GROOMING

Πώς να επιλέξεις το ιδανικό άρωμα για το καλοκαίρι

Συμβουλές για να βρεις τι σου ταιριάζει καλύτερα.

H επιλογή αρώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για κάτι πολύ προσωπικό, δεν αρκεί απλά να μυρίζεις ωραία. Το άρωμα είναι η “προσωπική δήλωση” κάθε ανθρώπου, η “υπογραφή” του με “νότες” που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και το στυλ του. Είναι ένα χαρακτηριστικό, είναι αναμνήσεις, είναι η μυρωδιά που συνδέεται με πρόσωπα και καταστάσεις που αποτελούν κομμάτι της ζωής σου, είναι το πώς θέλεις να σε βλέπουν οι άλλοι. Με λίγα λόγια, το άρωμα σημαίνει “πολλά”. Και μαγικά, όλα αυτά τα “πολλά” εμπεριέχονται σε ένα μικρό μπουκάλι.

Η επιλογή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στην περίπτωση που επί χρόνια επενδύεις στο ίδιο, αγαπημένο άρωμα και αρνείσαι πεισματικά να πειραματιστείς, δοκιμάζοντας κάτι νέο. Γιατί όμως να μην το κάνεις; Δεν έχεις και τίποτα να χάσεις.

Αν, τελικά, αποφασίσεις να κάνεις το μεγάλο βήμα και να αλλάξεις το άρωμά σου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις πριν καταλήξεις στο καινούριο. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το καλοκαιρινό άρωμα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Κανένα άγχος, θα σου πούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Μην πέσεις στην παγίδα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν όλοι (άντρες – γυναίκες) στην επιλογή αρώματος είναι το γεγονός πως “πέφτουν” σε μία από τις πιο συνηθισμένες παγίδες. Θυμήσου το εξής: Κανένα άρωμα δεν μυρίζει το ίδιο σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Γι’ αυτό λοιπόν, ποτέ μην αποφασίσεις ποιο άρωμα θα αγοράσεις με βάση το πώς μυρίζει σε άλλον. Δοκίμασέ το αρωματίζοντας τον καρπό ή το εσωτερικό σημείο του αγκώνα. Σε αυτά τα σημεία η θερμοκρασία του σώματος είναι μεγαλύτερη, κάτι που αναδεικνύει τη μυρωδιά του αρώματος.

Δες σε ποια αρωματική “κατηγορία” ανήκει

Για να ανακαλύψεις το ιδανικό άρωμα για εσένα, θα πρέπει να εξετάσεις σε ποια αρωματική κατηγορία ανήκουν τα αρώματα που σου αρέσουν γενικά. Μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία των αρωμάτων με ξυλώδεις νότες ή νότες εσπεριδοειδών. Σε κάθε περίπτωση, οι προτιμήσεις σου θα καθορίσουν την επιλογή σου.

Bonus: Για να μην ψάχνεσαι, θα σου αποκαλύψουμε την -ίσως- κορυφαία επιλογή για το φετινό καλοκαίρι, το Tom Ford Costa Azzurra Acqua, την πιο δροσερή εκδοχή του Costa Azzurra που συνδυάζει μοναδικά το δροσερό αέρα με τα αναζωογονητικά νερά. Δροσερό. Πληθωρικό. Αναζωογονητικό. Αυτές οι τρεις λέξεις μπορούν να το περιγράψουν ιδανικά.

Μια εμπλουτισμένη έκδοση του κλασικού, Ιταλικού Fougère, αρώματος Costa Azzurra. Το Costa Azzurra Acqua αιχμαλωτίζει την αίσθηση του δροσερού αέρα της ακτής στο σώμα, τη στιγμή που τα δέντρα σμίγουν με το αλατισμένο άρωμα της θάλασσας και τη ζεστασιά του ήλιου.

Μπορείς να φανταστείς κάτι καλύτερο για το καλοκαίρι;

Ακόμα και η συσκευασία του είναι τόσο καλοκαιρινή, που θα σε πείσει ότι αυτό πρέπει να είναι το άρωμά σου για φέτος. Το μπλε του ωκεανού με τα γράμματα με χρυσή εκτύπωση σε “ταξιδεύει” και σε προκαλεί να ανακαλύψεις το άρωμά του.

Δες και μόνος σου.

 

Δώσε βάση στην περίσταση

Θυμήσου πως δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλες τις ώρες και περιστάσεις. Για παράδειγμα, κατά τις πρωινές ώρες είναι καλύτερο να επιλέξεις ελαφρύ άρωμα και κάτι πιο έντονο για το βράδυ. Για το καλοκαίρι, που είναι και το ζητούμενο σε αυτό το κείμενο, καλό θα ήταν να επιλέξεις κάτι ελαφρύ για όλες τις ώρες της ημέρας, κάτι που να μπορείς να το φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Οι κεχριμπαρένιες νότες από κίστο, το εκχύλισμα βελανιδιάς, το έλαιο από άλγη και κυπαρίσσι, καθώς και η αίσθηση που χαρίζουν τα βρεγμένα ξύλα είναι κάποιες από τις βασικές νότες του Costa Azzurra Acqua, που το καθιστούν την ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι.

Πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω είναι, φυσικά, να βρεις ένα άρωμα που θα σου αρέσει. Ένα άρωμα που θα εκφράζει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου, ένα άρωμα που θα θες να σε συντροφεύει όλες τις ώρες της ημέρας και δεν θα μπορείς να το αποχωριστείς.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα, κάνε την επιλογή σου και καλό καλοκαίρι!