GROOMING

Τα σωστά βήματα για ένα τέλειο μούσι

Ένας βασικός οδηγός για να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις το ιδανικό beard look.

Μούσι, γένια, γενειάδα ή όπως αλλιώς μπορείς να αποκαλείς αυτές τις τρίχες που εμφανίζονται στο πρόσωπό σου και σηματοδοτούν την έκρηξη της τεστοστερόνης σου. Αυτές οι τρίχες που στην εφηβεία περίμενες πώς και πώς να ξυρίσεις για να νιώσεις επιτέλους άνδρας, τώρα δεν σε ενοχλούν και τόσο. Αντιθέτως, παλεύεις να τις μεγαλώσεις και να τις τιθασεύσεις για να πετύχεις επιτέλους το beard look που θες.

Ξέρω, όμως, ότι δυσκολεύεσαι αρκετά για να πετύχεις το ιδανικό μούσι, αφού οι τρίχες σου δεν υπακούν στη θέλησή σου. Είναι ατίθασες, μεγαλώνουν αργά και μπορεί να μην καλύπτουν όλα τα σημεία του προσώπου σου. Μια πρώτη καλή λύση είναι να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να σε καθοδηγήσει. Μην τρομάζεις στην ιδέα και μη σου φαίνεται βουνό – η υπηρεσία Axe Instagroom Live λειτουργεί μέσω των social media, είναι δωρεάν και σε φέρνει σε επαφή με groomers που μπορούν να λύσουν όλες σου τις απορίες και να σε καθοδηγήσουν με συμβουλές προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες του προσώπου και του δέρματός σου. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και κάποια βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να φροντίσεις εσύ ο ίδιος το μούσι σου. Χάρισέ μου λίγο την προσοχή σου και σε λίγο καιρό θα καμαρώνεις για τη γενειάδα σου μπροστά στον καθρέφτη.

Πάμε, λοιπόν. Τα πέντε σωστά βήματα:

Κάνε υπομονή

Το σωστό μούσι χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί. Επομένως, μην είσαι ανυπόμονος και δώσε στις τρίχες μία περίοδο χάριτος για να πάρουν μήκος. Μόνο τότε θα έχεις την ευκαιρία να του δώσεις σχήμα και να το περιποιηθείς αναλόγως.

Δώσ’ του χώρο

Το μούσι ουσιαστικά είναι τρίχες, οι θύλακες των οποίων βρίσκονται στο πρόσωπό σου. Για να αναπτυχθούν σωστά οι τρίχες, πρέπει οι ρίζες τους να είναι γερές και υγιείς. Αυτό σημαίνει ότι εσύ πρέπει να απολεπίσεις και να καθαρίζεις την περιοχή, έτσι ώστε να διώξεις τα νεκρά κύτταρα που συχνά είναι ο λόγος που το μούσι σου αδρανεί και δεν μεγαλώνει. Από τη στιγμή που είναι απλώς γένια 2-3 ημερών φρόντισε να τα πλένεις και να τα καθαρίζεις σε καθημερινή βάση. Όταν μεγαλώσουν, συνέχισε να κάνεις το ίδιο, σαπουνίζοντάς τα με το σαμπουάν που λούζεσαι στο ντους.

Ενυδάτωση VS Φαγούρα

Το εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσεις για να πετύχεις το στόχο σου είναι η φαγούρα. Ενοχλητική και εκνευριστική ενίοτε, για πολλούς είναι ένας λόγος που ξαναπιάνουν το ξυραφάκι στα χέρια τους. Μην το κάνεις εσύ, όμως. Δείξε πυγμή και βρες τρόπο να ανακουφιστείς. Η σωστή ενυδάτωση θα είναι ο σύμμαχός σου χωρίς αμφιβολία. Συμφιλιώσου επιτέλους με μία κρέμα ή ένα beard oil (λαδάκι ειδικό για το μούσι σου). Θα δεις μεγάλη διαφορά στην μείωση φαγούρας, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσεις και την επιδερμίδα σου να είναι υγιής και χωρίς ερεθισμούς ή κοκκινίλες που τυχόν προκαλεί το μούσι σου.

Το σωστό σχήμα

Εδώ θέλω προσοχή. Είναι το πιο βασικό στάδιο για να είναι άψογο το μούσι σου. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μαλλιά σου έτσι και με το μούσι, υπάρχει πάντα το κατάλληλο για το δικό σου πρόσωπο. Μην παρασύρεσαι από τις φωτογραφίες των περιοδικών ή από αυτές που χαζεύεις στο Internet. Ίσως αυτοί οι τύποι με το πλούσιο και μακρύ μούσι να σε έπεισαν να μπεις στη διαδικασία αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι μοναδικός.

Δες το μούσι σαν ένα ακόμα αξεσουάρ που όντως μπορεί να σου προσδώσει στυλ αλλά την ίδια στιγμή μπορεί και να σε γελοιοποιήσει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μούσι εκτός από ένα ακόμα όπλο σαγήνης είναι και ένας πρακτικός τρόπος για να τονίσεις τα ατού και να καλύψεις τις ατέλειες του προσώπου σου. Σε αυτό το βήμα η βοήθεια από έναν ειδικό είναι πολύτιμη.

Κι επειδή ξέρω ότι δύσκολα θα μπεις στη διαδικασία να τη ζητήσεις σου βρήκα τη λύση. Έναν τρόπο να μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο σχήμα για το δικό σου πρόσωπο αλλά και πώς να το περιποιείσαι για να το διατηρήσεις. Το Axe Instagroom Live είναι ο προσωπικός σου σύμβουλος που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεσαι. Αρκεί να στείλεις ένα μήνυμα με μία selfie σου μπροστά σε καθρέφτη – μη βάλεις φίλτρο και μην κάνεις μορφασμούς, δεν πρόκειται για ποστάρισμα – και να τη στείλεις μέσω του Facebook messenger στην υπηρεσία Axe Instagroom Live. Οι συνεργαζόμενοι groomers θα σου δώσουν τη λύση. Εκεί θα βρεις την άμεση καθοδήγηση που χρειάζεσαι καθώς και tips για να συνεχίσεις σωστά τη διαδικασία. Μην ξεχνάς ότι ακόμα κι όταν βρεις το ιδανικό σχήμα, χρειάζεται συντήρηση (καθαρισμό, ενυδάτωση, τριμάρισμα).

Τροφοδότησέ το

Κάτι ακόμα που είναι πολύ πιθανό να μη σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να έχει σχέση με το μούσι είναι η διατροφή. Θα έχεις ακούσει μάλλον ότι τα υγιή και δυνατά μαλλιά χρειάζονται βιταμίνες, οι οποίες προφανώς και απορροφώνται μέσω των τροφών που καταναλώνεις καθημερινά. Και το μούσι σου, όμως, από τρίχες αποτελείται και για να είναι πλούσιο έχει ανάγκη από βιταμίνες (B5, B3 και Β9), πρωτεΐνες και λιπαρά που βρίσκονται σε τροφές όπως, τα ψάρια, τα αυγά, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά. Ένας ακόμα λόγος να προσέξεις λίγο τη διατροφή σου!

Πλέον δεν έχεις και πολλά να σκεφτείς. Έχεις τη γνώσεις και τα όπλα στη διάθεσή σου. Μένει να βρεις την όρεξη να ασχοληθείς με το μούσι σου σοβαρά και τώρα μπορείς να το κάνεις εύκολα μέσα από το μπάνιο σου σπιτιού σου. Δεν έχεις δικαιολογία πια!