GROOMING

Βαμμένα αντρικά μαλλιά: Έξι γυναίκες παίρνουν θέση

Ήρθε η ώρα να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και η βαφή στη ρίζα.

Μετά την αντρική αποτρίχωση, ένα θέμα με αμφιλεγόμενες απόψεις, θέσεις και αντιθέσεις, σειρά έχουν τα βαμμένα μαλλιά. Εννοώ τη σχέση που έχεις εσύ με τη τις γκρίζες τρίχες σου και τις βαφές μαλλιών. Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να πάρεις αυτή την απόφαση και κατά πόσο ενοχλεί αυτό το αντίθετο φύλο.

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να δώσουμε μία λύση σχετικά με τα βαμμένα μαλλιά στο ανδρικό φύλλο θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου μικρή θεωρία σχετικά με το θέμα. Πρακτικά, υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ανδρών: Αυτοί που δεν βάφουν τα μαλλιά τους – είτε το χρειάζονται ή όχι – κι αυτοί που τα βάφουν και το δηλώνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω και όσους βάφουν τα μαλλιά τους – ευελπιστώ ότι είναι λίγοι – και το κρατούν μυστικό σαν να πρόκειται για κάτι ντροπιαστικό.

Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει βασικά με την έλλειψη της ανάγκης, είτε γιατί τα γκρίζα αργούν να εμφανιστούν και όταν ξεπροβάλλουν δεν ενοχλούν, είτε γιατί τα γκρίζα προσθέτουν γοητεία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βαφτούν. Φυσικά ούτε λόγος για αλλαγή χρώματος για χάρη του στιλ.

Περνώντας στη δεύτερη κατηγορία συναντάμε εσάς που σας αρέσει να ακολουθείτε τα trends, δεν φοβάστε την αλλαγή και προφανώς ούτε λόγος για τη γοητεία του γκρίζου. Αν εμφανιστούν θα καλυφθούν άμεσα γιατί έτσι αισθάνεστε άνετα και είστε ο εαυτός σας.

Τέλος, υπάρχετε κι εσείς που το καλοσκέφτεστε να περάσετε μία βαφή, να καλύψετε τα γκρίζα γιατί σας μεγαλώνουν αλλά λίγο διστάζετε. Όταν τελικά το αποφασίζετε, το κάνετε κρυφά, λες και είναι σκανταλιά ή θα αμαυρώσει τη φήμη σας.

Σε όποια κατηγορία κι αν τοποθετείσαι, σίγουρα έχεις το δικό σου κοινό, το φύλο το ασθενές. Και για του λόγου το αληθές, τα κορίτσια του oneman και του διπλανού αμιγώς γυναικείου και άκρως θηλυκού ladylike κατέθεσαν την άποψή τους σχετικά με το θέμα που τους έθεσα. ‘Ανδρες και βαμμένα μαλλιά’.

Μαριλού

Κοίτα, αν ήμουν 70 και ο άντρας ήταν ο Πασχάλης και έπρεπε να μπορεί να υποστηρίξει σε αυτή την ηλικία το “Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο” στην πίστα, δεν θα με πείραζε. Αλλά μόνο σε αυτή την περίπτωση. Αλλιώς, ναι με πειράζει και παραπολυμαλιστα. Επίσης, νομίζω δεν υπάρχει τίποτα πιο hot από τους άντρες με γκρι μαλλιά. Τρελαίνομαι. Έχει τύχει να δω συμμαθητή μου μετά από 20 χρόνια, τύπο που στο σχολείο δεν θα γυρνούσα να τον κοιτάξω και επειδή άσπρισαν τα μαλλιά του, όσο μιλάμε να προσπαθώ να καταλάβω αν έχω ερωτευτεί τώρα ή απλά παίζει πάλι προσωρινή παράνοια (φυσικά, ήταν το δεύτερο. Μέχρι αυτό το κείμενο, δεν τον ξανασκέφτηκα στη ζωή μου). Και μιλάω μόνο για γκρι/άσπρα μαλλιά, γιατί είναι και η μόνη περίπτωση που αναγνωρίζω στον άντρα να βάφει τα μαλλιά του. Άντρα που μπαίνει στη διαδικασία να πάει στο κομμωτήριο και να ζητήσει να του κάνουν ρεφλέ, ανταύγειες, λίγο ξάνοιγμα ή τι άλλο, τον κρίνω (Νάνσυ) και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Μπορεί να με κρίνει κι αυτός αν θέλει. Δουλίτσα να υπάρχει.

Νάνσυ

Κοίτα δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα βαμμένα μαλλιά, ας κάνει ό,τι θέλει αρκεί να είναι σωστό- μην μου εμφανιστεί με κακή ανταύγεια δηλαδή, χωρίς να έχει κάνει ένα μπαλαγιάζ βρε παιδί μου ή έστω χωρίς ένα ρεφλέ. Είμαι υπέρ των αλλαγών και από τη στιγμή που μπορώ να εμφανιστώ εγώ με μπλε μαλλί χωρίς να με κρίνει κανείς γιατί να μην μπορεί και εκείνος να ακολουθήσει τα χνάρια π.χ του Τόρρες;

Μόνο μην χρησιμοποιεί το σαμπουάν και την μάσκα μου, να πάει να πάρει τα δικά του προϊόντα, είπαμε δείχνω κατανόηση αλλά όχι όταν μιλάμε για τα καλλυντικά μου.

Έρρικα

Δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου ένα πειστικό παράδειγμα ανδρός σελέμπριτι ή γνωστού μου που θα τον έβλεπα με την καούκα βαμμένη και θα έλεγα ‘ουάου τι ωραία αλλαγή’. Αντί αυτού, η απάντηση που ποντάρω ότι θα έδινα σε κάθε περίπτωση είναι το ‘αχ, γιατί το έκανες αυτό;’. Η σωστή λέξη για να περιγράψει όλο αυτό που νιώθω όταν βλέπω έναν άντρα με βαμμένο μαλλί είναι ‘άβολα’. Άσε που μου φέρνει στο μυαλό τον Βαψομαλλιά από τα 4 Μαύρα Κουστούμια του Ρένου Χαραλαμπίδη. Δεν ξέρω, ενώ είμαι υπέρ ο καθένας να κάνει αυτό που του βγαίνει καλύτερα και του αρέσει για τον εαυτό του, σε αυτό το σημείο πιέζομαι να του δώσω το πράσινο φως. Από την άλλη όμως, τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν είμαι φανάρι.

Δήμητρα

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη φίλη Έρρικα. Δε μου αρέσουν καθόλου οι άντρες με βαμμένα μαλλιά. Δεν υπάρχει γιατί, απλά δε μου αρέσουν. Αντιθέτως μου αρέσουν οι άντρες με γκρι μαλλιά. Όπως καταλαβαίνεις γίνομαι έξαλλη όταν πηγαίνουν και τα βάφουν μαύρα. Τίποτα όμως δεν είναι χειρότερο από το κομοδινί που βλέπουμε συχνά σε άντρες μεγαλύτερης ηλικίας. Enough said!

Μάριον

Ποια είμαι εγώ που θα απαγορεύσω στον άντρα να βάψει το μαλλί του; Αν έχω δίπλα μου κάτι σε Jared Leto, θα το αγαπούσα εξίσου με φουξ, πλατινέ, μπλε, πράσινο ή και μαύρο μαλλί. Ίσως με το πορτοκαλί να είχαμε κάποιο θέμα επειδή δε θα κομποζάρει με το δικό μου, αλλά πιστεύω θα μπορεί να κάνει αυτή την παραχώρηση αν με αγαπάει εξίσου. Φυσικά εννοείται πως το τρελό χρώμα πρέπει να έχει και το αντίστοιχο στιλ από κάτω και να το σηκώνει και το επάγγελμά του, αλλά και η προσωπικότητά του. Στον μπαμπά μου δηλαδή δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο πέρα από το γκρι, αλλά στον συνομήλικό του, κύριο που κυκλοφορεί στο Μοναστηράκι με μια κιθάρα, πάει εξαιρετικά το φουξ τουφάκι. Όλα είναι θέμα προσέγγισης.

Μαριλέλλα

Με πειράζει να έχει ο σύντροφος μου βαμμένα μαλλιά, όπως κι ο πατέρας μου, ο θείος μου ή ο αδερφός που δεν έχω. Εκτός αν είναι Απόκριες και τα ‘χει βάψει για πλάκα με σπρέι που φεύγει με το λούσιμο ή είναι 17 χρονών και πάει πρώτη φορά διακοπές στη Μύκονο. Δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω για κάτι τόσο αυτονόητο. Το γκριζάρισμα στον άντρα είναι γοητεία.   

Ιωσηφίνα

Όπως είχα αναφέρει και στο αντίστοιχο θέμα της αντρικής αποτρίχωσης, ενώ σε γενικές γραμμές δε με αφορά τι κάνει γενικώς ο διπλανός μου, στο κομμάτι της έλξης ζορίζομαι με άντρες που η εμφάνισή τους μαρτυρά ότι την έχουν σκεφτεί περισσότερο απ’ ότι εγώ τη δική μου. Τα στερεότυπα φταίνε, το ξέρω, αλλά όσο και να το παλεύω, πέφτω κι εγώ καμιά φορά θύμα τους. Σε φίλο και γνωστό ευχαρίστως να βοηθήσω και με την ντεκαπάζ. Στο μεταξύ σκεφτείτε το σοκ μου όταν άρχισα να ακούω Kpop και φαινόμενα όπως το παρακάτω δεν είναι απλά συνηθισμένα, αλλά περίπου ήδη ξεπερασμένα:

 

Αφού τοποθετήθηκαν οι κυρίες, ήρθε και η δική μου σειρά. Να πω κι εγώ, λοιπόν, ότι τα βαμμένα μαλλιά καλό είναι να παραμείνουν γυναικεία υπόθεση. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις τις δοκιμές σου. Και η ιδιότητά μου ως beauty editor οφείλει να σου δώσει ελευθερία σε αυτό το κομμάτι αλλά και να σε ενημερώσει. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν δεν είσαι 16, ηθοποιός που θα πληρωθεί γι’ αυτό ή pop star γιατί να θες να βάψεις τα μαλλιά σου άσπρα, κόκκινα, κίτρινα ή μπλε;

Δεν χρειάζεται λοιπόν να ξέρεις τι είναι το ombre και το balayage, δικαιολογία έχεις μόνο για τις ανταύγειες. Το μόνο που σου ζητάω είναι να ξέρεις τα χρώματα για να τα παρατηρείς και να κάνεις τα αντίστοιχα κομπλιμέντα στις γυναίκες γύρω σου όταν βάφουν τα μαλλιά τους.

Αν τώρα έχεις αυτές τις γκρίζες τρίχες που έχουν αρχίσει να γίνονται ενοχλητικές αντί για γοητευτικές τότε υπάρχει λύση και δεν είναι βαφή. Στα καλύτερα barber shops θα βρεις τεχνικές που καλύπτουν όσο το δυνατόν πιο φυσικά τα γκρίζα, χωρίς να αλλοιώνουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών και γι’ αυτό χρειάζεται να τις επαναλαμβάνεις κάθε μήνα.

Stay tuned για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την τεχνική κάλυψης λευκών αλλά και εναλλακτικές λύσεις σε επόμενο post.