© ALAMY/VISUALHELLAS.GR
GROOMING

Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να αφήσεις μούσι με τίποτα

Ίσως, τελικά να είναι πιο εύκολο απ' ό,τι περίμενες.

Προφανώς, και δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν όλοι πυκνό μούσι κι εδώ που τα λέμε, τα μακριά γένια δεν πάνε και σε όλους. Όμως. Όμως λέω. Υπάρχουν κι αυτοί που πραγματικά θέλουν να δοκιμάσουν ένα τέτοιο look γεμάτο πυκνές τρίχες και δεν τα καταφέρνουν επειδή οι τρίχες που φυτρώνουν στο πρόσωπό τους μοιάζουν με διαδήλωση του ΚΚΕ αρχές Αυγούστου.

Κρίμα δεν είναι να θέλεις κάτι, να μην μπορείς να το πετύχεις και να κάθεσαι να ζηλεύεις και να κράζεις; Ε, λοιπόν, υπάρχουν μερικές απλές λύσεις, για να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την τριχοφυΐα που ονειρεύεσαι, μέχρι να διαπιστώσεις ότι δεν θα μπορείς να τρως χωρίς να λερώνεσαι και να την ξυρίσεις άρον-άρον.

Ξεκινάμε με την απολέπιση, διαδικασία που αν σε ξενίζει και σου φαίνεται περιττή, τότε δε θα πρέπει να γκρινιάζεις που δεν μπορείς να φυτρώσεις μούσι της προκοπής. Μέσω της απολέπισης βλέπεις, απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σου και βοηθάς την δημιουργία νέων και δυνατότερων, τα οποία με τη σειρά τους βοηθάνε στην ανάπτυξη δυνατότερης τριχοφυΐας.

Εκτός της απολέπισης, ιδιαίτερα βοηθάει κι ένας απλός καθαρισμός της επιδερμίδας με ζεστό νερό και κάποια ειδική κρέμα, η οποία ιδανικά θα πρέπει να περιλαμβάνει και τον θαυματουργό ευκάλυπτο, ουσία ζωτικής σημασίας για την υγεία του προσώπου σου.

Κάτι που ίσως δε φανταζόσουν ότι αποτελεί λύση, είναι η ξεκούραση και η γυμναστική, αφού όσο πιο υγιής είναι ο οργανισμός σου και όσο λιγότερο άγχος έχεις, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνει και η γενειάδα σου. Επομένως, κοιμήσου, γυμνάσου και προσπάθησε να χαλαρώνεις και οι τρίχες θα αρχίσουν να εμφανίζονται πιο έντονα και πιο έντονες.

Καλό θα είναι ακόμα να τρέφεσαι με πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά και να παίρνεις όσες πιο πολλές βιταμίνες μπορείς.

Εκτός όμως από αυτά που μπορείς να κάνεις, πάμε να διαλύσουμε και έναν μύθο και συγκεκριμένα, αυτόν που λέει πως όταν ξυρίζεσαι οι τρίχες επιστρέφουν πιο άγριες και πυκνές. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όταν ξυρίζεσαι, οι τρίχες όντως εξαφανίζονται (science!) αλλά επιστρέφουν όπως ακριβώς τις άφησες.

Εκτός βέβαια αν φροντίσεις να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές. Τότε ναι, ένα πιο πυκνό μούσι -και μια λαμπρή καριέρα ως mixologist– ίσως και να σε περιμένει.