GROOMING

Ο χώρος που ξεκινά και τελειώνει η μέρα σου θέλει τη σημασία που του αξίζει

Ο πιο ζωτικός χώρος του σπιτιού ζητά την προσοχή σου.

Το σπίτι σου, ο χώρος σου, τα πράγματά σου, δείχνουν πολλά για τον χαρακτήρα σου. Ο τρόπος που είναι διακοσμημένα τα δωμάτια, το κατά πόσο είναι τακτοποιημένα ή όχι, όλα λειτουργούν σαν καθρέφτης της προσωπικότητάς σου. Γι’ αυτό και πρέπει να δίνεις τη σημασία που τους αξίζει σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση και την διακόσμησή τους.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Όταν κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, μετακομίζεις σε ένα νέο σπίτι ή απλά παίρνεις τη μεγάλη απόφαση να ανανεώσεις (επιτέλους) τον χώρο σου, η αλήθεια είναι ότι η μεγαλύτερη σημασία δίνεται στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιο, δύο χώρους στους οποίους κάθε άνθρωπος περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας του. Γι’ αυτό και αφιερώνεις πολύ χρόνο για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να φτιάξεις τα δύο αυτά δωμάτια του σπιτιού όπως ακριβώς τα θες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες σου και να είναι αισθητικά ωραία.

Δεν θα διαφωνήσουμε με αυτό, θα σταθούμε όμως σε κάτι που ίσως να μην το έχεις σκεφτεί κι αυτό είναι το μπάνιο. Συνήθως, το μπάνιο είναι ένας χώρος που παραμελούμε, έχοντας την εντύπωση αφενός ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για να φτιάξεις ωραία ένα μπάνιο, αφετέρου γιατί στο μυαλό μας το έχουμε ως έναν χώρο που ικανοποιεί απλά κάποιες από τις βασικές μας ανάγκες. Μέγα λάθος!

 

Αν αφιερώσεις δύο λεπτά στο να κάτσεις να σκεφτείς την καθημερινότητά σου, θα καταλάβεις ότι το μπάνιο είναι το πιο ζωτικό σημείο του σπιτιού. Εκεί ξεκινά η μέρα σου κι εκεί τελειώνει. Είναι ίσως ο μοναδικός χώρος που μπορεί κάποιος να βρεθεί μόνος του με τις σκέψεις του. Εκεί περνάς τις πιο προσωπικές σου στιγμές, στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί όταν ξυπνάς; Πηγαίνεις στο μπάνιο, πλένεις το πρόσωπό σου, τα δόντια σου, κάνεις ένα ντους, ξυρίζεσαι. Περιποιείσαι τον εαυτό σου για να ξεκινήσει καλά η μέρα σου. Και όσο πιο όμορφα ξεκινήσει η μέρα σου, τόσο πιο ωραία θα εξελιχθεί.

Και όταν γυρίζεις στο σπίτι, το μπάνιο είναι και πάλι το safe place σου, με τις καλές και τις κακές στιγμές. Εκεί θα χαλαρώσεις, εκεί θα σκεφτείς όλα όσα έγιναν στη μέρα σου, θα εκτονωθείς, θα εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου, εκεί θα κλειστείς να “πνίξεις” τον πόνο σου. Εκεί θα διαβάσεις, εκεί θα σκρολάρεις ατελείωτα στο κινητό (όλοι το κάνουμε).

Αν πάλι δεν είσαι μόνος αλλά έχεις παιδιά, εκεί θα τα κάνεις μπάνιο, εκεί θα παίξετε, εκεί θα τα μάθεις πώς να βουρτσίζουν τα δόντια τους. Και πάλι, το μπάνιο θα είναι ο πρωταγωνιστής σε όλες τις στιγμές σου και τις στιγμές σου με την οικογένειά σου.

Γι’ αυτό, θα πρέπει, εκτός από την κύρια λειτουργία του, το μπάνιο να ανταποκρίνεται και σε πολύ υψηλά αισθητικά κριτήρια. Να προσφέρει φροντίδα, υγιεινή, άνεση και ένα περιβάλλον καθημερινής ευεξίας, αναζωογόνησης αλλά και χαλάρωσης, αποτοξίνωσης από τους καθημερινούς έντονους ρυθμούς.

 

Ό,τι μπάνιο κι αν έχεις, όπως κι αν το φροντίζεις, το σίγουρο είναι ότι μία από τις μοντέρνες και όμορφες συλλογές της Ideal Standard θα ταιριάζει σίγουρα στα γούστα και τον χαρακτήρα σου και θα αναβαθμίσει τον χώρο σου για να μπορείς να κάνεις όλα όσα θες σε ένα όμορφο περιβάλλον. Προστάσεις για την ανακαίνιση ή τη νέα κατασκευή του μπάνιου σου, προϊόντα σχεδιασμένα από βραβευμένους designers διεθνούς αναγνώρισης, προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων για λιγότερα έξοδα και σεβασμό στο περιβάλλον και πολλές άλλες ιδέες.

Ολα αυτά με έναν στόχο. Ένα όμορφο, οργανωμένο μπάνιο, με καλή αισθητική πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση. Μπορεί να μας ξεκουράσει, να μας αποφορτίσει μετά από μια δύσκολη μέρα. Με λίγα λόγια, μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας. Και δεν μιλάμε μόνο για έναν άνδρα, αλλά για μια ολόκληρη οικογένεια. Για τον μπαμπά, τη μαμά, το παιδί.

Ένα ωραίος τακτοποιημένος χώρος, ένα χώρος που φαίνεται ότι κάποιος τον έχει προσέξει, τον κάνει να φαίνεται σημαντικό μέσα στον οποίο μένουν σημαντικά άτομα. Κάθε μπάνιο είναι μοναδικό όπως μοναδικός είναι και ο καθένας μας. Έχει τη μοναδική ικανότητα να εμπνέει και να μεταμορφώνει την κάθε μέρα, παρέχοντας αναζωογονητικές στιγμές κάθε φορά που χρησιμοποιείται. Μέσα σε έναν τέτοιο χώρο μπορείς να τραγουδήσεις, να κλάψεις, να μεταμορφωθείς, να διαβάσεις. Χιλιάδες πράγματα, άπειρες σκέψεις.

Στην Ideal Standard θα βρεις τις πιο ωραίες ιδέες για το μπάνιο σου για να το “μεταμορφώσεις”, να το κάνεις τον αγαπημένο χώρο του σπιτιού σου  και να του δώσεις τη σημασία που του αξίζει.

Ό,τι πρέπει για το τελείωμα μιας κουραστικής και απαιτητικής ημέρας.

 

Ακολουθήστε την Ideal Standard στο Instagram και στο Facebook.