GROOMING

Πώς θα μυρίζεις ωραία από το πρωί ως το επόμενο πρωί

5 tips για να έχει ωραία μυρωδιά όλη μέρα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ωραία μυρωδιά δεν είναι πυρηνική φυσική. Μπορείς να τη συνδέσεις με τη χημεία αν πρέπει να αναφερθούμε σε κάποια επιστήμη αλλά τα πράγματα είναι απλά για να καταφέρεις να μυρίζεις ωραία όλη μέρα.

Σίγουρα δεν χρειάζεται να λούζεσαι με το άρωμά σου γιατί ο στόχος δεν είναι να προκαλείς γκριμάτσες με το πέρασμά σου απλά να αφήνεις το στίγμα σου. Η ωραία μυρωδιά εξάλλου δεν είναι πάντα συνώνυμη με την ένταση που έχει ένα άρωμα ή μία κολόνια. Είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να κάνεις συνήθειες στην καθημερινότητά σου και να είσαι σίγουρος ότι θα μυρίζεις υπέροχα χωρίς καν να προσπαθείς.

Βήμα πρώτο: Το πρωινό ντους

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα χλιαρό ντους. Όλες οι μυρωδιές που απελευθερώθηκαν το βράδυ από τους πόρους του δέρματός σου θα εξαφανιστούν και θα είναι έτοιμο να δεχθεί το αποσμητικό και την κολόνια σου. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις το σώμα σου πολύ καλά καθώς τυχόν υγρασία που μπορεί να μείνει, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων, οι οποίοι με τη σειρά τους ευθύνονται για την κακοσμία.

Βήμα δεύτερο: Το σωστό αποσμητικό

Η αλήθεια είναι ότι το αποσμητικό παίζει σημαντικό ρόλο στο να μυρίζεις ωραία, γι’ αυτό πρέπει να σου επιστήσω την προσοχή και να σε πείσω αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω με την επιλογή του. Σίγουρα, πρέπει να έχει αντι-ιδρωτική σύσταση έτσι ώστε να αποφύγεις τυχόν κακοσμία κατά την διάρκεια της ημέρας. Δοκίμασε το ΆΣΠΡΟ AXE αντιιδρωτικό σποσμητικό για να αποφύγεις την εφίδρωση και να έχεις την αίσθηση της καθαριότητας, τη φρεσκάδα που νιώθεις όταν βγαίνεις μόλις από το ντους για 48 ώρες. Η σωστή στιγμή για να το βάλεις είναι λίγο μετά το ντους όπου οι πόροι θα έχουν ανοίξει και θα απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα.

Βήμα τρίτο: Η διατροφή

 

Το καθημερινό σου διαιτολόγιο συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την μυρωδιά σου. Υπάρχουν τροφές, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά που επηρεάζουν το φυσική μυρωδιά που βγαίνει από τους πόρους της επιδερμίδας σου και είναι υπεύθυνα για τη δυσοσμία που ίσως σε ταλαιπωρεί και δεν μπορείς να καταλάβεις το λόγο. Όταν θες η μυρωδιά σου να είναι ξεκάθαρη και το άρωμά σου να μην μπερδεύεται με άλλες μη ελεγχόμενες μυρωδιές τότε πρέπει να προσέχεις την ποσότητα των τροφών που αναφέρθηκαν παραπάνω στα γεύματά σου.

Βήμα τέταρτο: Τα ρούχα σου

 

Θα έχεις καταλάβει πολλές φορές ότι η μυρωδιά που αφήνεις με το πέρασμά σου είναι αυτή που βγαίνει από τα ρούχα σου. Αυτό δεν είναι πάντα καλό αφού τα ρούχα μπορεί να μοσχομυρίζουν μαλακτικό από την ντουλάπα σου όταν τα πρωτοφοράς, αλλά στη συνέχεια εγκλωβίζουν μυρωδιές από τους εσωτερικούς χώρους που κινείσαι, από τον ιδρώτα ή ακόμα και από το αποσμητικό και την κολόνια σου. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό μόνο ωραία μυρωδιά δεν αναδίδουν. Γι’ αυτό, καλό είναι να φροντίζεις να αερίζεις τα ρούχα σου κυρίως αυτά που φοράς συχνά αλλά δεν πλένονται συνέχεια, όπως τα πανωφόρια και τα πουλόβερ. Έτσι, την επόμενη φορά που θα τα φορέσεις θα μυρίζουν μόνο την κολόνια σου ή το αποσμητικό σου.

Βήμα πέμπτο: Η κολόνια

Η κολόνια έχουμε πει ότι είναι ένα από τα όπλα γοητείας σου. Είναι στο χέρι σου να το χρησιμοποιείς σωστά για να πετυχαίνεις το στόχο σου. Αφού λοιπόν έχεις βρει τη μυρωδιά σου στο αποσμητικό καλό είναι να φροντίσεις να βρεις και το ίδιο άρωμα. Αυτό που ωστόσο πρέπει να ξέρεις είναι ότι δεν είναι απαραίτητος ο συνδυασμός του αποσμητικού και της κολόνιας καθημερινά. Οι μυρωδιές συνδέονται άρρηκτα με τα συναισθήματα. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι κάποιες μέρες χρειάζεσαι μόνο το αποσμητικό σου ενώ κάποιες άλλες μερικοί ψεκασμοί από την κολόνια σου είναι απαραίτητοι.

Το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να βρεις έναν συνδυασμό αποσμητικού και κολόνιας που θα ταιριάζουν μεταξύ τους και θα κάνουν τη μυρωδιά σου χαρακτηριστική, καλύπτοντας τις όλες τις ανάγκες σου. Το μαύρο Axe Daily Fragrance είναι η ιδανική επιλογή για σένα που θες διάρκεια από το άρωμά σου. Μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά και να το συνδυάσεις με το αντίστοιχο AXE αντιιδρωτικό αποσμητικό σου. Αρκεί να διαλέξεις ποιο άρωμα προτιμάς από 3 διαφορετικές σειρές: Signature, Urban, Adrenaline. Δύο ψεκασμοί από το Daily Fragrance σε λαιμό και καρπούς είναι αρκετοί για να πετύχεις το στόχο σου, ο οποίος μπορεί να είναι μία κατάκτηση ή το αποτύπωμά σου.

 

Βρες την ισορροπία σου με το σωστό αποσμητικό και την ιδανική κολόνια. Κάνε τη μυρωδιά σου ξεχωριστή κι άφησέ την να σε χαρακτηρίσει, αν σου φτιάξει τη διάθεση αλλά και να προκαλέσει  συναισθήματα. Μετάτρεψε τη μυρωδιά σου στο προσωπικό σου αποτύπωμα, στο οποίο θα ρυθμίζεις εσύ την έντασή του αφού έτσι κι αλλιώς η ζωή δεν είναι άσπρο ή μαύρο!