ΠΟΤΑ

Γιατί ελάχιστα κοκτέιλ έχουν σαν βάση το ιρλανδέζικο ουίσκι

Αναρωτηθήκαμε και ψάξαμε γιατί το πιο παλιό απόσταγμα ουίσκι δεν απαντάται σε πολλά κλασικά κοκτέιλ.

“Στις συνειδήσεις όλων το Irish whiskey έρχεται τρίτο μετά το Scotch και το bourbon,” είχε γράψει ο συγγραφέας και λάτρης των ποτών Kingsley Amis την δεκαετία του 70’. “Όμως το Irish whiskey γενικά είναι υπεύθυνο μόνο για την δημιουργία του Irish coffee.” Αυτό από μόνο του μας κάνει μεγάλη εντύπωση και μιας και είναι μέρες όπου το irish Whiskey έχει την τιμητική του λόγω St. Patrick’s Day, είπαμε να το διερευνήσουμε λίγο παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα

Πού θα ζήσεις το St. Patrick's Day σαν αυθεντικός Ιρλανδός

Η St. Patrick's Day (σχεδόν) έφτασε, δεν χρειάζεται όμως να είσαι στην Ιρλανδία για να την γιορτάσεις. Μπορείς και στην Ελλάδα. Το Oneman θα σου πει πού.

Τριφύλλια, χορός, παρελάσεις, πράσινο, πολύ πράσινο και ποτό. Κάπως έτσι είναι κάθε χρόνο η 17η Μαρτίου για τους Ιρλανδούς. Θα πεις "τι μας νοιάζει εμάς" ή "είχαμε και στο χωριό μας St. Patrick's Day" και θα σου απαντήσουμε το εξής: Η ημέρα του Αγίου Πατρικίου μας ενδιαφέρει όπως μας ενδιαφέρει και το Halloween ή η Thanksgiving Day. Δεν είναι δικά μας, αλλά κάθε ευκαιρία για γιορτή είναι ευπρόσδεκτη.

Διαβάστε περισσότερα

O νεότερος σεφ με αστέρι Michelin στο Λονδίνο είναι Έλληνας

News for Booze: Οι νέες αφίξεις, τα βραβεία του μήνα και ό,τι συμβαίνει στον χώρο του ποτού, του καφέ και των απολαύσεων.

Όπως έχεις καταλάβει εδώ στο Οneman αγαπάμε πολύ τα καλά μπαρ, τα καλά ποτά τον καλό καφέ και το καλό φαγητό. Για τον λόγο αυτό και επειδή τα νέα και στους τέσσερις χώρους τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, κάθε μήνα σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μην μένεις πίσω.

Διαβάστε περισσότερα

Μία γυναίκα που έγραψε τη δική της ιστορία πίσω από τη μπάρα

Η Ada Coleman ήταν η πρώτη και μοναδική γυναίκα head bartender του American Bar και το cocktail της είναι εδώ για να μας θυμίζει την κληρονομιά που άφησε.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να μπαίνουν δυναμικά στον χώρο του bartending στην Ελλάδα πολλές γυναίκες. Σε έναν χώρο όπου οι άντρες είχαν για πολλές δεκαετίες την αποκλειστικότητα, είδαμε αρκετές γυναίκες να κατακτούν θέσεις πίσω από τις καλύτερες μπάρες της πόλης αλλά και να κερδίζουν διαγωνισμούς ποτών. Η πρώτη όμως γυναίκα που μπήκε και κατέκτησε τον χώρο ήταν η Ada Coleman. Η πρώτη barmaid η οποία κατάφερε στο τέλος του 19ου αιώνα να γράψει την δική της ιστορία στο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα

Η περιπέτεια του Bacardi Legacy μετά το Άμπου Ντάμπι πάει Άμστερνταμ

O Regional τελικός του Bacardi Legacy στο Άμπου Ντάμπι, ανέδειξε τους 2 νικητές του οι οποίοι συνεχίζουν να γράφουν την δική τους ιστορία.

Το Bacardi Legacy έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο τα τελευταία χρόνια. Έχει καταφέρει να αναδείξει όχι μόνο νέους και ταλαντούχους bartenders αλλά και αρκετά υπέροχα cocktails που άνετα μπορούν να σταθούν δίπλα στα εμβληματικότερα cocktails της οικογένειας Bacardi. Παρακολουθώ τον διαγωνισμό του Bacardi Legacy από την πρώτη χρονιά που έτρεξε στην Ελλάδα και πάντα με γοήτευε το concept του το οποίο εκτός από άρτια εκτελεσμένες συνταγές έχει όμορφες ιστορίες πίσω από κάθε διαγωνιζόμενο. Ιστορίες προσωπικές, ιστορίες με αναφορές στην εξέλιξη του Bacardi, ιστορίες που πάντα μας διδάσκουν και κάτι καινούργιο.

Διαβάστε περισσότερα

Η παλαίωση σε βαρέλια είναι μια μαγική διαδικασία

Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβά τα παλαιωμένα ποτά; Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη ανάμεσα στα ξύλα ενός βαρελιού.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η special edition του Macallan, για χάρη της οποίας το σκωτσέζικο whisky παλαιώνεται για 52 ολόκληρα χρόνια. Η τιμή της φιάλης ανέρχεται στα 53.000 δολάρια και -εύλογα- γεννά την απορία: Πόσο κοστίζει το κάθε έτος παλαίωσης;

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι γνωρίζουμε σήμερα για τα data, το οφείλουμε σε μια μπύρα

Η απίθανη ιστορία του παθιασμένου ζυθοποιού William Sealy Gosset, που με τις ιστορίες του άνοιξε το δρόμο για το Data Science.

Τι σχέση μπορεί να έχει η μπύρα με τα μαθηματικά μοντέλα διανομής; Τι σχέση μπορεί να έχει ο πιο καυτός κλάδος της πληροφορικής στις μέρες μας, το data science, με έναν ζυθοποιό του 20ου αιώνα; Είμαι σίγουρος ότι δεν σου περνάει από το μυαλό καμία απολύτως σχέση, κι όμως ο William Sealy Gosset είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει την ζυθοποιία επιστήμη. Η’, για να το θέσουμε καλύτερα, να κάνει επιστήμη με την ζυθοποιία.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man