GROOMING

Οι συνήθειες στο γραφείο που κάνουν κακό στην εμφάνισή σου

Έξι πράγματα που δεν πρέπει να ξανακάνεις. Για το καλό σου.

Τη μισή σου ζωή- τρόπος του λέγειν- την έχεις περάσεις στο γραφείο. Τα καλύτερα σου χρόνια. Τη νιότη σου (λέμε τώρα). Όλα τα έχεις ανεχτεί και τα ανέχεσαι. Όχι όμως και το να μπαίνεις αγέρωχος, σαν τα κρύα τα νερά και να βγαίνεις πιο γερασμένος από ποτέ.

Και δεν είναι μόνο τα mails, οι απαιτήσεις, αυτά που ακούς που κάνουν τα μαλλιά σου να πέφτουν, είναι και ορισμένες κακές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις, γιατί κάνουν κακό στην  εμφάνισή σου. Και κρίμα είναι τέτοιο παιδί.

Βάζεις τα χεράκια σου

Ξεκινάς με το πληκτρολόγιο, το ποντίκι του υπολογιστή, συνεχίζεις πιάνοντας το κινητό σου, μετά τρως το τοστάκι, ανοίγεις το μπουκάλι πίνεις νερό και καταλήγεις να ακουμπάς το πρόσωπό σου, είτε στηρίζοντάς το με το χέρι σου, είτε «κολλώντας» πάνω σε ένα ενοχλητικό σπυράκι με μοναδικό σκοπό σου να το εξαφανίσεις. Μάντης δεν είμαι- εδώ beauty editor- αλλά μεγάλο κακό θα σε βρει. Κάποιος ερεθισμός, μόλυνση,  περισσότερα σπυράκια ενδεχομένως. Ένα καθάρισμα στο γραφείο σου πού και πού δεν είναι κακό ή απλά μάζεψε τα χέρια σου την επόμενη φορά.

Πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου

Όπως, καλό θα ήταν να περιορίσεις τις φορές που πιάνεις το πρόσωπό σου ασυναίσθητα, χωρίς να έχεις απολυμάνει/πλύνει τα χέρια σου, έτσι θα πρέπει ναδίνεις ιδιαίτερη σημασία στο πόσο συχνά πιάνεις τα μαλλιά σου, αν δε θέλεις να λαδώνουν αμέσως.

Δεν ενυδατώνεσαι και δεν τρέφεσαι σωστά

Το κεφάλαιο διατροφή στο γραφείο είναι μεγάλο και ένας διατροφολόγος είναι σίγουρα πιο κατάλληλος από εμένα. Στο θέμα ενυδάτωση, όμως, έχω λόγο. Δεν πίνεις νερό, φίλε μου και αυτό μπορεί να σε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αφυδάτωση. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό, πάρε ένα παγούρι, ένα μπουκάλι νερό. Το νερό είναι πηγή ζωής, δεν θέλω να το ξεχνάς αυτό.

Τρως τα νύχια, τις παρανυχίδες και τα πετσάκια σου

Όσο κι αν το αρνείσαι, το κάνεις. Μηχανικά, ασυναίσθητα, μπροστά από το mail που έστειλε μόλις ο πελάτης ή το αφεντικό. Μπορεί να το θεωρείς αγχολυτικό (από τους ψυχολόγους θεωρείται μηχανισμός άμυνας), μπορεί να το θεωρείς πταίσμα αλλά δεν είναι, πίστεψέ με. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι κακό, ενοχλητικό και αρκετές φορές αηδιαστικό και σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα στα νύχια σου διόλου κολακευτικό.

Τρίβεις τα μάτια σου

Θέλεις η νύστα, η βαρεμάρα, η κούραση και πολλές φορές ξεκινάς να τρίβεις έντονα και άγαρμπα τα μάτια σου με αποτέλεσμα να τραυματίζεις τις βλεφαρίδες σου- που από τη φύση τους είναι πολύ λεπτές και απαλές- και θα δεις να αρχίσουν να πέφτουν σαν τα πρώτα φύλλα του φθινοπώρου.

Δεν σηκώνεσαι από την καρέκλα

Έχεις συνειδητοποιήσεις πόσες ώρες κάθεσαι σε αυτή την καρέκλα (aka την καρέκλα του γραφείου); Θα σου πως εγώ, πολλές. Έχεις συνειδητοποιήσει  αν κάθεσαι όλες αυτές τις ώρες, τις μέρες, τους μήνες, τα χρόνια σωστά; Κι αν δεν θέλεις να καμπουριάζεις ή να αρχίσεις να έχεις προβλήματα με τρη μέση ή τον αυχένα σου, ρύθμισε την οθόνη του υπολογιστή σου ή την καρέκλα σου στο σωστό ύψος και θέση. Πού και πού το να σηκώνεσαι βέβαια, δεν είναι κακό.