ΠΟΤΟ

Οι πρώτοι έξι του World Class που ονειρεύονται το Miami

Έχουμε τους έξι πρώτους φιναλίστ του ελληνικού τελικού του World Class Bartender of the Year 2016.

Όπως θα παρακολούθησες μέσα από την αρθρογραφία του Oneman, το judging μέρος για την πρώτη φάση του World Class Bartender of the Year 2016 ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και οι κριτές Tim Etherington-Judge και Thomas Aske είχαν το δύσκολο έργο να επιλέξουν ανάμεσα στους συμμετέχοντες για να αναδείξουν εκείνους τους έξι που θα έπαιρναν το χρυσό εισιτήριο για τον φετινό ελληνικό τελικό.

Οι έξι φιναλίστ τους οποίους θα παρουσιάσουμε και αναλυτικά παρακάτω είναι με αλφαβητική σειρά οι: Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το 360 bar, Νίκος Αρσλάνογλου από το Shark, Τάσος Βιζυνός από το Ernest, Θάνος Κριμπούρας από το Ark, Έβαν Προυσάευς από το Nammos Group και ο Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory Bar & More.

Τα πρόσωπα των κριτών “πρόδιδαν” πολλές φορές την σκέψη τους μιας και δεν ήταν λίγες εκείνες οι φορές που ενθουσιάστηκαν με ένα ποτό, μία παρουσίαση ή ακόμα και ένα γαρνίρισμα. Εξάλλου, το επίπεδο του φετινού World Class ήταν ιδιαιτέρως υψηλό με την πρώτη φάση να βάζει δύσκολα όχι μόνο σε εκείνους που έμπαιναν στην οικογένεια του World Class για πρώτη φορά αλλά ακόμα και σε εκείνους που κάθε χρόνο δοκιμάζονται μπροστά στους κριτές.

Η θεματική της πρώτης φάσης με τίτλο ‘Mindful Drinking’ σε συνδυασμό με την ανάγκη για low ABV cocktails ήταν μία ξεκάθαρη πρόκληση για τους συμμετέχοντες του πρώτου burst, με μερικά πολύ εντυπωσιακά cocktail να παρουσιάζονται μπροστά μας και ολόκληρο το bartending community της χώρας να μπαίνει στο ρυθμό των low ABV για χάρη του World Class.

Το ελληνικό bartending στάθηκε για ακόμα μια χρονιά στο ύψος των περιστάσεων και το έργο των κριτών ήταν σίγουρα αρκετά δύσκολο στο να καταλήξουν στην τελική εξάδα που έκλεισε θέση στον ελληνικό τελικό και ονειρεύεται το εισιτήριο για τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο Miami για τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2016.

Ας δούμε παρακάτω έναν έναν τους έξι φιναλίστ, με αλφαβητική σειρά.

Η Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το 360 Cocktail Bar συμμετείχε με το Daisy Duke’s

 

Εντυπωσιακό setup από τη Δήμητρα μέσα σε ένα κατάστημα με αντίκες αντί για ένα κλασικό bar. Οι φωτογραφίες της Daisy Duke αλλά και διάφορες καινοτομίες όπως το να ντύσει τη φιάλη του BULLEIT® Rye Whiskey με τζιν παντελόνι ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα ενός πραγματικά γευστικού ποτού. Αλλά και μιας πρότασης για την σαμπάνια που ξεμένει σε κάθε μπαρ. Η Δήμητρα έκανε reduction σε σαμπάνια που είχε μείνει, φτιάχνοντας τη δική της σόδα. Τρίτη παρουσία της Δήμητρας σε ελληνικό τελικό World Class.

O Νίκος Αρσλάνογλου από το Shark συμμετείχε με το Milkman’s Reserve

 

Μία ποδιά γαλατά και μία εξαιρετική αφήγηση από έναν άνθρωπο που γεννήθηκε για παρουσιάσεις. Ο Νίκος Αρσλάνογλου έπαιξε με πολλά ελληνικά στοιχεία και με πολύ ωραία αφήγηση κατάφερε να κερδίσει την προσοχή των κριτών. Για να ολοκληρώσει με μία πολύ ευρηματική συσκευασία για να παρουσιάσει το ποτό που δημιούργησε με το δικό του clarified γάλα και φυσικά το τόσο εκλεκτό blended Scotch whisky JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™.

Ο Τάσος Βιζιηνός από το Ernest με το Dream is Destiny

 

Τρομερή γνώση του αντικειμένου, η εξιστόρησή του μας πήγε πίσω στις ρίζες του εκλεκτού single malt whisky Cardhu και μία παρουσίαση η οποία δεν άφησε στους κριτές περιθώριο αμφιβολίας. Ο Τάσος εντυπωσίασε με την εναλλακτική του κρύου και του ζεστού, αλλά και τη δεδομένη πολυτέλεια που ταιριάζει στο brand και μπορούσε να προβληθεί απλά αλλά εξίσου σημαντικά μέσα από το ποτό που δημιούργησε.

Ο Θάνος Κριμπούρας από το Ark συμμετείχε με το Last Port

 

Με το ηλιοβασίλεμα να συγχρονίζεται τέλεια με την παρουσίαση του Θάνου σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της πόλης μας, οι κριτές ήταν ήδη εντυπωσιασμένοι. Φορώντας νιτσεράδες και γαλότσες έκαναν ένα ονειρικό ταξίδι στο αποστακτήριο του «θαλασσινού» single malt whisky Talisker Skye. Αν και πρωτάρης στο World Class, ο Θάνος έκανε μια αψεγάδιαστη παρουσίαση συνδέοντας το brand ιδανικά στην ιστορία του και φυσικά παρουσιάζοντας ένα άριστο ποτό.

Ο Έβαν Προυσαεύς από το Ling Ling by Mykonos συμμετείχε με το 5 to 1

 

Ίσως ο καλύτερος “ομιλητής” όλων, ήρεμος και ψύχραιμος, ο Έβαν κέρδισε τους κριτές κατ’ αρχάς με την παρουσία του στο χώρο. Οι μουσικές των Doors μίλησαν στην καρδιά του Tim Etherington, οι γνώσεις γύρω από το BULLEIT® Bourbon Whiskey ήταν πολύ σωστές και συνδέονταν άριστα στην εξιστόρηση, την ώρα που ο Έβαν δημιουργούσε ένα πραγματικά πολύ γευστικό και ισορροπημένο ποτό.

Ο Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory Bar & More συμμετείχε με το Open Sky

 

Ήρεμη δύναμη για έναν πράο και τρομερά χαμογελαστό bartender. Ο Αλέξης συνεχίζει την καλή παράδοση του Theory Bar & More στο World Class κάνοντας μια πάρα πολύ ωραία παρουσίαση με εξαιρετικά στοιχεία στο χώρο να συνοδεύουν ένα ποτό το οποίο ενθουσίασε πραγματικά τους κριτές. Σερβίρισμα σε αερόστατο, μικρά φιαλίδια να περιέχουν το ποτό και όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδείκνυαν τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του Talisker Skye.

Οι έξι λοιπόν φιναλίστ ξεκινούν τη δική τους ψυχική και πρακτική προετοιμασία για τον ελληνικό τελικό, που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2016 και περιμένουν να μάθουν στη δεύτερη φάση ποιοι θα είναι οι άλλοι έξι που θα τους συνοδεύσουν στον τελικό. Να σημειώσουμε εδώ πως δικαίωμα συμμετοχής στη 2η φάση έχουν όλοι οι bartenders ανεξαιρέτου συμμετοχής στην πρώτη φάση.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για τη δεύτερη φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη και θα δώσει εκ νέου στους Έλληνες bartenders την ευκαιρία να δείξουν στους κριτές και στον κόσμο όσα θαυμαστά ανακαλύπτουν και δημιουργούν όλη τη χρονιά στα bar τους. Όλοι αυτοί οι World Class bartenders βρίσκονται εκεί έξω στα μπαρ που απολαμβάνεις τα ποτά σου. Αναζητείστε τους και απολαύστε νέες γευστικές εμπειρίες μέσα από τις δημιουργίες τους.

Μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε  live κάθε είδηση που αφορά το World Class μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook, αλλά και από τα hashtag #worldclassgreece #worldclass2016