Ο Αλέξης Σιμωνίδης είναι δίκαια ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2016

Σε ένα back to back για το Theory bar & more, ο Αλέξης Σιμωνίδης θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο τελικό στο Miami.
SHARES

Η ανάδειξη του νικητή κάθε χρονιάς στην ελληνική οικογένεια του World Class μπορεί να σηματοδοτεί το τέλος μίας διαδικασίας που κράτησε πολλούς μήνες και στην οποία συμμετείχε σύσσωμη η ελληνική bartending σκηνή αλλά παράλληλα σηματοδοτεί και την αρχή στο ταξίδι του Έλληνα World Class Bartender of the Year αρχικά στον παγκόσμιο τελικό και κατ’ επέκταση στον μαγικό κόσμο του World Class σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι ακόμα κι αν είναι δύσκολο για τον Αλέξη Σιμωνίδη να σκεφτεί σήμερα τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, είναι βέβαιο ότι τον περιμένουν τεράστιες εκπλήξεις, μεγάλες προκλήσεις αλλά και World Class εμπειρίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Για να φτάσουμε όμως στην ανάδειξη του τελικού νικητή, περάσαμε από κάποια στάδια. Σε μία διαδικασία την οποία έβλεπες τους bartenders να απολαμβάνουν όσο τίποτα στη ζωή τους. Και σίγουρα είναι άδικο να αποκαλέσεις κάποιον νικητή πέρα από τον Αλέξη αλλά ειλικρινά νιώθω ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, ακόμα και εκείνοι που δεν έφτασαν στην τέταρτη και τελευταία δοκιμασία, νιώθουν κερδισμένοι και δικαιωμένοι για την προσήλωσή τους ώστε να παρουσιάσουν τα ποτά στους κριτές.

Λίγο πριν την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή, μάθαμε αρκετά πράγματα παραπάνω για το Athens Fine Drinking και όσα υπέροχα θα ζήσουμε στο επόμενο τετραήμερο στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών αλλά και βραβεύθηκαν τόσο οι 11 φιναλίστ μας όσο και οι κριτές.

 

Πάμε όμως να δούμε τι έγινε στη δεύτερη και κρισιμότερη ημέρα του φετινού World Class Bartender of the Year. Ας δούμε την προσπάθεια των τεσσάρων φιναλίστ στο pop up challenge “Athens Shakedown”.

Στο Casa Mexicana του Θάνου Κριμπούρα

 

Aloe vera φυτά στο χώρο, καπέλα, κάκτοι αλλά και σακιά από εκείνα που μαζεύουν οι jimador τις αγαύες. Ο Θάνος υποδέχθηκε τους κριτές και τους μίλησε για την σχέση του με την τεκίλα, πριν περάσουν δίπλα στο βαρέλι από όπου σερβίρει το punch του το οποίο ονομάζει Jalisco. Τεκίλα Don Julio Blanco, γάλα σόγιας αρωματισμένο με τσάι από μπισκότα και βανίλια, γλυκά μπαχαρικά και εσπεριδοειδή, ολόκληρα κομμάτια ανανά, λουλούδια, τόνκα και Aztec chocolate bitters, ως φόρο τιμής στις ηλικιωμένες Μεξικανές που εξακολουθούν να φτιάχνουν σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο.

 

Στην συνέχεια πέρασε πίσω από το bar το οποίο ήταν στολισμένο με την κλασική ενδυμασία των Μεξικανών στη θέση του drainer, εκεί όπου τους σέρβιρε τη δική του παραλλαγή της Margarita, την Aguavita με τεκίλα Don Julio Reposado, ελληνικό λικέρ μανταρίνι, σιρόπι από μαύρη αγαύη, φρέσκο χυμό λάιμ, τριμμένα κάσιους αρωματισμένα με γλυκιά πάπρικα στο χείλος του ποτηριού με έξτρα Μεξικάνικες γεύσεις.

Στο Kampai του Νίκου Αρσλάνογλου

 

Ίσως το πιο “δομημένο” από τα τέσσερα pop up bars, η κουζίνα της βότκας Ketel One ήταν ντυμένη στα κόκκινα και ο οικοδεσπότης μας είχε βάλει τις δικές του προσωπικές πινελιές στον χώρο γιατί όπως μου είπε αργότερα εκείνο το στοιχείο που θεωρεί πολύ σημαντικό είναι η φιλοξενία.

 

Υποδέχτηκε λοιπόν τους κριτές με το punch του το οποίο ονόμασε Milkman’s Reserve. Το punch περιείχε βότκα Ketel One, λίγο ουίσκι Lagavulin αλλά και ένα clarified γάλα αρωματισμένο με κανέλα, μέλι, οργανικό σιρόπι ρυζιού και έλαια καρυδιού. Για το signature cocktail που ονόμασε Walking on air χρησιμοποίησε βότκα Ketel One, μούρα, ginger, λεμόνι, μέντα και ψέκασε με περγαμόντο.

Στο Rat or Wrong του Αλέξη Σιμωνίδη

 

Ένας βρετανικός κήπος μπροστά στα μάτια τα δικά μας και των κριτών και ο Αλέξης μας υποδέχεται πίσω από το bar του. Εξηγεί ότι του αρέσει πολύ να υποδέχεται τους φίλους του στο σπίτι και συγκεκριμένα στον κήπο και να τους περιποιείται, με το τζιν Tanqueray No. Ten να είναι ιδανικό για αυτές τις στιγμές.

 

Το punch του το ονόμασε Ten too early και περιείχε τζιν Tanqueray No. Ten, βερμούτ, τσάι περγαμόντο, εσπεριδοειδή και απογέμισε με lemon tonic. Για το signature cocktail που ονόμασε Camillo’s whiskers, χρησιμοποίησε τζιν Tanqueray No. Ten, ιταλικό βερμούτ, Campari, συμπύκνωση κόκκινου κρασιού εμβαπτισμένο με χαμομήλι.

Στο Spey River του Πάνου Κανατσούλη

 

Το punch του ήταν εμπνευσμένο από το παρελθόν, μιας και τα punch ήταν από τα πρώτα ποτά που είχαν αυτόν τον εορταστικό χαρακτήρα. Τα “bubbles” του αντιπροσώπευαν το μέλλον, μιας και δίνουν χαρά, φρεσκάδα και ευφορία παράλληλα με έναν low ABV χαρακτήρα. Ένας συνδυασμός λοιπόν από το παρελθόν και το μέλλον σε ένα πολύ όμορφα στημένο bar, με ένα μικρό άγαλμα του Johnnie Walker από τη δεκαετία του ‘50 να δεσπόζει στην άκρη του bar.

 

Για το punch του που ονόμασε Golden Citrus χρησιμοποίησε ουίσκι Johnnie Walker Gold Reserve, μαύρο τσάι, ελαιοζάχαρα και χυμούς από εσπεριδοειδή. Για το signature cocktail που ονόμασε Walking Earl, χρησιμοποίησε ουίσκι Johnnie Walker Gold Reserve, τσάι περγαμόντο εμβαπτισμένο σε θυμαρίσιο ελληνικό μέλι, ενώ απογέμισε με tonic.

Ο χώρος του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών γέμισε από κόσμο, φωνές και χρώμα από τις 20:00 και ύστερα που άνοιξαν οι πόρτες στο κοινό και όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις δημιουργίες των bartenders και να έχουν την δική τους άποψη για τα cocktails και τα punches. Με τους κριτές να πηγαίνουν από bar σε bar για να παρατηρήσουν και την αλληλεπίδραση των bartenders με τον κόσμο.

A photo posted by @onemangr on

 

Η στιγμή της ανακοίνωσης του νικητή από τον νικητή της προηγούμενης χρονιάς και μέσα στην εξάδα του παγκόσμιου τελικού για το 2015, Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, ήταν σαφέστατα πανηγυρική, με όλη την κοινότητα να αγκαλιάζει τον νέο Έλληνα World Class Bartender of the Year. Ο Αλέξης Σιμωνίδης έχει πλέον μπροστά του μερικούς μήνες να προετοιμαστεί για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Miami. Στα hashtags #worldclassgreece και #truespirit μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες δημοσιεύσεις από το διήμερο του ελληνικού τελικού αλλά και να παρακολουθήσετε την πορεία προς το Miami.

Ραντεβού από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, κάθε βράδυ από τις 19:00 ως τα μεσάνυχτα, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών για το Athens Fine Drinking. Για να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα αγαπημένα spirits στην ιδανική τους μορφή. Όλος ο κόσμος του World Class θα είναι εκεί.

Share
 

24Media Network

Συνελήφθη ο Κόκε για ναρκωτικά!

Σοκ στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "elespanol.com", o παλαίμαχος επιθετικός του Άρη, Κόκε συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών!

Λίνος Χρυσικόπουλος: "Ημουν 5 χρόνια τραυματίας, αλλά δεν τα παράτησα ποτέ"

Τα παιδικά χρόνια στην Κέρκυρα, οι τραυματισμοί που τον κράτησαν πίσω, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που τον πίστεψε όσο κανείς, η πίεση στην ΑΕΚ, το όνειρο της Εθνικής, ο Ρικ Πιτίνο, το παιδικό ίνδαλμα και ο μεγάλος στόχος. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν μασάει τα λόγια του και δίνει απαντήσεις στο Sport24.gr.

 

Σινεμά

10 βραβεία για το 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά το ΟΝΕΜΑΝ κάλυψε το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Είδαμε ταινίες, μιλήσαμε με κόσμο, παρακολουθήσαμε σόου, φάγαμε βροχή, και γυρίσαμε για να ξεδιαλέξουμε τα highlights.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO