GROOMING

Πώς θα κάνεις το άρωμά σου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια

Μερικά απλά κόλπα για να μοσχοβολάς ολόκληρη την ημέρα.

Το άρωμα δεν είναι γυναικεία υπόθεση και το ξέρεις πολύ καλά. Αντιθέτως, είναι προσωπική υπόθεση. Είναι αναμνήσεις, η μυρωδιά που σε χαρακτηρίζει, αυτή που θέλεις να μένει στον αέρα όταν φεύγεις από ένα χώρο, η αρωματική σου σφραγίδα, αυτή που πρώτη θα αναγνωρίσει η πρώην σου σε περίπτωση απρόοπτης συνύπαρξης στον ίδιο χώρο. Που καταλήγουμε; Στο οτι το άρωμα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γυάλινο μπουκαλάκι στο ράφι του μπάνιου σου, σωστά;

Είτε έχεις κατασταλάξει εδώ και χρόνια στο ένα και μοναδικό, είτε δηλώνεις ανοιχτός σε νέες αρωματικές εσάνς -που σου φέρνει δώρο κατά 90,9% η καλή σου- αυτό που σε κάθε περίπτωση θέλεις, είναι ένα: Να μοσχοβολάς όλη τη μέρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όπου κι αν βρεθείς. Από το γραφείο μέχρι το μπαρ. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες ψεκάζονται πολύ πιο συχνά απ΄ό,τι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρεις να διαρκεί το άρωμά σου περισσότερο χωρίς να χρειάζεται α) να ψεκάζεσαι συνέχεια και β) να ρίχνεις κάθε φορά το μισό μπουκάλι πάνω σου. Τι πάει λάθος;

 

Για αρχή, περνούσε ποτέ από το μυαλό σου πως το πρώτο πράγμα που κάνεις μηχανικά αφού ψεκάσεις το άρωμά σου τους καρπούς των χεριών σου ή στο λαιμό σου, μπορεί να είναι τελικά αυτό που στοιχίζει τη διάρκειά του; Μιλάω για τη στιγμή που αφού ψεκάσεις με το άρωμά σου, τρίβεις τους καρπούς μεταξύ τους ή βάζεις τα χέρια σου στο λαιμό σου προκειμένου να απλώσεις το άρωμα σε εκείνο το σημείο. Αυτό συμβαίνει γιατί, η τριβή σε αυτό το σημείο του σώματος αυξάνει τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα οι νότες του αρώματός σου να αλλοιώνονται και να εξατμίζονται πιο εύκολα. Αυτό λοιπόν, είναι το πρώτο που πρέπει να προσέξεις.

Το επόμενο αφορά την επιδερμίδα σου. Σύμφωνα με τους experts, ένας από τους βασικότερους παράγοντες για να έχει διάρκεια το άρωμά σου είναι η καλή ενυδάτωσή της. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Φρόντισε να απλώνεωανγελακις μία γενναιόδωρη ποσότητα από μία ενυδατική κρέμα (κατά προτίμηση χωρίς έντονο άρωμα) ή απλά λίγη βαζελίνη (όλη έχουμε στο σπίτι μας) στα σημεία που συνηθίζεις να ψεκάζεις με το άρωμά σου ή απλά στα σημεία των παλμών (πχ στους καρπούς σου). Στη συνέχεια, ψέκασε με το άρωμά σου, αφήνοντάς το να απορροφηθεί με την ώρα. Εκτός από το γεγονός πως θα μοσχοβολάς ολημερίς και οληνυχτίς, το δέρμα σου θα είναι πιο απαλό και μεταξένιο από ποτέ.(Με ευχαριστείς αργότερα)

Last but not least, ένας ακόμη τρόπος να ενισχύσεις τη μυρωδιά του αρώματός σου είναι να χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου περιποίηση προϊόντα που έχουν την ίδια μυρωδιά με αυτή του αρώματός σου, όπως αφρόλουτρο ή after shave. Για αποτελέσματα στο μάξιμουμ, χρησιμοποίησε και τα 3 μαζί.