα το πρώτο αποκλειστικά μπασκετικό κατάστημα ‘SLAMDUNK’, Ερμού 37 και Φωκίωνος 5 και τσέκαρε όλη την συλλογή για να είσαι ready to play, εντός και εκτός γηπέδου.