GROOMING

Χάνεις μαλλιά; 5 λόγοι για να μη χάσεις την ψυχραιμία σου

Βρες τη λύση στην τριχόπτωση πριν σε κυριεύσει ο πανικός.

Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε μία περίοδο που είναι συνδεδεμένη με το ζήτημα της τριχόπτωσης. Γυναίκες και άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματικού βάρους, ιδιότητας και κόμης (πλούσιας ή μη) το φθινόπωρο όπως και την άνοιξη χάνουν περισσότερες τρίχες απ’ ότι συνήθως. Κι εδώ να σου υπενθυμίσω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνεις 50-100 τρίχες σε καθημερινή βάση. Πράγμα που σημαίνει ότι το φαινόμενο απώλειας τριχών είναι φυσιολογικό, με την προϋπόθεση ότι δεν ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια που έθεσε η φύση.

Αν, λοιπόν, βρίσκεσαι σε μία κατάσταση που κάθε φορά που περνάς τα δάχτυλά σου μέσα από την πλούσια φράντζα σου, παίρνεις μαζί σου και μία τούφα, ήρθε η στιγμή να ασχοληθείς με τρίχες. Άσε τα δράματα και τη μοιρολατρία για την τύχη σου και το σόι σου με τους φαλακρούς και δράσε με νηφάλια σκέψη.

Το πρόβλημα

Όσο ενοχλεί μία γυναίκα να βλέπει τις τρίχες της που τόσο περιποιείται να πέφτουν στο μπάνιο, να μένουν στο μαξιλάρι, τον νιπτήρα ή την βούρτσα, άλλο τόσο ενοχλεί κι έναν άνδρα. Κι ενώ οι γυναίκες έχουμε μερικές λύσεις παραπάνω για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα (extensions, τρέσες, κουρέματα, χτενίσματα κλπ), οι άνδρες περιορίζονται στην αποδοχή της αραίωσης ή στη χειρότερη της φαλάκρας ως σχεδόν μόνιμη κατάσταση.

Τα χαρακτηριστικά της ανδρικής τριχόπτωσης, όμως, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια γιατί όπως πιθανότατα έχεις διαβάσει, ακούσει, μελετήσει αυτή η κληρονομικότητα τα φταίει όλα. Όντως, ένα μεγάλο ποσοστό του προβλήματος που τυχόν αντιμετωπίζεις οφείλεται στα γονίδια της μαμάς και του μπαμπά, αλλά πλέον έρχονται κι άλλοι παράγοντες να προστεθούν στην εξίσωση της αραίωσης-τριχόπτωσης με τον σημαντικότερο αυτών να είναι το στρες και οι αυξημένες ορμόνες.

Συνιστώ ψυχραιμία

Εκεί, λοιπόν, που κλείνεις τα 30 και σου έρχεται η πρώτη ψυχρολουσία με αφορμή την ηλικία, εκεί θα δεις παρατηρήσεις όλα τα στραβά και τα ανάποδα. Στη δεκαετία των 20, οι τρίχες που έπεφταν στο μπάνιο ή το πρωί στον νιπτήρα σε απασχολούσαν μόνο αν χρειαζόταν να τις μαζέψεις αλλιώς ούτε κατά διάνοια. Πατώντας τα παρθενικά σου -άντα όμως οι τρίχες που βλέπεις ξαφνικά πληθαίνουν κι εσύ πανικοβάλλεσαι. Γιατί εκτός από τις τρίχες που φεύγουν βλέπεις και την αραίωση που έρχεται.

Μείνε ψύχραιμος! Υπάρχουν λόγοι να το κάνεις και είναι υπολογίσιμοι και πολύ σοβαροί.

1. Δεν είσαι μόνος σου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και λένε ότι το 40% των ανδρών αρχίζει να ‘μαδάει’ από τα 35. Λίγο το γονίδιο που κληρονόμησες, λίγο η εποχή που σε γεμίζει άγχος, λίγο οι ορμόνες σου που βαράνε κόκκινο… Πόσο να αντέξουν αυτές οι τρίχες;

2. Τα ωραία σου μαλλιά πολλές αγάπησαν, αλλά υπάρχουν κι αυτές που θα λατρέψουν και τη φαλάκρα σου. Χαλάρωσε! (Αν υποθέσουμε ότι έφτασες εκεί). Είναι καλύτερος ο Jason Statham ή ο Billy Zane που υιοθέτησαν το bald hairlook; Για να μην αναφέρω τoν Bruce Willis που έχει συνεπάρει εδώ και πολλά χρόνια το γυναικείο κοινό, το οποίο έχει αποδεχτεί τη φαλάκρα του και μάλιστα τη βρίσκει γοητευτική.

3. Το σωστό κούρεμα μπορεί να φανεί θαυματουργό, σίγουρα στα πρώτα στάδια του προβλήματος. Σου θυμίζω ότι το ‘’Buzz haircut’’ (το κούρεμα του φαντάρου δηλαδή) είναι στη λίστα με τα καλύτερα κουρέματα της σεζόν. Αν πάλι δυσκολεύεσαι με την πολύ κοντή τρίχα, ο κομμωτής σου θα σου δώσει tricks για styling που θα βοηθήσουν στο αποτέλεσμα.

4. Δεν χρειάζεται να αφήσεις το πρόβλημα να σοβαρέψει. Είναι στο χέρι σου να φροντίσεις για τις τρίχες σου αρκεί να λούζεσαι με το σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης Ηair Force Shampoo της Frezyderm ειδικά για άνδρες. Ξέχνα το μύθο ότι το λούσιμο επιταχύνει την τριχόπτωση και μάθε ότι αυτή η διαδικασία είναι ικανή να αυξήσει την πιθανότητα η τρίχα να ξαναβγεί. Το συγκεκριμένο σαμπουάν προλαμβάνει και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει το πρόβλημα και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας κατά 110% Αν μάλιστα το συνδυάσεις με λίγο μασαζάκι με τα χεράκια σου –ή ακόμα καλύτερα τα δικά της – θα αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή κι έτσι θα βοηθήσεις στην καλύτερη τροφοδότηση του θύλακα της τρίχας με τα συστατικά που χρειάζεται για να είναι υγιής.

5. Τις περισσότερες φορές δεν είναι στο χέρι σου να αποτρέψεις την τριχόπτωση. Τα γονίδια που ευθύνονται για την απώλεια της τρίχας δεν είναι κάτι που έχεις τη δύναμη να παρακάμψεις ή να εξαφανίσεις. Ίσως καταφέρεις να ρυθμίσεις, να προλάβεις ή να αντιμετωπίσεις για λίγο το πρόβλημα κι αυτό χάρη στην ειδική φροντίδα κατά της τριχόπτωσης που έχει ετοιμάσει για σένα η Frezyderm. Lotion, θεραπεία μονοδόσεων (Hair Force Monodose), μάσκες αλλά και συμπλήρωμα διατροφής είνα διαθέσιμα να σε βοηθήσουν να κρατήσεις τις τρίχες στη θέση τους αλλά και να τις δυναμώσεις.

Ανάλαβε δράση

Ο μόνος που είναι σε θέση να σε βοηθήσει περισσότερο στη μάχη κατά της τριχόπτωσης εκτός από τη Frezyderm είσαι εσύ. Μη τυχόν σου γίνουν έμμονη ιδέα οι τρίχες που δεν έχεις. Να σου ξαναπώ ότι το άγχος είναι βασική αιτία πρόκλησης τριχόπτωσης; Πάρε το Hair Force Shampoo Men της Frezyderm για αρχή. Έπειτα βρες την αδυναμία σου και οι λύσεις είναι μπροστά στα μάτια σου: αγωγή Hair Force Lotion, Hair Force Monodose, Hair Force Mask, και Hair Force Caps.