ΤΑΞΙΔΙ

5 ελληνικά νησιά που μπορείς να αγοράσεις εδώ και τώρα

Μια λίστα για όσους ονειρεύονται να γίνουν κάποια μέρα Ωνάσης στη θέση του Ωνάση.

Έλληνας κροίσος, ιδιοκτήτης νησιού, με 9 γράμματα. Κάπως έτσι δεν ξεκινούσε μια γνωστή διαφήμιση πριν μερικά χρόνια; Τι θα έλεγες αν αυτά τα 9 γράμματα γίνονταν, έξι, επτά ή δεκατέσσερα, ανάλογα και το δικό σου επίθετο;

Μιας και τα όνειρα είναι δωρεάν, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τα πέντε ελληνικά νησιά που τίθενται αυτή τη στιγμή προς πώληση, έτσι ώστε όταν και αν μας κάτσει το λαχείο να έχουμε ήδη σκεφτεί πώς θα ξοδέψουμε τα χρήματα.

Μπαίνοντας στο vladi-private-islands μπορείς να δεις όλα τα νησιά του κόσμου, στα οποία έχει μπει πωλητήριο. Κάτι σαν τις ιστοσελίδες με ακίνητα φαντάσου την, μόνο που έχει αποκλειστικά νησιά. Από την Ελλάδα και την Ευρώπη μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και την Νότια Αμερική. Όπου μπορείς να σκεφτείς.

Yπάρχουν νησιά τα οποία μπορείς να νοικιάσεις για μερικά χρόνια και άλλα που πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Εμείς επικεντρωθήκαμε στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη λίστα και περιμένουν την προσφορά του επόμενου ιδιοκτήτη τους. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 2.200.000 εκατομμύρια ευρώ (το φθηνότερο) και φτάνει τα 45 εκατομμύρια ευρώ το ακριβότερο. Πάμε να τα δούμε.

Στρογγυλό

Δεν είναι η νήσος Στρογγύλη μην μπερδεύεσαι. Αυτό το μικρό νησάκι βρίσκεται πάνω από την Πάτμο καις τους Λειψούς, κάτω από τους Φούρνους Ικαρίας και δυτικά από το Αγαθονήσι. Είναι καταπράσινο και η τιμή του είναι στα 2.500.000 ευρώ.

Άγιος Θωμάς

Για όσους αναζητούν έναν πιο κοντινό επίγειο παράδεισο, τότε ο Άγιος Θωμάς είναι το κατάλληλο νησί. Βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό, σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα και τη Σαλαμίνα, ενώ η τιμή του είναι στα 15.000.000 ευρώ.

Άτοκος

Το ακριβότερο και ίσως το ωραιότερο από τα νησιά της λίστας. Η νήσος Άτοκος βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος, πολύ κοντά στην Λευκάδα και την Ιθάκη, έχει μόνο ένα σπίτι και ένα εκκλησάκι, αλλά πολλές και μαγευτικές παραλίες. Η τιμή του φτάνει τα 45.000.000 ευρώ.

Άγιος Αθανάσιος

Αυτό το μικρό νησάκι βρίσκεται στον Κορινθιακό κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ιτέα. Είναι μικροσκοπικό, αλλά πανέμορφο και η τιμή του είναι η φθηνότερη της λίστας, στα 2.200.000 ευρώ.

Αγία Τριάδα

Απέναντι από τον Ωρωπό και σε πολύ μικρή απόσταση από την Ερέτρια βρίσκεται το νησί της Αγίας Τριάδας. Συγκεκριμένα, το νησί έχει έκταση 13 στρέμματα, διαθέτει δύο παραλίες, εκκλησία, 350 ελαιόδεντρα, οπωροφόρα δέντρα, ένα παρατηρητήριο του 17ου αιώνα, δικό του μπαρ, παιδική χαρά και μια κύρια κατοικία τεσσάρων δωματίων, αλλά και ένα σπίτι δύο δωματίων για το προσωπικό. Μια μικρή όαση. Η τιμή του είναι συζητήσιμη.

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)