ΠΟΤΟ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του World Class 2014 έχει αρχίσει

Την επόμενη εβδομάδα, η καρδιά των ποτών, των cocktail και του fine drinking θα χτυπά στη Μεγάλη Βρετανία και τον Παγκόσμιο τελικό του World Class 2014.

Το ταξίδι που ξεκίνησε για τον Τεό Σπυρόπουλο και άλλους 49 bartender από όλο τον κόσμο πριν από μερικούς μήνες, φτάνει στην ολοκλήρωσή του, με τελικό προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία. Από τις 28 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου, οι καλύτεροι bartender του κόσμου θα διεκδικήσουν τον τίτλο του φετινού “World Class Bartender of the Year” σε μία διαδικασία που θα γίνει σε δύο διαδοχικές εκδηλώσεις σε Σκωτία και Λονδίνο, κάνοντας έτσι το φετινό Παγκόσμιο Τελικό τον πιο αξιοσημείωτο μέχρι σήμερα.

Σκοπός του World Class είναι να φέρει τους bartender σε επαφή με νέες κουλτούρες, να τους εντάξει σε ένα περιβάλλον κατάλληλο ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και να δοκιμάσουν νέους τρόπους που θα πάνε τη τέχνη του mixology σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Συγκεκριμένα, αν είσαι ένας από τους 17.000 περίπου bartender ανά τον κόσμο που είχαν την τύχη να εκπαιδευτούν μέσα από την πλατφόρμα του World Class, του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου θεσμού στο χώρο του bartending διεθνώς, θα γνωρίζεις πολύ καλά πως αυτό που κορυφώνεται στο Λονδίνο, είναι κάτι πολύ παραπάνω από έναν διαγωνισμό.

 

Μέσα από την παράδοση του mixology αλλά και τις συνεχώς εναλλασσόμενες τεχνικές, οι bartender καλούνται να διευρύνουν τα όρια της κουλτούρας των κοκτέιλ. Αυτό έκανε πολύ καλά και ο δικός μας Τεό Σπυρόπουλος, που θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Μεγάλη Βρετανία για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να προσπαθήσει να φέρει για άλλη μια φορά τον τίτλο του νικητή στη χώρα μας. Πράγμα για το οποίο, όπως ανέφερε πριν από μερικές εβδομάδες στο ONEMAN, είναι έτοιμος: “Είμαι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Έχω προετοιμαστεί αρκετά, μένουν τώρα οι παρουσιάσεις και οι λεπτομέρειες“.

 

Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, στην αντίπερα όχθη, αυτή της κριτικής επιτροπής, θα σταθεί ένας άνθρωπος ο οποίος είχε βρεθεί πριν 5 χρόνια, στον πρώτο χρόνο του World Class, στη θέση του Τεό και τότε είχε καταφέρει να αποσπάσει τον τίτλο του πρώτου World Class Bartender. Ο λόγος για τον Τέλη Παπαδόπουλο από τη Θεσσαλονίκη, που θα είναι και φέτος ένας από τους κριτές του μεγάλου τελικού.

 

Ποιος δεν θα ήθελε να δει τον Τεό Σπυρόπουλο να κατακτάει την πρώτη θέση. Μην ξεχνάμε όμως, πως το επίπεδο σε ένα τόσο μεγάλου επιπέδου θεσμό όπως το World Class, είναι πάρα πολύ υψηλό. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως ο φετινός Παγκόσμιος Τελικός θα προσφέρει εκπλήξεις και αρκετό θέαμα.

Για αυτό λοιπόν, όσοι δεν θα έχουν την τύχη ή τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην Μεγάλη Βρετανία για τον Παγκόσμιο Τελικό του World Class 2014, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξή του, μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook.

 

Καλή επιτυχία στον Τεό.