ΜΟΔΑ

Βάλε χρώμα στον χειμώνα σου

Το να φοράς έντονα χρώματα το καλοκαίρι είναι παιχνιδάκι. Το δύσκολο – αλλά εξαιρετικά κομψό - είναι να τα ενσωματώσεις στην γκρι παλέτα του χειμώνα. Δες πώς.

Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η σχέση σου με τα χρώματα αλλάζει άρδην στην εφηβεία. Από εκεί που είσαι ένα γλυκό αγόρι που φοράει αδιαμαρτύρητα τα λαχανί, μουσταρδί και καρπουζί μπλουζάκια που του αγοράζει η μαμά του, ξαφνικά, μέσα σε λίγα χρόνια γίνεσαι ο τύπος με την ντουλάπα – βουβός κινηματογράφος, ασπρόμαυρη, χωρίς ένταση, να περιλαμβάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Μετά την εφηβεία περνάμε όλοι σε μια φάση όπου το χρώμα ξαφνικά θεωρείται κάπως υπερβολικά χαρούμενο και flashy, με αποτέλεσμα να το αποφεύγουμε διακριτικά στις μίζερες καθημερινότητές μας (τα οπαδικά κόκκινα, πράσινα και κίτρινα εξαιρούνται). Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι όμως. Τα χρώματα μπορούν να αναδείξουν την καλαισθησία εκείνου που το φοράει και να κάνουν όλα τα σύνολα να δείχνουν αυτομάτως πιο ενδιαφέροντα, ακόμη και το χειμώνα. Κυρίως τον χειμώνα. 

Στο επάνω μέρος

 

Ένα πορτοκαλί παλτό είναι εξαιρετικά κομψό, όμως είναι τρομερά δύσκολο να πετύχεις στην αγορά κάποιο σε καλή τιμή αλλά από καλή ποιότητα, ώστε να μην φαίνεται μίζερο. Οπότε τι κάνεις; Περιορίζεσαι σε άλλα ρούχα με χρώμα, που θα φορεθούν μέσα από τα πανωφόρια σου. Όπως τα πουλόβερ, ας πούμε, ή οι ζακέτες, που – ειδικά σε μια αναπάντεχη απόχρωση – είναι ιδιαιτέρως σοφιστικέ. Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο στην γκαρνταρόμπα σου και ούτε σκοπεύεις άμεσα να το αποκτήσεις, προσπάθησε τουλάχιστον να ζωντανέψεις κάπως τα πράγματα με ένα χρωματιστό t-shirt ή polo shirt. Αν μη τι άλλο, θα το φοράς χειμώνα – καλοκαίρι.

 

Μπλούζα Consenso, 54,90€ >

 

 

Μακρυμάνικη μπλούζα Gant, 95€ >

 

 

Μπλούζα polo Zen and Zen, 20€ >

 

 

Σακάκι Top Secret, 53,90€ >

 

 

Γιλέκο Manetti, 65€ >

 

Στο κάτω μέρος

 

Και πάνω εκεί που είχες πει το «ναι» στην χρωματιστή βερμούδα, ήρθε ο χειμώνας και σας τα χάλασε όλα. Δεν πειράζει, όμως, γιατί ήρθες πιο κοντά στην ιδέα ενός πράσινου, μπλε ελεκτρίκ, ροζ, γαλάζιου, μπορντό παντελονιού για τα καθημερινά και όχι μόνο σύνολά σου. Θα το συνδυάσεις φυσικά με ρούχα σε γκρι ή γήινες αποχρώσεις, διότι αυτός είναι ο πιο safe τρόπος και για να νιώθεις εσύ άνετα με το χρώμα, και για να μην υποπέσεις σε ενδυματολογικά σφάλματα αλλά και για το να αναδείξεις το ιδιαίτερο χρώμα του παντελονιού σου.

 

 

Κοτλέ παντελόνι Camaro, 19,90€ >

 

 

Γαλάζιο παντελόνι Sorbino Uomo, 39,50€ >

 

 

Πετρόλ παντελόνι New Zealand, 43,60€ >

 

 

Πορτοκαλί παντελόνι Scotch & Soda, 93,90€ >

 

 

Παντελόνι Manetti, 79€ >

 

Στα παπούτσια

 

Ένα ζωηρό χρωματικά ζευγάρι παπούτσια, όπως κόκκινο, γαλάζιο, πράσινο, κίτρινο μοιάζει με κλωτσιά που ξυπνάει το στιλ σε ένα κατά τ’ άλλα βαρετό, συμβατικό σύνολο. Προσπάθησε να αποφύγεις τον πειρασμό να σετάρεις τα χρωματιστά παπούτσια σου με ένα ίδιου χρώματος πουλόβερ, σακάκι ή polo shirt. Φόρεσέ τα εντελώς μόνα τους ή σε συνδυασμό με κάποια δευτερεύουσας σημασίας λεπτομέρεια, όπως το πουά στη γραβάτα σου ή τις ρίγες στο μαντήλι στο πέτο σου.

 

 

Σουέντ loafers Tod’s, 198€ >

 

 

Παπούτσια Mr.Shoe by Feng Shoe, 83€ >

 

 

Λαστιχένια παπούτσια Converse All Star, 89,90€ >

 

 

Μπορντό μποτάκια Fred Perry, 92€ >

 

 

Μπλε παπούτσια Carlington, 56€ >

 

Στα αξεσουάρ

 

Αν δεν νιώθεις έτοιμος ψυχολογικά να φορέσεις τίποτα από τα παραπάνω, υπάρχουν πάντα για εσένα τα αξεσουάρ. Ένα κόκκινο σκουφάκι. Ένα κίτρινο κασκολάκι. Ένα ζευγάρι μωβ κάλτσες. Ένα ζευγάρι μπλε γυαλιά ηλίου. Οι δυνατότητες είναι πολλές και οι συνδυασμοί τους απεριόριστοι, οπότε προσπάθησε, τουλάχιστον, να το διασκεδάσεις λίγο. Θυμήσου πως τα χρώματα της ίδιας οικογένειας συνήθως ταιριάζουν καλά μεταξύ τους, κράτα στο μυαλό σου τα συμπληρωματικά ζεύγη (πράσινο-κόκκινο, μπλε-πορτοκαλί, μωβ-κίτρινο κλπ) και παίξε με μικρές λεπτομέρειες εδώ και εκεί ώστε να δώσεις μια φωτεινή ένεση στις χειμερινές σου εμφανίσεις. 

 

 

Γυαλιά ηλίου Visionmania, 14,90€ >

 

 

Καπέλο Gant, 29,90€ >

 

 

Σακίδιο πλάτης Herschel Supply, 92€ >

 

 

Κάλτσες Happy Socks, 6,40€ >

 

 

Μανικετόκουμπα Manetti, 45€ >