GROOMING

Πώς θα μυρίζεις ωραία χωρίς να φοράς άρωμα

5 tips για να μην εξαρτάσαι και να μην αγχώνεσαι για τίποτα.

Δεν είναι μόνο η αφόρητη ζέστη και ο ιδρώτας, που πρέπει να παλέψεις αυτές τις μέρες. Το να μυρίζεις όμορφα είναι ξεκάθαρα  ένα από τα μεγαλύτερα challenge του καλοκαιριού, πόσο μάλλον όταν αποφασίσεις να παραλείψεις τον πιο συνηθισμένο- κλασικό τρόπο, aka το άρωμά σου. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να μυρίζεις υπέροχα ακόμη κι αν δεν φοράς/ λούζεσαι ενίοτε με το άρωμά σου. Ποιοι είναι αυτοί; Διάβασε τα παρακάτω tips και ακολούθησέ τα με ευλάβεια γιατί μην ξεχνάς, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Εν αρχή ην το μπάνιο και το αφρόλουτρο

Η καλή και ‘ευωδιαστή’ μέρα από το πρωί φαίνεται και από το πρωινό ντους. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που κάνει ζέστη, φρόντισε να κάνεις ντους με δροσερό -προς κρύο νερό- μιας και με αυτόν τον τρόπο πέφτει η θερμοκρασία του σώματος και νιώθεις μεγαλύτερη αναζωογόνηση. Φυσικά, θα ήταν ψέμα αν σου έλεγα πως το να ρίξεις λίγο νερό στο σώμα σου αρκεί για να σε κάνει να μυρίζεις όμορφα (εκτός αν στο μπάνιο σου έχεις νερό με αρωματικά αιθέρια έλαια). Αυτό που χρειάζεσαι παράλληλα, είναι ένα αφρόλουτρο που θα καθαρίσει, θα ενυδατώσει και θα τονώσει την επιδερμίδα σου, αφήνοντάς της ένα διακριτικό / ή πιο έντονο -ανάλογα με το γούστο σου- άρωμα.

Έπειτα το σαμπουάν σου

Στην ίδια λογική κινείται και η επιλογή του σαμπουάν που χρησιμοποιείς για να λουστείς. Φρόντισε το σαμπουάν σου εκτός από τα να καλύπτει τις ανάγκες των μαλλιών σου, να αφήνει την κόμη σου μεταξένια, λαμπερή και μυρωδάτη. Και μην ξεχνάς, πως α) τα μαλλιά είναι ‘καλοί αγωγοί’ των δυσάρεστων μυρωδιών (όπως το καυσαέριο, η τσίκνα, το τσιγάρο), οπότε ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα πρέπει να λούζεσαι συχνά και β) στα περισσότερα κορίτσια αρέσει να μυρίζουν όμορφα τα μαλλιά του αγοριού τους. Σκέψου, άλλωστε, είναι από τα πρώτα σημεία που μυρίζεις όταν παίρνεις αγκαλιά κάποιον.

Το τίμιο after shave (αν ξυρίζεσαι)

Μπορεί να μη συγκρίνεται σε διάρκεια με το άρωμά σου, όμως ένα τίμιο και με έντονο άρωμα after shave εκτός από το ότι θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σου από το αίσθημα του καψίματος και τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα, είναι ικανό να σε συνοδεύει οσφρητικά για αρκετές ώρες της ημέρας. Βρες αυτό που μπορεί να απορροφηθεί εύκολα και γρήγορα από την επιδερμίδα σου και να την ενυδατώσει.

Τώρα, αν είσαι μουσάτος και έχεις χρόνια να πιάσεις ξυράφι στα χέρια σου, μπορείς να επενδύσεις σε οποιοδήποτε προϊόν grooming με έντονο άρωμα, όπως ένα λαδάκι για τα μούσια, ακόμη και σε ένα προϊόν hairstyling, όπως μία δυνατή πομάδα ή ένα gel για τα μαλλιά.

Το αποσμητικό σώζει ζωές

Είναι αυτό που μπορεί να σώσει υπολήψεις και να καταστρέψει οικογένειες, σε περίπτωση που το ξεχάσεις. Μπορεί να σου ακούγομαι λίγο υπερβολική, αλλά αγόρια ΜΗΝ το ξεχνάτε ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ. (Για τις γυναίκες τα λέω στο Ladylike). Όπου κι αν βρεθείς, στο βουνό, στην πόλη, στην παραλία,  πρωί-βράδυ (σαν το χάπι ένα πράγμα), Χειμώνα- Καλοκαίρι. Κι αν δεν βολεύεσαι τα spray, υπάρχουν roll-on, stick, αποσμητικοί κρύσταλλοι και πολλά ακόμα σε όλα τα αρώματα για να επιλέξεις αυτό που σε τονώνει. Γενικά, αποσμητικά υπάρχουν, το θέμα είναι να μην το ξεχνάς.

Η διατροφή σου

Ναι καλά διαβάζεις. Αναφέρομαι σε όσα τρως καθημερινά. Όχι, δεν έρχομαι να σου κουνήσω το δάχτυλο ή να σε βάλω σε πρόγραμμα διατροφής (μια ταπεινή beauty editor είμαι άλλωστε) αλλά να σου πω πως σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση φρούτα και λαχανικά τείνουν να μυρίζουν καλύτερα από αυτούς που δεν συμπεριλαμβάνουν τροφές από αυτή την κατηγορία στην διατροφή τους. Όχι εγώ, οι έρευνες. Κι αυτό γιατί  η σωστή διατροφή λειτουργεί ‘αποτοξινωτικά’ κατά μία έννοια για τον οργανισμό, απομακρύνοντας ουσίες που είναι υπεύθυνες για την άσχημη μυρωδιά. Ακόμη, τα φρούτα και τα λαχανικά δίνουν ένα φυσικό άρωμα στον οργανισμό, το οποίο το σώμα αναδίδει μέσω του ιδρώτα και γενικότερα των πόρων του δέρματος. Εξάλλου, σίγουρα θα έχεις προσέξει πως μετά από ένα chilli con carne ή ένα τίμιο κεμπαμπ με μπαχαρικά, μια κάποια μεγαλύτερη εφίδρωση και άσχημη μυρωδιά την εκπέμπεις  σίγουρα. Τ’ ακούς Γιώργο;

Κεντρική φωτογραφία: Outnow.ch