123rf.com
FOOD & DRINK

Τα 5 κοκτέιλ που έχουν βαρεθεί να φτιάχνουν ακόμα και οι barmen

Ρωτήσαμε έναν επαγγελματία barman ποια κοκτέιλ παραγγέλνουν ασταμάτητα οι Έλληνες.

Τα κοκτέιλ δεν έχουν εποχή. Είτε είναι φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη ή καλοκαίρι έχουν φανατικούς οπαδούς που τα στηρίζουν σε κάθε τους έξοδο. Στη χώρα μας, με τόσα διαθέσιμα bars, αλλά και καιρό που το επιτρέπει, τα αγαπάμε ένα τσακ περισσότερο.

Σίγουρα, όλοι μας έχουμε πάνω κάτω και κάποιο αγαπημένο κοκτέιλ. Ποιο είναι, όμως, κατά γενική ομολογία αυτό που παραγγέλνουν οι περισσότεροι από εμάς στις εξόδους τους; Ποιο κοκτέιλ έχουν βαρεθεί να φτιάχνουν ακόμα και οι barmen;

Για να μας λυθεί η απορία επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Μοσχονά, έναν από τους καλύτερους Έλληνες barmen, ο οποίος φέτος άνοιξε το δικό του μπαρ στην Τήνο, το Three Donkeys, ενώ τον χειμώνα μπορείτε να τον βρείτε στο Peek a Bloom στην Αθήνα.

Negroni

123rf.com

Το έχουμε φτιάξει άπειρες φορές. Νομίζω πως πλέον υπάρχει σχεδόν σε κάθε παραγγελία κι από ένα Negroni.

Aperol Spritz

123rf.com

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη τάση προς τα Spritz. Έχει και χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς και μπορεί κάποιος να το παραγγείλει πολύ εύκολα σε μια έξοδο με φίλους ή συναδέλφους μετά το γραφείο.

Τζιν-τόνικ

123rf.com

Μπορεί να απλό, αλλά θεωρείται κοκτέιλ. Είναι μία από τις πιο παραδοσιακές και εύκολες παραγγελίες. Πάντα το ζητάει ο κόσμος.

Daiquiri

123rf.com

Φεύγει πάρα πολύ επίσης. Είναι δροσιστικό και ανάλαφρο, γι’ αυτό και το επιλέγουν.

Mai Tai

123rf.com

Έχουν ανέβει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα. Ξέρουμε πως κάθε βράδυ θα φύγουν αρκετά σε παραγγελίες.

 

(Φωτογραφίες: 123rf.com)