Photo by Chris Pizzello/Invision/AP
GROOMING

Τα πιο σέξι ανδρικά αρώματα

9 επιλογές αρωμάτων που εκπέμπουν φρεσκάδα και γοητεία.

Το άρωμα είναι προσωπική υπόθεση. Τόσο για εσένα που επιλέγεις το ένα aka το δικό σου μέσα από πραγματικά χιλιάδες άλλα, όσο και γι αυτόν που το μυρίζει πάνω σου. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ανεξάρτητα από το κριτήριο επιλογής, τα sexy αρώματα οφείλουν στον εαυτό τους να είναι έντονα, δυνατά, αισθησιακά αλλά και μυστηριώδη. Να αποτυπώνονται στο νου από την πρώτη φορά, να σε βάζουν αμέσως στο παιχνίδι αποπλάνησης, να δημιουργούν ιστορίες στο πέρασμά τους. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν μπορούν ταυτόχρονα να είναι ρομαντικά ή πιο κομψά. Σε αυτή την ισορροπία κρύβεται εξάλλου και το μυστικό τους να είναι κάθε φορά ακαταμάχητα, όπως εσύ άλλωστε. Και αν σκέφτεσαι να επενδύσεις σε ένα νέο άρωμα, γιορτινές μέρες που έρχονται εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω τις νέες, πιο sexy αρωματικές εσάνς της σεζόν.

K by Dolce&Gabbana Eau De Toilette

 

Το ολοκαίνουργιο ανδρικό άρωμα του οίκου αποτυπώνει την ουσία του ανδρικού προτύπου, του άνδρα που είναι βασιλιάς στην καθημερινότητά του,  που εμπνέει, σαγηνεύει με τη γοητεία του και υμνεί τη νέα εποχή στην αρρενωπότητα.  Αποτυπώνει την ιταλική εξοχή, το μεσογειακό μεσημεριανό ήλιο και τη φρεσκάδα των αρωμάτων της γης, συνδυάζοντας στην ουσία  μια ζεστή έκρηξη εσπεριδοειδών όπως το σαγκουΐνι και το λεμόνι της Σικελίας, που αναζωογονεί όλες τις αισθήσεις,  με τη φρεσκάδα του άρκευθου, την κεχριμπαρένια ζεστασιά του φασκόμηλου, τη δροσιά του γερανιού και την αναζωογονητική λεβάντα. Όλες αυτές οι νότες πυροδοτούνται από τη σπίθα της καυτερής πιπεριάς, ένα συστατικό που σπάνια χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, το οποίο δίνει μια αίσθηση ζεστασιάς που ξυπνάει την καρδιά του αρώματος και ενισχύει την αρρενωπότητά του.  Στη βάση του αρώματος, κυριαρχούν οι ζεστές ξυλώδεις νότες, το αισθησιακό κεδρόξυλο, το βέτιβερ και το πατσουλί. Τη δημιουργία του αρώματος υπογράφουν με τη συνεργασία τους οι δύο φημισμένες αρωματοποιοί – Daphné Bugey και Nathalie Lorson – αφήνοντας η καθεμία τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα στο άρωμα. Θα το βρεις εδώ.

Carolina Herrera Bad Boy Eau de Toilette

 

Δυναμικός αλλά και συναισθηματικός, απρόβλεπτος και γοητευτικός. Το Bad Boy είναι ένας φόρος τιμής στους ισχυρούς άνδρες, που χαράσσουν τη δική τους πορεία, έχουν αυτοπεποίθηση και δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Το άρωμά του Bad Boy; Αντιπροσωπεύει τις αντιθέσεις: η πικάντικη φρεσκάδα από Λευκό και Κόκκινο Πιπέρι αναμιγνύεται με τις ζωηρές νότες από Ιταλικό Πράσινο Περγαμόντο και τη φωτεινή πλευρά του Φασκόμηλου, που αντιτίθενται στην αισθησιακή και σκοτεινή πλευρά των Tonka Beans, του Κακάο και του Amber Wood. Εκεί ακριβώς κρύβεται και το μυστικό του αρώματος. Plus: Το εξαιρετικά ιδιαίτερο μπουκάλι, που έχει το σχήμα ενός κεραυνού, αποτελεί μια αλληγορία για την προσωπικότητα του Bad Boy.Το Bad Boy είναι απρόβλεπτο, ξεχωριστό, γοητευτικό και μοναδικό – ακριβώς όπως και κάθε κεραυνός, ο οποίος είναι μοναδικός και δεν γίνεται να υπάρξουν δύο πανομοιότυποι. Θα το βρεις εδώ.

Byredo Bal D’ Afrique Eau De Parfum

 

Ζεστό, γοητευτικό, ρομαντικό. Το άρωμα είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ‘20 στο Παρίσι και από τις επιρροές της μάρκας από την Αφρικανική κουλτούρα, την τέχνη, τη μουσική & το χορό. Ένας συνδυασμός Παριζιάνικου avant-gardism και Αφρικανικής κουλτούρας δημιούργησαν ένα μοναδικό άρωμα γεμάτο πάθος. Η έντονη ζωή, η υπερβολή και η ευφορία είναι στοιχεία που πρεσβεύει αυτό το άρωμα, μέσα από τις νότες του νερολί, της Αφρικανικής καλέντουλας & του Μαροκινού κέδρου. Ένα από τα πιο hot αρωματικά new entries, αν σκεφτείς οτι το brand ήρθε πριν λίγους μήνες στη χώρα μας. Τα προϊόντα BYREDO διατίθενται αποκλειστικά στο attica Golden Hall, στο attica City Link και στο atticabeauty.gr

Dark Lord “Ex Tenebris Lux”  By Kilian

 

Απρόβλεπτο, έντονο και ακαταμάχητα αριστοκρατικό, το νέο αυτό άρωμα συμμαχεί με το Black Phantom ‘Memento Mori’ που ήδη υπάρχει στη συλλογή, αποτελώντας τον ιδανικό partner-in-crime σύντροφο για τις βραδινές υπερβολές. Ένα συνονθύλευμα σκιάς και φωτός, το Dark Lord ‘Ex Tenebris Lux’ κατορθώνει να αποπλανήσει μέσα σε δευτερόλεπτα χάρη στις μεγάλης διάρκειας νότες από δέρμα και vetiver, στο βουτηγμένο σε ρούμι γιασεμί, στο περγαμόντο και πιπέρι, εμπνευσμένο από τον άντρα τζέντλεμαν-κυριάρχο της νύχτας, που συναντάται στις πιο αναπάντεχες περιστάσεις, ξεδιπλώνοντας το μυστήριό του. Σαγηνεύει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα χάρη στις νότες του από πιπέρι, ενώ το περγαμόντο δίνει μία αίσθηση φρεσκάδας στην πρώτη εντύπωση. Οι νότες αλκοόλ και δέρματος αφήνουν ένα αξέχαστο ίχνος – όπως η εμπειρία του να δοκιμάζεις παλαιωμένο λικέρ στην ιδιωτική βιβλιοθήκη ενός gentleman. Plus: Δε γίνεται να μην ερωτευτείς με την πρώτη ματιά τη συσκευασία του,που είναι φιλοτεχνημένη με το μονόγραμμα στο μέταλο πυροβόλου και έχει χαραγμένη την ασπίδα του Αχιλλέα, σαν σύμβολο προστασίας. Μία χαμογελαστή νεκροκεφαλή κοσμεί την επιφάνεια της λακαριστής μαύρης συσκευασίας προσδίδοντας μία “σατανική” μεγαλοπρέπεια. Θα το βρεις στα atticabeauty.gr

Dsquared2 Green Wood Pour Homme Eau De Toilette

 

Δυναμικό και έντονο, το νέο άρωμα του οίκου υμνεί το ελεύθερο πνεύμα κάθε άντρα. Οι ξυλώδεις νότες του κέδρου και του vetiver συνδυάζονται με τις ισχυρές νότες βάσης του αποτελούνται από δυναμικό και σαγηνευτικό έλαιο Κυπριόλης, βαθύ και αισθησιακό Ambroxan και musk. Τέλος, στις νότες κορυφής του θα βρεις το λεμόνι,  την αρωματική φρεσκάδα της σαντολίνας, που εμπλουτίζονται με νότες πιπεριού bourbon. Πρόκειται για ένα «άρωμα- αξεσουάρ που είναι προσωπικό και καθορίζει το στυλ και το χαρακτήρα των Dsquared2». Θα το βρεις εδώ.

YSL Beauté Υ Live Εau de Toilette Intense

 

Εμπνευσμένο από έναν άνδρα που ετοιμάζεται να κάνει μια ανακάλυψη – έναν άνδρα έτοιμο να επιτύχει, το Y LIVE, όπως ακριβώς το κλασικό Eau de Toilette και το Eau de Parfum- είναι ένα Fougère που παίζει με τη δροσιά και την ένταση. Έχει διττή δομή συνδυάζοντας φωτεινές και σκοτεινές νότες που βασίζονται στο αιθέριο έλαιο λεβάντας, στο αιθέριο έλαιο γερανιού και σε μια συμφωνία βρύων. Δροσερό και ταυτόχρονα αισθησιακό άρωμα, ενισχύει τις σπινθηροβόλες νότες με γκρέιπφρουτ και αχλάδι. Η καρδιά του  γίνεται πιο απαλή με νότες κεδρόμηλων, ενώ το  άνθος πορτοκαλιάς ενισχύει και κάνει πιο έντονες όλες τις άλλες νότες. Στο φόντο, κυριαρχεί ένας σκοτεινός αισθησιασμός που κάνει αντίθεση με τη μοντέρνα ξυλώδη άμβρα, η οποία θυμίζει το Eau de Toilette σε μια πιο ανατολίτικη εκδοχή, με έντονους τόνους κακάο και βανίλιας. Θα το βρεις εδώ.

Acqua di Parma Colonia Sandalo Eau de Parfum

 

Ένας καλλιτεχνικός συνδυασμός δύο οσφρητικών αισθήσεων: το πλούσιο και πολύτιμο άρωμα του Sandalo απογειώνεται με τις ζωηρές και φωτεινές νότες εσπεριδοειδών. Οι πλούσιες νότες του Σανταλόξυλου προέρχονται από μια σπάνια και πολύτιμη ποικιλία του δέντρου που βρίσκεται μόνο στην περιοχή του Μισόρ της Ινδίας. Η κρεμώδης εσάνς του αποστάζεται και συνδυάζεται με Περγαμόντο, Κάρδαμο και Σπόρους Tonka δημιουργώντας μια αλησμόνητη ανακάλυψη. Θα το βρεις στο atticabeauty.gr.

Dior Sauvage Eau de Toilette

 

Φυσικά συστατικά, επιμελώς επιλεγμένα κυριαρχούν σε αυτό το άρωμα. Μία έκρηξη από ακτινοβόλες υψηλές νότες μαζί με τη ζουμερή φρεσκάδα περγαμόντου από το Reggio di Calabria, ενώ παράλληλα το ambroxan αναδύει μια αύρα με έντονες νότες ξύλου. «Για να δημιουργήσω το Sauvage χρησιμοποίησα τον άντρα ως αφετηρία μου. Την ισχυρή και αλάνθαστη αρρενωπότητα. Όπως και η εικόνα ενός άντρα που υπερβαίνει το χρόνο και τη μόδα» δήλωσε ο François Demachy, Δημιουργός των Αρωμάτων Dior. Θα το βρεις εδώ.

Korres  Eau de Toilette Saffron Spices από τη συλλογή The Saffron Collection

 

Εκπέμπει φρεσκάδα και τη ζεστασιά του ξύλου. Μία σύνθεση που ξετυλίγει τις πολλαπλές στρώσεις της με flashes ενός υδάτινου κόσμου σε απόλυτη αρμονία με μία συμφωνία από γήινα αρώματα, καθώς οι πλούσιες, ξεχωριστές νότες σαφράν συναντούν τον ιδιαίτερο συνδυασμό από νότες marine breeze, μοσχοκάρυδου, ροζ πιπεριού, tonka bean και κέδρου. Θα το βρεις στα φαρμακεία.

Κεντρική Φωτογραφία: Photo by Chris Pizzello/Invision/AP