GROOMING

Tips που δεν σου είπε ποτέ κανένας για το μούσι σου

Ψάξαμε, μιλήσαμε με έναν master groomer και μάθαμε τα πάντα γύρω από την περιποίηση που πρέπει να προσφέρεις στο μούσι σου σε όλα τα επίπεδα.

Πόσες φορές έχεις κάτσει μπροστά από τον καθρέφτη και δίπλα σου είναι απλωμένα ψαλίδια, μηχανές και ξυραφάκια και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Πόσες φορές έχεις ζηλέψει το μούσι που έχεις δει σε ποδοσφαιριστές, διάσημους ή σε περιοδικά και το θες και για σένα; Η απάντηση είναι σίγουρα “πολλές” και οι ερωτήσεις σου ακόμα περισσότερες. Για αυτό βρήκαμε έναν master groomer, τον φέραμε στο σπίτι και μας είπε όλα τα μυστικά γύρω από το μούσι και πως πρέπει να το περιποιείται ο κάθε άντρας.

Όλα αυτά συνέβησαν στο House 24. Εκεί συνάντησα τον Δημήτρη Κολτσίδα, ιδιοκτήτη του The Original Barber Shop στη Νέα Ερυθραία και τον ανέκρινα κανονικότατα. Ήθελα να μου πει τα πάντα γύρω από την τέχνη του grooming και τα κρυφά μυστικά περιποίησης για το μούσι, έτσι ώστε να τα μοιραστώ μαζί σας. Και τα κατάφερα.

 

Ανάμεσα στις θαυματουργές μηχανές grooming της Philips, πιάσαμε την κουβέντα και μου εξήγησε βήμα προς βήμα τι πρέπει να κάνει σπίτι του ο κάθε άντρας ώστε το μούσι του να είναι αλλά και να φαίνεται περιποιημένο. “Το μούσι είναι ένα από το πιο βρώμικα σημεία τους σώματός μας γι’ αυτό και κάθε άνδρας που θέλει δείχνει περιποιημένος οφείλει να το διατηρεί καθαρό. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί γι΄αυτόν το σκοπό, αλλά κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα κλασσικά προϊόντα καθαρισμού των μαλλιών. Η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική τόσο για την υγεία της τρίχας αλλά και την εμφάνιση της, καθώς ένα καθαρό μούσι φαίνεται και περιποιημένο. Πολλές φορές μπορεί να τριμάρουμε τα γένια μας τακτικά – π.χ. 2 φορές την εβδομάδα – αλλά να συνεχίζουν να δείχνουν απεριποίητα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι μικρές λεπτομέρειες, όπως οι καθαρές γραμμές στο λαιμό και τα μάγουλα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το μουστάκι το οποίο πρέπει να είναι περιποιημένο και σωστά τριμαρισμένο ώστε να περιβάλλει ομοιόμορφα τα χείλη αφήνοντάς τα ελεύθερα να φαίνονται κι όχι να κρύβονται πίσω από αυτό”.

Όσο μιλούσε ο Δημήτρης μου ήρθε στο μυαλό μια απορία που νομίζω έχει ο καθένας μας. Τι ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο και τι πρέπει να κάνει ο κάθε ένας ξεχωριστά για να φαίνονται όμορφα τα γένια του. “Ένας βασικός κανόνας είναι ότι αν κάποιος έχει μάγουλα τότε δεν πρέπει να τα καθαρίζουμε πολύ βαθιά και να κάνουμε βαθύ χαμόγελο. Πρέπει η γραμμή από τα γένια να μένει ψηλά έτσι ώστε να κρύβει τα μάγουλα. Όσον αφορά το μήκος μπορούμε να το αφήσουμε όσο θέλουμε αρκεί να έχουμε δώσει τις σωστές γωνίες. Να είσαι σαν προέκταση του προσώπου μας. Βέβαια αυτό είναι και θέμα προσωπικού γούστου. Το σημαντικό είναι όπως είπαμε να είναι καθαρός ο λαιμός και τα μάγουλα. Αυτά είναι που κάνουν αυτόματα οποιοδήποτε στυλ στα γένια να δείχνει περιποιημένο και όμορφο”.

Τέλος μία απορία που γίνεται όλο και πιο έντονη τελευταία αφού τα προϊόντα περιποίησης για τα γένια γίνονται όλο και πιο πολλά είναι τι πρέπει να χρησιμοποιούμε για την φροντίδα τους. “Υπάρχουν ειδικά προϊόντα περιποίησης όπως κεριά και λάδια, τα οποία μαλακώνουν τα γένια δίνοντάς τους παράλληλα κι ένα ελαφρύ κράτημα. Επίσης, έχουν διακριτικό άρωμα το οποίο δίνει και αποπνέει μία αίσθηση φρεσκάδας σε όλη την εμφάνιση ενός περιποιημένου άνδρα”.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην μιλήσουμε με τον Δημήτρη για τις μηχανές Philips οι οποίες είναι και οι αγαπημένες του. “Το OneBlade είναι ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν καθώς συνδυάζει 2 τεχνολογίες σε μία συσκευή. Μπορεί ταυτόχρονα να ξυρίσει και να τριμάρει οποιοδήποτε μήκος τρίχας! Το χρησιμοποιείς με ή χωρίς αφρό και μπορείς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από ένα μακρύ μούσι να έχεις ένα καθαρό, ξυρισμένο πρόσωπο, χωρίς κόπο και την παραμικρή ενόχληση της επιδερμίδας. Είναι ότι πιο επαγγελματικό και ευέλικτο μπορεί να έχει ένας άνδρας στο σπίτι του καθώς μπορεί να κάνει τα πάντα!”.

“Τα Multigrooms είναι ολοκληρωμένα σετ περιποίησης με τα οποία κάθε άνδρας μπορεί να περιποιηθεί τα γένια, τα μαλλιά και το σώμα του. Είναι προϊόντα που κάθε άνδρας οφείλει να έχει στο σπίτι του καθώς συνδυάζουν πολλαπλές χρήσεις. Είναι 100% αδιάβροχα ώστε να χρησιμοποιούνται και μέσα στο ντους, διαθέτουν αποσπώμενα χτενάκια με διαφορετικά μήκη και διαφορετικό χρώμα για να μην μπερδεύεσαι κατά τη χρήση. Άλλο χρώμα για το σώμα, άλλο για τα μαλλιά και άλλο για το πρόσωπο. Το Multigroom είναι πραγματικά ένα πολυεργαλείο για εύκολη και αποτελεσματική περιποίηση από την κορυφή ως τα νύχια!”.

Εκείνη τη μέρα, τα tips του Δημήτρη μετουσιώθηκαν σε προσωική εμπειρία, όταν έκατσα στην καρέκλα και με περιποιήθηκε. Οι συμβουλές του εφαρμόστηκαν στο πρόσωπο και στα μαλλιά μου και διαπίστωσα από πρώτο χέρι πόση διαφορά μπορούν να κάνουν οι μικρές λεπτομέρειες. Είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις κι εσύ. Λίγη προσοχή και λίγα λεπτά παραπάνω στην προσωπική σου ρουτίνα περιποίησης βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα του προσώπου σου. Πάρε θέση μπροστά από τον καθρέφτη σου, κράτα την μηχανή Philips που σου ταιριάζει και είσαι πανέτοιμος.