FOOD & DRINK

Οι ναυμαχίες του ποτού γίνονται με υποβρύχια

Το υποβρύχιο δεν είναι σφηνάκι. Και όποια παραλλαγή κι αν επιλέξεις, φρόντισε να έχεις γερό στομάχι.

Η βραδιά κυλάει ομαλά. Έχεις πιει 1-2 ποτά, έχεις κάνει λίγο κεφάλι και είσαι ωραίος. Διασκεδάζεις ρε παιδί μου. Μέχρι την στιγμή που κάνει την εμφάνισή του στην μπάρα ένας στόλος. Υποβρυχίων.

Το υποβρύχιο στην διασκέδαση του Έλληνα είναι η απαιτούμενη υπερβολή. Πώς έχεις φάει 2 κιλά παϊδάκια, έχεις σκάσει και σκέφτεσαι  τι γλυκό θα ρίξεις από πάνω; Κάπως έτσι υπερβολικό είναι και να βυθίσεις ένα σφηνάκι ποτού σε ένα χαμηλό ποτήρι με μπίρα. Το υποβρύχιο σπάνια το έχεις ανάγκη στην βραδιά σου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το επιλέγεις.

Το ONEMAN δίνει μερικές παραλλαγές του κλασικού υποβρυχίου και τον χωροχρόνο στον οποία θα ζητήσεις από τον barman να σου τα σερβίρει.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από το κλασικό.

Υποβρύχιο με Jack Daniels

Θα δεις και πολλούς Αμερικανούς και Βρετανούς να το απολαμβάνουν σε pub και bar αλλά όχι με τον τρόπο που το πίνουμε εμείς. Θα τους δεις να απολαμβάνουν μια μπίρα και παράλληλα να πίνουν και 1-2 σφηνάκια Jack. Όχι κάποιο άλλο whisky (ή κάποιο άλλο bourbon για την ακρίβεια).

Πού θα το πιεις: Πιο εύκολα σε κάποια pub της Αθήνας παρά σε κάποιο άλλο bar ή club που θα σου βάλουν ένα οποιοδήποτε whisky στο σφηνάκι.

Με ποιόν θα το πιεις: Με κάποιον φίλο που αράζετε και τα λέτε. Δεν συνηθίζεται τόσο πολύ στη χώρα μας για να ανεβάζει τη διάθεση. Πιο πολύ για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.

 

Υποβρύχιο με Amaretto

Μην ξινίζεις τα μούτρα σου. Αν το δοκιμάσεις θα δεις ότι η γεύση του Amaretto ταιριάζει πολύ με την μπίρα. Όπως και πολλές άλλες γλυκές γεύσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Γερμανία σερβίρονται αρκετές μπίρες με μερικές δόσεις αρωματισμένου σιροπιού.

Πού θα το πιεις: Σε ένα bar που προσπαθείς να στριμώξεις μια κοπέλα με την οποία έχεις βγει. Πρόσεχε μόνο μην το παρακάνεις.

Με ποιόν θα το πιεις: Με ένα party girl που έχει όρεξη να πιει και να περάσει καλά. Πέρα από την όρεξη πρέπει να αντέχει και το ποτό.

Υποβρύχιο με τεκίλα

Για εκείνους που η γεύση της τεκίλας είναι ένα σοκ στον ουρανίσκο σε σφηνάκεια μορφή, η μπίρα έρχεται να ηρεμήσει τα πράγματα και να κάνει το σφηνάκι της τεκίλας ευκολόπιοτο.

Πού θα το πιεις: Παραλιακά κυρίως, σε beach bar και άλλα διασκεδαστήρια που συχνάζουν τεντυμπόηδες.

Με ποιόν θα το πιεις: Με μια παρέα 10 ατόμων που παρτάρουν μέχρι το πρωί. Ναι από εκείνους που έχουν δώσει «κακό όνομα» στην τεκίλα.

 

Υποβρύχιο με Sambuca

Προσωπικά το θεωρώ φρικτό αλλά υπάρχουν πολλοί που το τιμούν δεόντως. Σε πάρτι, σε club και άλλα μαγαζιά που θυμούνται ακόμα ότι υπάρχει η Sambuca.

Πού θα το πιεις: Στη μηχανή του χρόνου που θα σε πάει πίσω στη δεκαετία του 90.

Με ποιόν θα το πιεις: Σίγουρα με κάποιον που πίνει κρεμώδη λικέρ με πάγο και ακόμα αναρωτιέται γιατί έκλεισε το Camel.