FOOD & DRINK

Craig David: Το σφηνάκι που θα σου αλλάξει τη ζωή

Όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο δύο φίλων στην Ισπανία.

Το σφηνάκι τεκίλα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα σφηνάκια. Αν θες να κάνεις κέρασμα ειδικά σε μεγάλη παραγγελία που δεν ξέρεις τι ποτό πίνει ο καθένας, και δεν θες να κεράσεις σφηνάκι-φρουτοχυμό, ζητάς τεκίλα. Παρόλα αυτά, δεν το λες και το σφηνάκι που αρέσει στον καθένα. Το Craid David όμως ήρθε για να δέσει το δωμάτιο και να σου αλλάξει τη ζωή.

Για να το φτιάξεις, χρειάζεται απλά να γεμίσεις ένα σφηνάκι με τεκίλα, και ένα με χυμό ανανά.

Βήμα 1. Πίνεις μία γουλιά από το χυμό ανανά.

Βήμα 2. Αμέσως μετά πίνεις ολόκληρο το σφηνάκι τεκίλα.

Βήμα 3. Τέλος, πίνεις τον υπόλοιπο χυμό ανανά.

Το σφηνάκι έγινε διάσημο στο Λονδίνο το 2014, ενώ η ιδέα δημιουργήθηκε μόλις 4 χρόνια πριν. Το 2010 ο Peter Lloyd και ο Karl Meyer, δύο Άγγλοι φίλοι είδαν ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Craig David. Ο Craig David, να θυμήσουμε, είναι γνωστός τραγουδιστής, στον οποίο οφείλουμε πολλά ωραία rnb χιτ, όπως το ‘Walking Away’, το ‘Rise & Fall’, το ‘Fill me in’, το ‘7 days’. Στο ντοκιμαντέρ είδαν ότι ο Craig David έπινε tequila και μετά χυμό ανανά.

Οι δύο φίλοι ταξίδεψαν στην Ισπανία και παρήγγειλαν για πλάκα σε ένα μπαρ 6 Craig David. Φυσικά στο μπαρ, δεν το είχαν ακούσει ποτέ. Εξήγησαν περί τίνος πρόκειται, και όντως τους έδωσαν ένα σφηνάκι τεκίλα και ένα ανανά. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η τεκίλα (ο Craig -όπως λένε οι ίδιοι) σε καίει, αλλά η κάψα εξαφανίζεται αμέσως από το χυμό ανανά (τον David).

Το ένα έφερε το άλλο και το σφηνάκι άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Ο ίδιος ο Craig David έμαθε φυσικά για την διάδοση του σφηνακιού και του άρεσε πολύ η ιδέα. Εδώ μάλιστα κάνει retweet μία παρέα που έπινε σφηνάκια Craig David την ώρα της συναυλίας του.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images