FOOD & DRINK

Τα πιο κινηματογραφικά μαγαζιά της Ελλάδας θα αποτελέσουν το σκηνικό για το Aperol Spritz σου

H φεστιβαλική aperitivo διάθεση δεν τελείωσε όταν φύγαμε από τη Βενετία. Είναι μαζί μας και στην Ελλάδα, μαζί με ένα Aperol Spritz.

Μετά από 10 μέρες στη Βενετία, επιστρέψαμε με απόλυτη aperitivo διάθεση, για την οποία έτσι κι αλλιώς φημίζονται στην Ιταλία. Οπότε ξεχωρίσαμε τα ελληνικά μαγαζιά που μας ταξιδεύουν. Κινηματογραφικά.

 Mr.Peacock, Χαλάνδρι

 

Σου ανοίγει το μάτι με το καλημέρα. Οι χρωματικές αποχρώσεις στους τοίχους κάνουν το μέρος εκτός από ζεστό και τέλεια κινηματογραφικό, παραπέμποντας με ευκολία σε κάποια καλοκαιρινή απόδραση τύπου “Miami Vice”.

Ξεχωρίζει για το μπραντς του με τα pancakes σε βουνό σοκολάτας να αποτελούν μια κινηματογραφική εποποιία από μόνα τους, ενώ οδηγώντας εντελώς φυσικά στην αυλή χωρίς να νιώθεις ότι αλλάζει σκηνικό, το μαγαζί σε προσκαλεί να το ζήσεις “a la aperitivo”.

Το peacock σε καλωσορίζει καθώς μπαίνεις, αλλά απολαμβάνοντας το Aperol Spritz σου μαζί με ένα απόγευματινό φαγητό είναι η στιγμή που το μαγαζί πραγματικά σε αγκαλιάζει, σαν ζεστή, φεστιβαλική ταινία.

Dalliance House, Κηφισιά

Στο Dalliance House θα νιώσεις πως έχεις προσγειωθεί κατευθείαν στο σκηνικό κάποιας ταινίας εποχής, με αριστοκρατικές οικογένειες, ευγενείς, και πολύ ανείπωτο ερωτικό δράμα. Είναι εξάλλου το σπίτι του φλερτ, το λέει και το όνομά του.

Σε μια από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές της Αθήνας, στην Κηφισιά, μια άλλοτε μεγαλοαστική κατοικία, σε ένα νεοκλασικό ψηλοτάβανο αρχοντικό, θα νιώσεις το παρελθόν να φλερτάρει το παρόν με την προσεγμένη, ζεστή διακόσμηση που πλέον συναντάς στο διατηρητέο κτίριο. Υπάρχει πιο ιδανικό σκηνικό για classy aperitivo εξορμήσεις;

Su Casa, Γλυφάδα

Με λίγα αλλά προσεγμένα πιάτα και σαφή έμφαση στο ψαρικό, το μαγαζί σε μια από τις πιο ανερχόμενες περιοχές της Γλυφάδας αναδεικνύει μια casual chic ατμόσφαιρα που θα περίμενες να συναντήσεις σε μια πρεστιζάτη οσκαρική παραγωγή, από αυτές που γυρίζονται σπάνια πια αλλά απολαμβάνεις τόσο πολύ όταν τις βλέπεις με καλή παρέα και ένα τέλειο Aperol Spritz.

 

Ιδανικό για ποτά μετά τη δουλειά, θυμίζοντας μια άκρως σπιτική ατμόσφαιρα με έμφαση στο ντιζάιν και στην ιδανική, σπιτική αίσθηση χώρου και ατμόσφαιρας, το Su Casa είναι το μαγαζί που κατέβαζε στα Όσκαρ κάθε μεγάλο στούντιο, αν μπορούσε.

Laluk, Κουκάκι

 

Καλό το πρεστίζ και τα ακαδημαϊκά δραματικά φιλμ εποχής, αλλά κάποιες φορές θες κάτι διαφορετικό. Οι χιπ, εναλλακτικές ανεξάρτητες επιλογές έχουν πάντα το πιστό τους κοινό είτε μιλάμε για σινεμά είτε μιλάμε για το μαγαζί που θα βγεις να πιεις και να διασκεδάσεις, και το Laluk ξέρει πώς θα σε διασκεδάσει αλλιώς.

All day bar cafe που έχει πολλά να προσφέρει αφού πολύ συχνά θα δεις να φιλοξενεί από λάιβ μέχρι εκθέσεις κι ένα σωρό άλλα events, πάντα με έμφαση σε κοινωνική συνείδηση και ευθύνη. Αυτή είναι μια aperitivo εμπειρία που θες να στηρίξεις.

Zizu, Πάτρα

Στην Πάτρα, στη γωνία της πλατείας Γεωργίου, συνδυάζοντας street food εμπειρία και χαλαρή διάθεση, το Zizu μπορεί να σου δώσει αυτό που θες. Από το πάρτυ του καρναβαλιού μέχρι τις ομαδικές προβολές αγώνων στο Μουντιάλ, εκεί ξέρεις πως η διάθεση δε θα σε εγκαταλείψει ποτέ.

Εκεί θα βρεις τα πάντα και, κυρίως, το πιο δροσερό Aperol Spritz αλλά και άπλετο χώρο για βόλτα ή απλά για να ανοίγει το μάτι. Τι καλύτερη διάθεση για Aperol Spritz από μια όμορφη πλατεία στο background, την ώρα που σουρουπώνει;

Φρούριο, Λάρισα

 

H παράδοση της επαρχίας έχει τη δική της μοναδική θέση στη μεγάλη οθόνη και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά κι όταν μιλάμε για μαγαζιά που την εκπροσωπούν. Στο Φρούριο ένα σύμβολο της ιστορίας και του αστικού τοπίου της πόλης γίνεται σύγχρονος πολυχώρος για φαγητό, εκδηλώσεις και αγνή χαλάρωση σε έναν μεγάλο χώρο 3 στρεμμάτων που αρκεί για να σου χαρίσει την απόλυτη ψυχική ηρεμία της ώρας του aperitivo.

Από ποδηλασία κλειστού χώρου μέχρι εκθέσεις κι από live μέχρι εποχικές εκδηλώσεις, το Φρούριο είναι ζωντανό κάθε ώρα της μέρας και κάθε εποχή του χρόνου.

Chilai, Θεσσαλονίκη

Casual διάθεση αλλά καθόλου προχειρότητα- αυτό κι αν είναι αποστολή ζωής. Στο εξαιρετικά διακοσμημένο wine bar της Θεσσαλονίκης βρίσκουμε ένα προσεγμένο μενού με έμφαση στις σαλάτες και το ριζότο, παρέα με ένα ξεχωριστό μπραντς. Εδώ το Aperol Spritz ταιριάζει όποια ώρα της μέρας κι αν είναι, όποια κι αν είναι η διάθεσή σου πριν περάσει την πόρτα.

Γιατί όπως συμβαίνει με το καλύτερο σινεμά, πολλές φορές πας σε ένα μέρος που από μόνο του σε ταξιδεύει σε μια εντελώς δική του, μοναδική κατάσταση. Όπου τίποτα δε μοιάζει συνηθισμένο, αλλά όλα γίνονται οικεία.