GROOMING

Αντρική αποτρίχωση: Τι θέλουν οι γυναίκες από σένα

Επτά κορίτσια αναλύουν το θέμα της τριχοφυΐας στο σώμα σου 'τρίχα - τρίχα'.

Έφτασε η στιγμή να ασχοληθούμε με τρίχες και μάλιστα με αυτές που φυτρώνουν στα αντρικά κορμιά κι ενώ για κάποιους αποτελούν φανερή ένδειξη ανδρισμού, ενώ για άλλους είναι ένα καθημερινό αισθητικό πρόβλημα.

Τι συμβαίνει, όμως, αγόρια με την αποτρίχωση; Έμαθες τα όρια που έχει το δικό σου είδος επί του θέματος ή όχι ακόμα; Η αποτρίχωση του αντρικού κορμιού έχει συζητηθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια και μία βόλτα στις πολυσύχναστες παραλίες της χώρας αρκεί για να καταλάβεις ότι τα αγόρια έχουν πάθει σύγχυση επί του θέματος.

Κι αν δεν την έχουν πάθει αυτά, εγώ σίγουρα κοντεύω. Ξέρω πολύ καλά ότι οι άντρες δεν έχουν και πολύ ανεπτυγμένη νοημοσύνη στα θέματα αισθητικής περιποίησης και το κεφάλαιο της αποτρίχωσης το αποδεικνύει περίτρανα. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν δύο βασικά στρατόπεδα. Από τη μία αυτοί που θεωρούν ότι κάνοντας αποτρίχωση χάνουν ένα κομμάτι του ανδρισμού τους και από την άλλη, όλοι αυτοί που έχουν προφανώς χάσει το μέτρο και αφαιρούν με μανία κάθε τρίχα. Το μέτρο, κύριοι! Αυτό πρέπει να βρείτε.

Γι’ αυτό θεώρησα ότι μπορώ να είμαι μία ακόμα φωνή που θα σου πει πότε και που χρειάζεσαι αποτρίχωση. Και αν δεν θες να πιστέψεις εμένα – γιατί η μία άποψη είναι αδύναμη, οι πολλές μπορεί να γίνουν τάση – επιστράτευσα το γυναικείο πληθυσμό του Oneman.gr αλλά και του γειτονικού, γυναικείου κατά κύριο λόγου site Ladylike.gr. Με λίγα λόγια για σένα δουλεύω! Να σου ανοίξω τα μάτια και να καθοδηγήσω όσο μου επιτρέπεις το ξυραφάκι σου.

Παίρνουμε ως δεδομένο ότι οι τρίχες στο αντρικό σώμα είναι αναπόφευκτες. Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι η ποσότητα και τα σημεία όπου έχεις τρίχες. Τουλάχιστον αυτό νοιάζει της γυναίκες, όπως προέκυψε από τη σχετική μίνι έρευνα εσωτερικής κατανάλωσης που διεξήχθη λίγες μέρες νωρίτερα. Λάβε υπ’ όψη σου τα κορίτσια των οποίων θα διαβάσεις τη γνώμη διαφέρουν σε ηλικία και κυρίως σε προσωπικότητα. (Σημείωση για να προλάβω τους προκατειλημμένους).

Ξεκινάω με την Ιωσηφίνα, με την οποία έκανα αυτή τη συζήτηση πρώτη φορά το καλοκαίρι, μάλλον παρασυρμένη από τις εμφανίσεις σου στην  παραλία – με τρίχα ή χωρίς. Δημοκρατική και ξεκάθαρη, λοιπόν, παίρνει θέση και δηλώνει: “Διαχωρίζω αυτό που πρέπει να κάνει ένας άντρας και αυτό που ελκύει εμένα προσωπικά. Προφανώς και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και λογαριασμό να μη δώσει. Κι αν ποτέ κιόλας κανένας φίλος θέλει καμιά συμβουλή, εδώ είμαστε. Από την άλλη, οτιδήποτε μου δίνει την αίσθηση ότι ξοδεύει περισσότερη ώρα από εμένα για την περιποίησή του, με βγάζει από το mood. Ανάμεσα σ’ αυτά και η αποτρίχωση. Δεν έχω κανένα θέμα με το τριμάρισμα για λόγους υγιεινής, αλλά γενικώς συνιστώ ψυχραιμία”.

Λόγω απλής συμφωνίας όχι χαρακτήρων αλλά άποψης, ευθύς αμέσως θα παραθέσω τα λόγια της Έρρικας, την οποία κάλυψε απόλυτα η προλαλήσασα, αλλά θέλει να συμπληρώσει…  “Ένα ‘κρίμα’ στο θέμα της αποτρίχωσης σώματος. Να πιάνεις το πόδι του άλλου και να θυμάσαι ότι ήρθε η ώρα να κάνεις αποτρίχωση δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο. Από την άλλη, όπως βολεύεται κανείς. Το θέμα είναι να περνάμε καλά παιδιά. Είτε είμαστε απαλοί σαν την καρδιά ενός μαρουλιού είτε κουβαλάμε και τις ρίζες του μαζί. Παρεμπιπτόντως, το μαρούλι δεν έχει ρίζες, αλλά καταλάβατε”.

Συνεχίζουμε με δύο φιλελεύθερες θα έλεγε κανείς απόψεις, της Αφροδίτης και της Νάνσυ:

Αφροδίτη: “Μπορεί να αποτριχώσει ό,τι θέλει άμα τον κάνει χαρούμενο. Εννοώ, πραγματικά δεν θα με πειράξει κάτι, ίσως τα πόδια μου φανούν λίγο περίεργα αλλά μόνο από συνήθεια. Άντε και οι μασχάλες. Αλλά μέχρι εκεί, κατά τ΄ άλλα μπορώ να του δανείσω το κερί όποτε θέλει”.

Νάνσυ: “Λέμε ναι στις τρίχες – όχι στις γουρουνότριχες (και στα γουρούνια). Δεν με πειράζει να τριμάρει το δάσος, αλλά μέχρι εκεί – δεν χρειάζεται να αγχώνομαι και για το αν θα έχει καλύτερη αποτρίχωση από εμένα!”.

Δέσποινα, η – υπέρ το δέον; – δημοκρατική: “Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που εκπέμπει ένας άντρας είναι το πιο ισχυρό διεγερτικό για μία γυναίκα. Επομένως, αν τα έχει αυτός καλά με τον εαυτό του κάνει και τα κορίτσια που έχει γύρω του να αισθάνονται ωραία. Το συμπέρασμα είναι να κάνει ό,τι του αρέσει, ανάμεσα σε αυτά και η αποτρίχωση. Θέλει να διώξει τις τρίχες από το στέρνο; Μαζί του. Τον ενοχλεί η τριχωτή πλάτη; Συμφωνώ και με αυτό. Ό,τι τον κάνει να νιώθει χαρούμενο. Δεν είμαστε να πιεζόμαστε”.

Για το τέλος αφήνω τη Δήμητρα με την ξεκάθαρη θέση της για την τρίχα σου: “Ψέματα δε θα πω, δεν τα πάω καθόλου καλά με τις τρίχες. Αηδιάζω όταν βλέπω πχ την πλάτη ενός άντρα και μου θυμίζει την πολυαγαπημένη γούνα της φίλης μου της Βιβής. Όσο με αηδιάζει η γούνα, άλλο τόσο φυσικά με ξενερώνει το λείο, μωρουδέ ποδαράκι μερικών αντρών που σίγουρα έχουν σπαταλήσει περισσότερη ώρα για την αποτρίχωσή τους από ότι εγώ. Ιδανικά, λοιπόν, ας αφήσουν τα πόδια, τα χέρια και τις μασχάλες τους στην ησυχία τους και ας τριμάρουν οτιδήποτε άλλο θέλουν”.

Η χάρη μου: Δεν θα παρεκκλίνω πολύ από τις συναδέλφους και θα δηλώσω ότι το μέτρο θα σε σώσει από τη γελοιοποίηση και αυτή τη φορά. Κοιτάξου στον καθρέφτη και θα καταλάβεις που πρέπει να βάλεις ξυράφι και που πρέπει να αφήσεις ήσυχες τις τρίχες σου. Αν δεν μπορείς μόνος σου, υπάρχουν κορίτσια πρόθυμα να σου δώσουν τα φώτα τους και τα εργαλεία τους, όπως ανέφεραν και παραπάνω. Κι εγώ μαζί τους!

Εννοείται ότι περί ορέξεως… δεν τίθεται θέμα, αλλά σύνελθε λίγο. Δεν χρειάζεσαι τις τρίχες για να δείξεις πόσο άντρες είσαι. Απ’ την άλλη, αν το στήθος και η πλάτη σου θυμίζουν το λούτρινο αρκουδάκι που δεν μπορείς όμως να πάρεις αγκαλιά, καθόλου δεν θα με πειράξει αν παρέμβεις.

Εδώ, όμως, σταματούν οι απόψεις και ξεκινούν τα συμπεράσματα. Πλάτη, στήθος, μασχάλες, πόδια, επίμαχο σημείο. Το καθένα από αυτά έχει τα δικά του όρια με την αποτρίχωση και αν δεν μοιάζεις με πίθηκο τότε καλό είναι να ξεχάσεις τις επίπονες μεθόδους αποτρίχωσης. Εξάλλου η φύση δεν σε προίκισε τυχαία με τρίχες, κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους. Αν λοιπόν δεν είσαι επαγγελματίας αθλητής, κολυμβητής, ποδηλάτης, ποδοσφαιριστής ή go-go boy και φυσικά να η τριχοφυΐα δεν σου προκαλεί πρόβλημα υγείας, τότε τα πράγματα έχουν ως εξής:

> Το δασύτριχο στήθος είναι αλήθεια ότι δεν αρέσει σε καμία γυναίκα. Στο στήθος, όμως, δεν βάζεις ξυράφι, ούτε κερί, ούτε τίποτα άλλο. Κάνε ένα trimming, όπως κάνεις με το μούσι σου βρε αδερφέ!

> Η πλάτη-γούνα είναι πρόβλημα και για σένα και για μένα. Αν οι τρίχες της πλάτης και των ώμων σου δεν μετριούνται (κυριολεκτικά!) τότε ξεκίνα να ρωτάς για δερματολόγους και αισθητικούς. Κανένα ξυραφάκι, καμία αποτριχωτική κρέμα δεν θα δώσουν λύση.

> Άσε λίγες τρίχες στις μασχάλες σου. Αν δεν τις κάνεις κοτσίδα και δεν σου δημιουργούν πρόβλημα δυσοσμίας είναι οκ, αλλιώς ένα ψαλίδισμα αρκεί για να τις φέρεις στα σωστά μέτρα.

> Κανένας απολύτως λόγος δεν υπάρχει να έχεις πιο απαλά πόδια από το κορίτσι σου. Άσε τη φύση ήσυχη εκεί. Μάλλον δεν ενοχλεί κανένα.

> Στο επίμαχο σημείο τα πράγματα είναι σοβαρά. Εδώ υπεισέρχεται το θέμα της υγιεινής μαζί με την αισθητική. Καλό είναι να καθαρίζεις το τοπίο γιατί οι τρίχες εκτός του ότι διατηρούν οσμές, συχνά κρατούν και βακτήρια. Πρόσεχε όμως! Λέω να καθαρίσεις το τοπίο, όχι να εξαφανίσεις τα πάντα γύρω του. Η βουβωνική χώρα σου είναι ευαίσθητη, από πολλές απόψεις γι’ αυτό το κόντρα ξύρισμα καλό είναι να το αποφύγεις. Θα σου προκαλέσει φαγούρα και κοκκινίλες. Πέραν όλων αυτών όμως, ποια θέλει να δει τα σημείο άτριχο; Είναι από ανατριχιαστικό έως και αστείο, λόγω συνειρμών που μπορεί να προκαλέσει.

> Φρύδια – Μύτη – Αυτιά. Αυτό το τρίπτυχο θέλει προσοχή και σωστή κρίση πριν κάνεις οτιδήποτε. Φυσικά δεν επιτρέπεται να βλέπει κανείς, γυναίκα ή άντρας, τριχάκια να ξεπροβάλλουν δειλά από τα ρουθούνια σου. Εννοείται ούτε από τα αυτιά σου. Σε αυτά τα σημεία ένα ψαλιδάκι θα βοηθήσει να καθαρίσεις ότι προεξέχει. Για τα αυτιά ίσως χρειαστείς και τη βοήθεια της φίλης, της κοπέλας ή της αδερφής σου για να αφαιρέσει τις τρίχες στο εσωτερικό με το τσιμπιδάκι φρυδιών της. Όσο για τα δικά σου φρύδια, μη διανοηθείς να τα βγάλεις με χειρουργική ακρίβεια. Θυμήσου ότι και στις γυναίκες η τάση είναι τα πυκνά, φυσικά και ατίθασα φρύδια. Ποιος είσαι εσύ που θα έχεις πιο ωραίο και καλοσχηματισμένο φρύδι από αυτό της Cara Delevingne;

Προσωπικά σου επιτρέπω να βγάλεις τα φρύδια σου μόνο αν ενώνονται στο σημείο πάνω από τη μύτη. Αν πάλι τα φρύδια σου είναι πυκνά και οι τρίχες τους κατσαρώνουν το ψαλιδάκι πάλι θα κάνει τη δουλειά. Αν είσαι αδέξιος όμως πήγαινε καλού κακού σε ένα barber shop και ζήτα βοήθεια.

Όπως κατάλαβες, οι γυναίκες είμαστε είδος με βαθιά δημοκρατικά αισθήματα και δεν κρίνουμε το λείο σου στήθος απλά εγκρίνουμε αυτό που εμφανίζει σημάδια μίας φυσιολογικής τριχοφυΐας. Αυτό που αρμόζει δηλαδή στο δικό σου είδος.

* Αν θες να μάθεις τρόπους και μεθόδους για τα διάφορα σημεία, μάθε ότι θα επανέλθω με ανδρικό οδηγό αποτρίχωσης.