OUTNOW
FOOD & DRINK

Ο Tarantino υμνεί το Χόλιγουντ που λάτρευε το αλκοόλ

Το 'Κάποτε στο Χόλιγουντ' παρουσιάζει μια εποχή γεμάτη πάρτι, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει το ποτό.

Το Hollywood λάτρευε το αλκοόλ και το αλκοόλ λατρεύτηκε στο Hollywood. Δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο ηθοποιοί να πηγαίνουν μεθυσμένοι στα γυρίσματα, τα πάρτι στις επαύλεις τους με άφθονο αλκοόλ και ραντεβού στα οποία έπιναν το ένα coctail μετά το άλλο. Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα στην νέα ταινία του Quentin Tarantino ο οποίος έχει αποτυπώσει τέλεια μια ολόκληρη εποχή.

Την τελευταία ταινία του Quentin Tarantino, ‘Κάποτε στο Χόλιγουντ’, ή την λατρεύεις ή την μισείς. Προσωπικά την λάτρεψα αφού είναι μια μελέτη χαρακτήρων που βασισμένη σε μια πραγματική ιστορία πλέκει μια παράλληλη, η οποία είναι εντελώς φανταστική. Ο τρόπος όμως που ξαναγράφει την ιστορία του τραγικού προσώπου του Manson, τις δολοφονίες και, τέλος, ολόκληρη την δεκαετία του 1960 στο Λος Άντζελες, είναι εκπληκτικός.

Ο Χολιγουντιανός αστέρας Rick Dalton, που παίζεται από τον Leonardo DiCaprio και ο stuntman /καλύτερος φίλος/οδηγός του Cliff Booth, που παίζεται από τον Brad Pitt, μας πηγαίνουν μια βόλτα στη Sunset Strip, όπου στην πορεία πίνουν πολλά ποτά.

Ο κύριος χαρακτήρας της ταινίας, Dalton, δεν ήταν ποτέ το αστέρι που ονειρευόταν να γίνει. Είναι ένας μέτρια επιτυχημένος ηθοποιός που ειδικεύεται στα westerns και  πρωταγωνιστεί στη δική του τηλεοπτική σειρά. Όμως ο ίδιος μετά από μια συζήτηση με τον Al Pacino καταρρακώνεται ψυχολογικά και πηγαίνει στην Ιταλία για να γυρίσει μερικά spaghetti westerns. Σε όλη την ταινία ο Dalton φαίνεται να έχει άλλο ένα πρόβλημα.

OUTNOW

Αυτό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, πίνοντας πολύ συχνά από το φλασκί του την ώρα των ραντεβού και των γυρισμάτων. Το αποκορύφωμα ήταν όταν σε μια μέρα, προσπαθώντας να μάθει τα λόγια του ρόλου του κατεβάζει οκτώ Whisky Sours και την επόμενη ξεχνάει τα λόγια την ώρα του γυρίσματος. Επίσης στο τέλος της ταινίας, φτιάχνει frozen margaritas λίγο πριν ξεκινήσει η επικότερη σκηνή της ταινίας.  Όσο για τον Booth, το όνομα του σκύλου του, Brandy μπορεί να αποτελεί μια ένδειξη ως προς τις προτιμήσεις του.

Γενικά την εποχή εκείνη στο Λος Άντζελες το αλκοόλ βρισκόταν παντού. Ο Σινάτρα δεν απομακρυνόταν ποτέ από ένα μπουκάλι Jack Daniel’s. Χαρακτηριστικά, στον γάμο Sinatra-Farrow, μπορούσες να παρατηρήσεις ότι το Hollywood ήταν εκείνη την εποχή βαθιά κατανεμημένο μεταξύ της παλαιάς σχολής, τα μέλη της οποίας έτρωγαν τσίλι στο Chasen’s, και κατάπιναν κυριολεκτικά τα Old-Fashion και τα Martini, και τους νεότερους ηθοποιούς και κινηματογραφιστές που ήταν πιο συγκρατημένοι. Αλλά αυτό που έκανε την εποχή συναρπαστική ήταν η συχνή ανάμιξή τους όπως την είδαμε στην ταινία στα πάρτι της Playboy Mansion.

Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα καλλιτεχνών και ηθοποιών οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα με το αλκοόλ. Το ουίσκι αλλά και τα κλασικά cocktails ήταν στην καθημερινότητά τους και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην ταινία του Tarantino.

Αν λατρεύεις και εσύ το αλκοόλ στην υπεύθυνη όμως κατανάλωσή του, τότε βρήκες άλλον έναν λόγο για να λατρέψεις την ταινία.