ΠΟΤΑ

Πέρα απ' τη βότκα και την τεκίλα: Τα εθνικά ποτά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ένας γύρος κερασμένος από εμάς, για να ξέρεις τι θα πιεις όταν αποφασίσεις να κάνεις τον γύρο του κόσμου.

Εμείς έχουμε το ούζο, η Σκωτία έχει το whisky, το Μεξικό έχει την tequila και η Ελβετία το αψέντι. Αυτά είναι μερικά από τα εθνικά ποτά τα οποία έχουν καταφέρει να γίνουν διάσημα σε όλο τον κόσμο και να λειτουργούν ως άξιοι 'πρεσβευτές' των χωρών τους.

Διαβάστε περισσότερα

Η σκοτεινή ιστορία που πάντα θα έχει στα αμπάρια του το Ρούμι

Οι σκλάβοι από την Αφρική που έφτασαν στην Καραϊβική και κατέληξαν να γίνουν 'συνάλλαγμα' στο εμπόριο ρουμιού.

Κάθε απόσταγμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία του μέρους όπου παράγεται. Το ρούμι όμως έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά περισσότερα από την ιστορία της Καραϊβικής.

Διαβάστε περισσότερα

Η άνοδος, η πτώση και η επάνοδος του ιρλανδέζικου whiskey

Μια ιστορική αναδρομή σε σκοτεινά χρόνια και φωτεινές περιόδους, με αφορμή την καταπράσινη St. Patrick's Day.

Στην Ελλάδα τον αγαπάμε τον Άγιο Πατρίκιο. Μπορεί να μην είναι 'δικός μας', αλλά τον γιορτάζουμε, τον τιμούμε και μας αρέσει που για κάποιες μέρες του χρόνου νιώθουμε λίγο Ιρλανδοί.

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχουν κανόνες για να απολαύσεις το Whiskey σου

Ρωτήσαμε 5 bartenders να μας πουν τα μυστικά τους για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

St. Patricks's Day: H ημέρα που όλα βαφονται πράσινα

Η 17η Μαρτίου είναι μία ξεχωριστή ημέρα για τους Ιρλανδούς η οποία γιορτάζεται εδώ και αιώνες, αποτελώντας πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Ελάτε να τη γνωρίσουμε!

Για αρχή, λίγη ιστορία. Ο Άγιος Πατρίκιος, ο σημαντικότερος προστάτης Άγιος της Ιρλανδίας, πέθανε στις 17 Μαρτίου 461 μ.Χ. Στις αρχές του 17ου αιώνα, η επέτειος του θανάτου του ανακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία η οποία τηρείται μεταξύ άλλων από την Καθολική Εκκλησία και φυσικά την Εκκλησία της Ιρλανδίας.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επιβίωσης για την St. Patrick's Day

Με αφορμή τους επερχόμενους εορτασμούς της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου στην Ελλάδα και όλο τον πλανήτη, δημιουργήσαμε έναν σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό επιβίωσης για να την περάσεις φίνα.

Η St. Patrick's Day για τη χώρα μας είχε καταλήξει τα τελευταία χρόνια να είναι μία ημέρα όπως η Τσικνοπέμπτη, η Καθαρά Δευτέρα και ο Δεκαπενταύγουστος. Κι αυτό γιατί η φαντασία των ανθρώπων που επέλεγαν να την γιορτάσουν, περιοριζόταν στο να καταναλώνουν φαγητά και ποτά χωρίς να προσπαθούν να εμβαθύνουν, να μάθουν δυο πράγματα παραπάνω και περάσουν την ημέρα αυτή με τον ιδανικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Η Χριστίνα Δαλιάνη λατρεύει να πίνει Bloody Mary

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας μιλήσαμε με μια bartender η οποία λατρεύει τα κλασσικά cocktails και απεχθάνεται τους τσακωμούς ζευγαριών στην μπάρα.

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις συνηθίσει να βλέπεις πίσω από την μπάρα μια γυναίκα. Σου φαίνεται παράξενο, ασυνήθιστο και ξένο στο μάτι. Κι όμως έχεις άδικο, αφού οι γυναίκες bartenders έχουν αρχίσει να κατακτούν τις αθηναϊκές και όχι μόνο μπάρες με μεγάλη χάρη μα πάνω από όλα με μεγάλo πείσμα να πετύχουν σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9
PROMO
Social Man