FOOD & DRINK

Πώς να μπεις σε summer mood, πριν φύγεις για διακοπές

Πήραμε μια Amstel Radler Ginger & Lime στο χέρι και ανακαλύψαμε όλα όσα μπορείς να κάνεις για να νιώσεις ότι είσαι σε διακοπές μέσα στην ίδια σου την πόλη

Το ημερολόγιο δείχνει ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Το θερμόμετρο το επιβεβαιώνει. Κι όμως η δική σου διάθεση κάθε άλλο παρά καλοκαιρινή είναι. Δουλειά, κίνηση, ζέστη. Ακόμα και το τελευταίο που το περίμενες με τόση λαχτάρα όλο το χειμώνα τώρα το βλέπεις στραβά. Θέλεις διακοπές, θέλεις να φύγεις, να ξεσκάσεις, να αποδράσεις. Ένας μεγάλος σοφός είχε πει κάποτε ότι οι διακοπές δεν ξεκινούν μόλις μπεις στο καράβι αλλά την μέρα που θα κλείσεις τα εισιτήρια για το καράβι. Και δεν έχει άδικο.

(Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός)

Για εμάς όμως οι διακοπές ξεκινούν από την στιγμή που μέσα στην ίδια σου την πόλη θα ζήσεις στιγμές διακοπών. Δεν χρειάζεσαι πολλά. Μία Amstel Radler Ginger & Lime, καλή διάθεση, ωραία παρέα και όλα τα άλλα θα έρθουν. Βλέπεις η καινούργια Amstel Radler Ginger & Lime, με την πικάντικη και δροσερή της γεύση θα σε βάλει μέσα το πνεύμα του καλοκαιριού και θα γελάσεις με τους φίλους σου, θα φλερτάρεις, θα ανακαλύψεις καινούργια μαγαζιά, διώχνοντας από πάνω σου το άγχος του γραφείου και της καθημερινότητας.

Η ώρα έδειχνε πέντε και αποφάσισα να φύγω από το γραφείο και να πάω μια βόλτα. Πήρα μια παγωμένη Amstel Radler Ginger & Lime, την άνοιξα με κόλπα που μας μάθαιναν στους προσκόπους και άρχισα να νιώθω το καλοκαίρι μέσα μου. Και όλα αυτά μέσα στην Αθήνα. Αυτές είναι μερικές απλές ιδέες που θα νιώσεις σε βάζουν στο mood του Summer time and the living is easy.

Βόλτα με την κοπέλα σου

Το καλοκαίρι σημαίνει φλερτ, κόρτε ή όπως αλλιώς το λες με την παρέα σου. Το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι λιγότερα και η διάθεση πιο ανεβασμένη, οφείλεις στον εαυτό σου να μιλήσεις, να συναναστραφείς μα πάνω από όλα να τσουγκρίσεις την Amstel Radler σου με μία δροσερή παρουσία. Με την δικιά της Amstel Radler, αφού μόνο αυτή προτιμά. Από τότε που της την γνώρισες δεν μπορεί να πιεί τίποτα άλλο. Βλέπεις εκτός από τρομερά γευστική και άπειρα δροσιστική, έχει μόνο 2% αλκοολ και μόνο 38 θερμίδες ανα 100 ml. Τι άλλο να ζητήσει μια γυναίκα από το μπουκάλι της το καλοκαίρι;

Άραγμα στην παραλία

Έχεις πήξει στην δουλειά. Έχει στεγνώσει ο λαιμός σου από το air condition. Έχεις μία και μόνο επιθυμία. Να τηλεμεταφερθείς στην Ιταλίδα. Την αγαπημένη σου παραλία στα Κουφονήσια, την οποία έχεις βάλει wallpaper για να παίρνεις κουράγιο. Αυτό είναι λίγο δύσκολο αυτή την στιγμή αλλά σου έχω μια εναλλακτική. Κατέβα την Συγγρού, πάρκαρε στον Φλοίσβο, πάρε από το περίπτερο μια Amstel Radler Ginger & Lime. Άρχισε να περπατάς και στο δεξί σου χέρι να έχεις την θάλασσα. Θες να βουτήξεις. Στο τέλος της διαδρομής θα βρεις μια μικρή αμμουδιά. Αν έχεις μαγιό βούτα, αν πάλι όχι τότε ανέβασε το παντελόνι και άσε την θάλασσα να βρέξει τα πόδια σου. Εκείνη την στιγμή πιες μια γουλιά και θα καταλάβεις ότι αυτό ακριβώς είναι το καλοκαίρι.

Συζητώντας με την παρέα σου

Καλοκαίρι χωρίς βόλτες με τους φίλους σου δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει μια Amstel Radler Ginger & Lime στο χέρι και οργώνετε τα στενά της Αθήνας. Δεν έχει σημασία το που, αλλά το ποιοι. Θα πείτε για αθλητικά, για μεταγραφές καλοκαιριού, για διακοπές, για αυτές που έρχονται και για παλιές. Για γυναίκες, για αυτές που σε σημάδεψαν και αυτές που θες να σε σημαδέψουν. Με τους φίλους σου λες τα πάντα. Από ανούσια πράγματα μέχρι πολύ σοβαρά. Με τους φίλους σου κάθε φορά που τσουγκράτε τα μπουκάλια σας νιώθεις λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι.

Αγναντεύοντας την Αθήνα από τον Λυκαβηττό

Πολλές φορές δεν θες ούτε να μιλήσεις με κάποιον, ούτε να συναναστραφείς με άλλους ανθρώπους. Πολλές φορές θες μόνος σου, να πας κάπου γνώριμα και να απολαύσεις την θέα, την εικόνα που έχεις στα μάτια σου. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τον Λυκαβηττό. Ανεβαίνεις τον λόφο, παρκάρεις και αμέσως πηγαίνεις προς την καντίνα. Παίρνεις μια Amstel Radler Ginger & Lime και κάθεσαι στο πεζούλι και όλη η Αθήνα είναι πιάτο μπροστά σου. Πίνεις μια γουλιά και η πικάντικη και δροσερή της γεύση σε ξεδιψάει ακαριαία. Κλείνεις τα μάτια σου και γυρνάς το πρόσωπό σου προς τον ήλιο και τον αφήνεις να σε λούσσει. Τα ανοίγεις και βλέπεις έναν καμβά με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη σου πόλη. Μερικές φορές θες πολύ λίγα πράγματα για να νιώσεις καλοκαίρι.

Ψάχνοντας καινούργια μαγαζιά με ταράτσα στο κέντρο

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι είναι να ανακαλύπτεις καινούργια μαγαζιά. Περπατάς σε σοκάκια, μαθαίνεις καινούργιες γειτονιές, απολαμβάνεις την Amstel Radler Ginger & Lime σου σε νέα ατμόσφαιρα. Εγώ έχω μια λατρεία για τις ταράτσες και έτσι κατευθύνθηκα προς το γκάζι όπου ένα πουλάκι με ειδοποίησε ότι έχουν ανοίξει αρκετές. Έπεσα πάνω στο Omikron2 και ανέβηκα στην ταράτσα του. Εκεί ζήτησα την Radler μου και μόλις ήπια την πρώτη δροσιστική γουλιά ξέχασα όλα όσα είχαν συμβεί στην δουλειά και ένιωσα λίγη από την θερινή ραστώνη. Και πίστεψέ με βοήθησε και η θεά που είχα αλλά και η ιδιαίτερη γεύση της Amstel Radler Ginger & Lime. Πιασε άλλη μια.