FOOD & DRINK

Η Μεσόγειος σε ένα ποτήρι cocktail

Η γιορτή του μεσογειακού cocktail συνεχίζεται κι εμείς σε προσκαλούμε να την γιορτάσεις όπως της αρμόζει. Σε ένα bar, πίνοντας υπέροχα ποτά με Skinos Mastiha.

Πριν από περίπου 15 ημέρες, ξεκίνησε στην πόλη – και όπου “πόλη” βάλε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία, Λεμεσό και Βηρυτό – μία γευστική και ουσιαστική ενέργεια. Το Mediterranean Cocktail Festival ένωσε περισσότερα από 100 bar με μία και μόνο πρόκληση. Να δημιουργήσουν για τους επισκέπτες τους τα πιο ωραία long drinks και cocktails με υλικά της Μεσογείου.

Δεν θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ μακριά για να αναζητήσεις εκείνον που έφερε κοντά ανθρώπους, γεύσεις και παραδόσεις. Η Skinos Mastiha κλείνει ήδη μέσα στο μπουκάλι της την ουσία της Μεσογείου και της διασκέδασής της. Άρα ήταν και το καταλληλότερο όχημα για να γίνει αυτό το φεστιβάλ πραγματικότητα.

 

Μέχρι τις 2 Ιουλίου, μπορείς να τριγυρίσεις την δική σου πόλη και να αναζητήσεις εκείνα τα bar τα οποία δημιουργούν Skinos cocktails φτιαγμένα με υλικά της Μεσογειακής φύσης. Για να ανακαλύψεις ότι σε σχέση με τις άλλες μικρές γωνιές αυτού του πλανήτη, αυτό που ενώνει τους λαούς της Μεσογείου είναι αυτή η ζεστή φιλοξενία που έρχεται να επιστεγαστεί από ένα δροσερό cocktail φτιαγμένο με τα πιο αγνά υλικά που μας χάρισε η ζωή. Όσα φυτρώνουν στη χώρα μας και τις άλλες που έχουν τη χαρά να βρέχονται από τη θάλασσα της Μεσογείου.

Θα μου πεις, όλα αυτά τα στοιχεία ήταν εδώ και αρκετά χρόνια παρόντα, γιατί φτάσαμε τώρα σε ένα τέτοιο φεστιβάλ; Το cocktail boom στη χώρα μας πριν από περίπου μια δεκαετία και όσα έχει φέρει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, έσπρωξαν τους bartenders στο να ανακαλύπτουν δικούς τους γευστικούς συνδυασμούς, δικές τους μοναδικές δημιουργίες. Φεύγοντας από τα κλασικά ή ακόμα και πειραματιζόμενοι με αυτά, οι bartenders έφτασαν να εκτιμούν τον πλούτο της χώρας μας σε εσπεριδοειδή και άλλα φρούτα, σε λαχανικά και βότανα. Κι άρχισαν να τα εισάγουν στους καταλόγους και τις εμπνεύσεις τους.

 

Η Skinos Mastiha ήρθε στη ζωή μας σαν ένα υπέροχο χωνευτικό μετά το δείπνο, σαν το δροσερό σφηνάκι του party, σαν μία γεύση Ελλάδας που γεφύρωνε την παράδοση της μαστίχας με τις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου. Κι όταν οι bartenders άρχισαν να την ανακαλύπτουν, έφτασε να γίνει η ουσία του μεσογειακού cocktail.

Μπες στο www.skinosmcf.com και ψήφισε το δικό σου αγαπημένο bar. Όχι απλά για να μετέχεις στην κλήρωση να κερδίσεις ένα ταξίδι στη Μύκονο αλλά και για να είσαι κι εσύ μέρος αυτή της μεγάλης γιορτής που φέρνει κοντά εκείνους που τιμούν την παράδοση της περιοχής τους ακόμα και με αυτό που βρίσκεται στο ποτήρι τους.

 

Βασικά, περίμενε. Θα σου δώσουμε και μία πανεύκολη συνταγή cocktail με Skinos Mastiha για να απολαμβάνεις όσο περιηγείσαι στον κόσμο της. Σε ένα ποτήρι Collins, κάνε muddle 2 φέτες λεμονιού με 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού και 5ml σιρόπι ζάχαρης. Γέμισε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, πρόσθεσε 50 ml Skinos Mastiha και ανακάτεψε. Συμπλήρωσε σόδα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι και γαρνίρισε αν θες με φύλλα βασιλικού. Έχεις μπροστά σου το “The Med”.

 

Για τις πιο απαιτητικές συνταγές αλλά και το προσωπικό touch του κάθε bartender σε όσα δημιουργεί με Skinos Mastiha, θα πρέπει να επισκεφθείς ως τις 2 Ιουλίου, κάποιο από τα περισσότερα από 100 bar που συμμετέχουν στο Mediterranean Cocktail Festival.

Όταν πριν περίπου δύο χιλιετίες, ο Ηρόδοτος ονόμαζε την μαστίχα “σκίνο”, σίγουρα δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι αυτό το όνομα θα γινόταν κάποτε συνώνυμο της γεύσης, της απόλαυσης και του μεσογειακού καλοκαιριού.