ΤΑΞΙΔΙ

4 εύκολα κόλπα για να βρίσκεις φθηνά αεροπορικά

Ταχύτητα, πονηριά και προνοητικότητα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για να ξεκινήσει ένα ταξίδι, πρώτη και αναγκαία προϋπόθεση είναι πάντοτε το να βρεις φθηνά, ή τέλος πάντων βιώσιμα αεροπορικά. Διάφοροι αστικοί μύθοι κυκλοφορούν κατά καιρούς, από το να σβήνεις τα cookies και να μην ψάχνεις ποτέ Σαββατοκύριακο, μέχρι το πόσες ημέρες ΑΚΡΙΒΩΣ πριν την ημέρα του ταξιδιού σου πρέπει να ψάξεις. Όπως φυσικά φαντάζεσαι, τα περισσότερα από αυτά είτε έχουν μια πολλή μικρή δόση αλήθειας, είτε δεν στέκουν καθόλου.

Τι ακριβώς ισχύει λοιπόν και πώς μπορείς να εντοπίσεις όντως φθηνά εισιτήρια; Ακολουθούν 4 εύκολα και αξιόπιστα κόλπα για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου.

Έσω γρήγορος και ινκόγκνιτο

Όπως εξηγεί ο Chris Rodgers, CEO της Colorado SEO Pros που ασχολείται με search engine optimization, το να χρησιμοποιείς incognito mode στις περιηγήσεις σου όσο αναζητείς αεροπορικά εισιτήρια μπορεί πράγματι να δυσκολέψει το tracking, ενώ είναι όντως καλό να μην επαναλαμβάνεις διαρκώς την ίδια αναζήτηση κάθε λίγες μέρες για να δεις αν οι τιμές έχουν αλλάξει, αντίθετα να φροντίζεις να κλείσεις σχετικά γρήγορα τα εισιτήριά σου. Ωστόσο, ο καθορισμός των τιμών πολλές φορές επηρεάζεται από άλλους παράγοντες, ανεξάρτητους από τις περιηγήσεις σου, επομένως το κόλπο αυτό δεν πιάνει πάντοτε. Μια καλή λύση, σύμφωνα πάντα με τον Rodgers, είναι να ψάχνεις κάθε φορά σε διαφορετική συσκευή, ωστόσο στο τέλος της ημέρας όλα έχουν να κάνουν με το timing, τη ζήτηση και τη διαθεσιμότητα.

Κλείσε νωρίς

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Kayak (εργαλείο αναζήτησης προσφορών για πτήσεις και ξενοδοχεία), Steve Sintra, όσο περισσότερο καθυστερείς να κλείσεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες οι τιμές να αυξηθούν, ενώ βάση των στοιχείων που έχει περισυλλέξει, τονίζει πως τις καλύτερες τιμές θα τις βρεις 4 μήνες πριν την ημερομηνία που θέλεις να πετάξεις.

Εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις

Γράψου σε newsletter, ενεργοποίησε notifications, έχε τα μάτια σου ανοιχτά για εκπτώσεις, διότι έρχονται απροειδοποίητα και αρκετά συχνά. Και όχι, δεν ισχύει ότι αυτές έρχονται πιο συχνά τις Τρίτες, μπορείς να τις συναντήσεις κάθε μέρα.

Επίλεξε τις σωστές ημέρες

Κι όμως, ανήμερα τα Χριστούγεννα, θα βρεις συνήθως φθηνότερες τιμές εν συγκρίσει με 1-2 μέρες, κάτι που ισχύει για τις περισσότερες αργίες. Επίσης, αν και αυτό φαντάζομαι το ήξερες, συνήθως θα βρεις πιο χαμηλές τιμές αν προτιμήσεις να πετάξεις Δευτέρα ή Τρίτη, σε σχέση με τις πιο ‘εμπορικές’ μέρες όπως τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Άντε, μην κάθεσαι, προγραμμάτισε ήδη το επόμενο ταξίδι σου.