Unsplash
GROOMING

7 ελαφριά αντρικά αρώματα για το καλοκαίρι

Τα άχαστα φαβορί για να είσαι σίγουρος ότι μυρίζεις όπως πρέπει, όσο πρέπει.

Η καλοκαιρινή ευωδιά που βγάζει το σώμα σου μπορεί να είναι δημοφιλής για έναν πολύ απλό λόγο: Γεννάει την έλξη. Το υπέροχο άρωμα που αναδύεται από την πεντακάθαρη επιδερμίδα σου είναι ξεκάθαρα σημάδι γοητείας και ευνοεί τη θελκτικότητα. Επιπλέον, η ωραία μυρωδιά, η σωστή κι ανάλαφρη, ειδικά τις ημέρες που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο επιδεικνύει μια κάποια καλλιέργεια, μια φίνα αίσθηση στον τρόπο που σε φροντίζεις. Κι αν φροντίζεις εσένα σωστά, τότε το μήνυμα που φτάνει σε εμάς είναι δυναμικό, αλλά κυρίως ζωηρό.

Για να ξέρεις πάντως μπορούμε να σου συγχωρέσουμε ή να προσπεράσουμε το πόσο σχολαστικά φροντίζεις για την ενυδάτωση του προσώπου σου ή γενικά για τα μαλλιά σου, αλλά το να μυρίζεις λάθος ή ακόμη χειρότερα βαριά κι άσχημα, τότε μας δείχνει ότι σου διαφεύγει κάτι βασικό, αυτή η μικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στο “χαίρω πολύ για τη γνωριμία”. Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στα λάθος, πικάντικα και ακατάλληλα αρώματα για την εποχή, ό,τι και να επιλέξεις, αν δεν υπάρχει η σωστή βάση για να κάτσει σωστά η φρέσκια και δροσερή εσάνς που σου προτείνουμε  και παρακάτω δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Οπότε το να μυρίζεις φανταστικά ή καλύτερα να μοσχοβολάς καλοκαιράκι προϋποθέτει ντους διπλής και μετά επίλεξε κι ένα πιο ανάλαφρο άρωμα που θα αναδείξει το καθαρό δέρμα σου.

Chanel, Blue Parfum

Mόλις κυκλοφόρησε. Ό,τι πιο φρέσκο, φίνο και ζωηρό μπορείς να έχεις στο μπάνιο σου. Μια αλλιώτικη εσάνς που μεταξύ άλλων συνδυάζει μοναδικά το λεμόνι με το περγαμόντο και τη μέντα με τον ανανά. Ο αρωματοποιός του Olivier Polge είναι γνωστός παγκοσμίως για τα θαύματα που δημιουργεί.

Dolce & Gabbana, Light Blue, Italien Zest (Limited Edition)

Αυτό το περιορισμένης κυκλοφορίας άρωμα είναι μια ωδή στις ηλιόλουστες καλοκαιρινές μέρες στο στο Capri της Ιταλίας. Δημιουργημένο με αιθέρια έλαια φρούτων, με βάση το περγαμόντο και σε συνδυασμό με πιπέρι, musk και βελανίδι, αφήνει μια σέξι, πικάντικη και ολόφρεσκη αίσθηση, που διαρκεί ατελείωτες ώρες.

Davidoff, Cool Water Wave

Ό,τι πιο αναζωογονητικό μπορείς και να έχεις δοκιμάσει. Αφήνει στο δέρμα μια φανταστική αίσθηση θαλασσινού νερού που αναμιγνύεται με γκρειπφρουτ και πιπέρι. Σ’ άλλα νέα, πρωταγωνιστής της καμπάνιας του αρώματος είναι ο ηθοποιός και λάτρης του surf, Scott Eastwood. Αυτό σε περίπτωση που είσαι εξίσου λάτρης του σπορ και θες έξτρα συμμάχους για να πετύχεις το τέλειο κύμα.

Giorgio Armani, Aqcua Di Gio Absolu

A post shared by Armani Beauty (@armanibeauty) on

Για σένα που αγαπάς τα πιο ξυλώδη αρώματα θα ενθουσιαστείς μ’ αυτό εδώ. Με μια υποψία δροσιάς, λόγω του περγαμόντου και της λεβάντας που βρίσκεις σε συνδυασμό με το πασίγνωστο και δυναμικό πατσουλί, θα κάτσει στο δέρμα σου κάπως αυθάδικα.

Prada, L’ Eau

Mε μια συναρπαστική καρδιά που ξεχωρίζει για το ταίριασμα του τζίντζερ με το νερολί, αυτό το άρωμα αποτελεί φόρο τιμής στην κομψότητα και στην πουδρένια αίσθηση που αφήνει στο πέρασμά του.

Hugo Boss, Boss Bottled United

Πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση ενός σούπερ αρώματος, που τιμά την επιτυχία. Νότες από σιγκουίνι, δυόσμο, μέντα και ρίζα ίριζας με μια τζούρα πατσουλί. Μια συναρπαστική εσάνς που αναδεικνύει τον καλύτερό σου εαυτό. Οι τέσσερις αναγνωρισμένοι διεθνώς παίκτες που το φορούν πια στην καθημερινότητά τους, είναι η υπογραφή του. Julian Drexler, Philippe Coutinho, Harry Kane και Alvaro Morata.

Paco Rabanne, 1 Million Lucky

Οι υπερδροσερές νότες δαμάσκηνου, γκρειπφρουτ, γιασεμιού και μελιού το καθιστούν ιδανικό για καλοκαιρινά πάρτι. Αφήνει μια γλυκιά και συνάμα ζεστή αίσθηση στο δέρμα και εκτιμάται ότι ταιριάζει σε όλους τους τύπους που θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

(Κεντρική φωτογραφία: Tyler Nix on Unsplash)