FOOD & DRINK

Το after office πoτό έχει μία premium εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσεις

Αυτά τα ποτά μετά το γραφείο είναι τα πιο πολύτιμα και τα πιο ιδιαίτερα. Αρκεί να ξέρεις πού και πώς να τα απολαμβάνεις. Το Oneman έκανε τη βόλτα του στην πόλη για να ανακαλύψει cocktail με premium Belvedere vodka.

Έχεις μπουχτίσει από τις δουλειές του γραφείου, τα meetings, τις διαφωνίες και πάνω από όλα τις ίδιες φάτσες που βλέπεις όλη την εβδομάδα στο γραφείο. Θέλεις να αλλάξεις παραστάσεις και ένας τέλειος τρόπος είναι ένα after office ποτό με κάποιο φίλο ή συνάδελφό σου. Όμως αυτα τα ποτά που σε χαλαρώνουν ένα τέτοιο απόγευμα, που σου δίνουν ένα πιο πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο μπορούν και τους αξίζει να έχουν μια premium εκδοχή. Στο δικό μας μυαλό αυτό σημαίνει να συναντήσεις εκείνους τους bartenders που μπορούν να σου φτιάξουν υπέροχα cocktails με premium Belvedere vodka.

 

Αυτό ακριβώς κάναμε και εμείς με τον Χρήστο. Τρία απογεύματα, τρεις επισκέψεις σε αγαπημένα bar για ένα after office ποτό. Με έμφαση στο “ένα” γιατί η υπεύθυνη κατανάλωση μετά το γραφείο και πριν φτάσεις σπίτι είναι πέρα για πέρα απαραίτητη και σημαντική. Μετά από τρεις κουραστικές ημέρες λοιπόν όπου τα meetings διαδέχονταν το ένα το άλλο αποφασίσαμε να ανεβούμε βόρεια για να πιούμε τα σωστά after office cocktails στα σωστά after office μαγαζιά. Η συμφωνία ήταν να διαλέξω εγώ μαγαζιά και εκείνος τα ποτά που θα πίναμε. Άλλωστε είχαμε να μιλήσουμε για πολλά αφού μετά το καλοκαίρι το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν μόνο η δουλειά. Είχαμε να αναλύσουμε τις διακοπές, τα προσωπικά μας νέα μα πάνω από όλα να σχολιάσουμε όλα αυτά που μας ενώνουν και μας χαλαρώνουν.

Αυτή είναι άλλωστε και η τελετουργία του after office. Να ξεφεύγεις για λίγο από την καθημερινότητα και να πατήσεις ένα pause πριν επιστρέψεις στο σπίτι και τη δική σου προσωπική καθημερινότητα. Και το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να μην αφήσεις αυτή την καλοκαιρινή διάθεση να φύγει μακριά αλλά να της δώσεις τη σημασία και τα στοιχεία που θα κάνουν τα απογεύματά σου μοναδικά. Η Belvedere vodka, σε κάθε μία από τις τρεις της εκδοχές, έχει τον τρόπο να κερδίζει κάθε απαιτητικό λάτρη των cocktail. Βartenders του Belvedere Collective μας σέρβιραν μοναδικές δημιουργίες από Belvedere Pure και φυσικά, τις Smogóry Forest και Lake Bartężek, δηλαδή τις νέες Belvedere Single Estate Rye. Οι Belvedere Collective είναι μια ομάδα κορυφαίων bartender στο είδος τους, που προτιμούν τη Belvedere.

After office μέρα πρώτη – Theory Bar & More

Πρώτος μας σταθμός το Theory bar & more στο Χαλάνδρι. Αυτή η μαγική αυλή σε χαλαρώνει με το που μπεις στην στοά και την πλησιάσεις. Το ίδιο ακριβώς πέτυχε και ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, bartender του Belvedere Collective, με τα cocktail που μας έφτιαξε με βάση την premium Belvedere vodka.

Ο Ανδρέας ετοιμάζει το Maze, ένα cocktail με Belvedere Smogóry Forest, παντζάρι και γαρνιτούρα χαβιάρι και λεμόνι.

Για εμένα μία παραλλαγή του Cosmopolitan, το Maze, με Belvedere Smogóry Forest, παντζάρι και γαρνιτούρα χαβιάρι και λεμόνι ενώ για τον Χρήστο ένα Easy Mix με Belvedere Pure vodka, σπιτικό σιρόπι ginger, διάφορα μπαχαρικά αλλά και τσίλι αφού του είπε ότι τα αντέχει και τα κυνηγάει τα καυτερά. Και τα δύο τους μοναδικά. Στο ένα με την Belvedere Smogóry Forest να ξεχωρίζει για τον γήινο χαρακτήρα της ακόμα και σε αυτή την παραλαγή ενός κλασικού cocktail. Και στο άλλο με την αυθεντική και τόσο γεμάτη γεύση της Belvedere Pure vodka να δημιουργεί ένα εξαιρετικό συνδυασμό για το Easy Mix.

Ο Χρήστος απολαμβάνει το Easy Mix με Belvedere Pure vodka, σπιτικό σιρόπι ginger, διάφορα μπαχαρικά αλλά και τσίλι.

After office μέρα δεύτερη – Hide & Seek

Στα after office drinks το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεχάσεις την δουλειά και να είσαι ο εαυτός σου. Να κάνεις ένα δώρο σε σένα με ένα cocktail με σωστή ισορροπία ώστε να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι ξανά σε διακοπές. Κάπως έτσι νιώσαμε στο Hide & Seek και την αυλή του. Είναι μαγικός αυτός ο χώρος, όπως μαγική είναι και η Belvedere vodka σκέτη με πάγο στο ποτήρι ή όταν συνδυάζεται με τα σωστά υλικά.

Στο θερινό bar αυτής της αυλής, ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος, bartender του Belvedere Collective, επίσης ετοίμασε για εμάς ένα Martini, το Smogóry Diamond με την υπέροχη Belvedere Smogóry Forest, λικέρ βενεδικτίνης, green chartreuse και sesame oil το οποίο ήταν φανταστικό σε κάθε του γουλιά και ένα καπουτσινάτο Lake Meringue με Belvedere Lake Bartężek, citrus, λικέρ maraschino, tonka και italian marinque με mezcal.

Η Belvedere Smogóry Forest συνδυάζεται με λικέρ βενεδικτίνης, green chartreuse και sesame oil στο φοβερό Smogóry Diamond.

Εκεί ο Λυκούργος μας αποκάλυψε πώς καταφέρνει να αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά ενός premium spirit, όπως η ανθική γεύση και η μακρά επίγευση της Belvedere Smogóry Forest στις εκλεπτυσμένες δημιουργίες του.

Ο Λυκούργος ολοκληρώνει το cocktail Lake Meringue που περιέχει Belvedere Lake Bartężek, citrus, λικέρ maraschino, tonka και italian marinque με mezcal.

After office μερα τρίτη – Artisanal

Τρίτη πρόταση και επιλογή μας για τα after office ποτά του φθινοπώρου έγινε στο Artisanal. Όπως κατάλαβες λατρεύουμε και οι δύο τις αυλές και γι’ αυτό είπαμε όσο ακόμα μπορούμε να δοκιμάσουμε σε τέτοιο σκηνικό τα cocktails μας.

 

Η κουβέντα τριγυρνούσε γύρω από παλιές μνήμες, σκηνικά που πέρασαν και μας έκαναν να γελάμε μέχρι να μας φτιάξει τα cocktails μας με premium Belvedere vodka μια ακόμη bartender του Belvedere Collective, η Δήμητρα Αντωνακοπούλου που βρισκόταν πίσω από την μπάρα.

Η Δήμητρα ετοιμάζει το Paladar, με Belvedere Pure vodka, ένα ιταλικό απεριτίφ επαναποσταγμένο με φράουλες, Belsazar Red Vermouth και cherry soda.

Το ένα cocktail έφερε το όνομα Paladar και πέρα από τη βάση της, την Belvedere Pure vodka, περιείχε ένα ιταλικό απεριτίφ επαναποσταγμένο με φράουλες, Belsazar Red Vermouth και cherry soda. Ενώ το δεύτερο cocktail που ήρθε στα χέρια μας από τη bartender ήταν το Dankowskie Gibson, με Belvedere Lake Bartężek, Belsazar White Vermouth, βενεδικτίνη, bitters και πίκλα κρεμμυδιού.

Στα δεξιά βλέπετε τον Χρήστο να κρατά το cocktail του με Belvedere Lake Bartężek, Belsazar White Vermouth, βενεδικτίνη, bitters και πίκλα κρεμμυδιού.

Στο τέλος αυτής της τριήμερης περιπλάνησης στα bar της πόλης, είχαμε καταλάβει πως η λανθασμένη εντύπωση για το after office και τα ποτά του ήταν μακρινό παρελθόν. Τα after office drinks αξίζει και με το παραπάνω να είναι φτιαγμένα με premium spirits αλλά και με premium τρόπο. Άλλωστε είναι το δώρο που κάνεις στον εαυτό σου για να αποφορτιστείς από την δουλειά και να κλείσει όμορφα η μέρα σου με καλούς φίλους σε όμορφα μαγαζιά. Αφού τσουγκρίσαμε για τελευταία φορά, καταλήξαμε ότι έτσι αξίζει να είναι τα after office drinks: γεμάτα γέλιο και τέλεια cocktails με premium Belvedere vodka.

Φωτογραφίες: Αγγελική Καλαμαρά