123rf.com
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτά είναι τα 5 πιο ακριβά δωμάτια ξενοδοχείων του κόσμου

Πόση χλιδή αντέχεις να δεις;

Τα χρήματα, λένε, πως δεν αγοράζουν την ευτυχία. Ωστόσο, αν καταφέρει κάποιος να μείνει έστω και για ένα βράδυ σε ένα από τα πέντε πιο ακριβά δωμάτια του κόσμου, απολαμβάνοντας την ακραία χλιδή που προσφέρουν, τότε αποκλείεται να μην νιώσει ευτυχισμένος. Σωστά;

Τα παρακάτω δωμάτια δεν είναι για όλους. Αποτελούν επιλογές κυρίως εκατομμυριούχων, σταρ του Hollywood, διάσημων influencers ή αρχηγών κρατών. Όπως θα δεις διαβάζοντας και τις παροχές που προσφέρουν, δικαιολογούν αρκετά την εξαιρετικά υψηλή τιμή τους.

The Empathy Suite, Palms Casino Resort, Λας Βέγκας

 

Πόσο κοστίζει: 90.000 ευρώ/ βραδιά

Γιατί είναι τόσο ακριβό: Η καλύτερη σουίτα του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένη από τον Βρετανό καλλιτέχνη Damien Hirst και μέσα σε αυτή βρεις μια τεράστια πισίνα, στην οποία βουτάς και νιώθεις πως είσαι στο χείλος του γκρεμού, ένα μεγάλο μπαρ 13 θέσεων, θέα σε όλη την πόλη της αμαρτίας που κόβει την ανάσα και πάρα πολλά πανάκριβα έργα τέχνης.

Έξτρα παροχές: 24ωρη εξυπηρέτηση από butler, σοφέρ και έξτρα 10 χιλιάδες credits να τα ξοδέψεις στο resort.

Ποιοι έχουν μείνει: Αρκετοί εκατομμυριούχοι που πήγαν με άγριες διαθέσεις στο Βέγκας.

The Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, Γενεύη

 

Πόσο κοστίζει: 77.900 ευρώ/ βραδιά

Γιατί είναι τόσο ακριβό: Έχει συνολική έκταση 1680 τετραγωνικά μέτρα, τζακούζι με θέα τη λίμνη της Γενεύης, μπιλιάρδο, πιάνο, τηλεσκόπιο, δώδεκα υπνοδωμάτια, και την μεγαλύτερη τηλεόραση του κόσμου με 103 ίντσες.

Έξτρα παροχές: Αν έχεις τα χρήματα για να μείνεις εκεί, προφανώς και είσαι κάποιος σημαντικός. Έτσι το δωμάτιο είναι αλεξίσφαιρο, ενώ διαθέτει και κουμπί πανικού για έκτακτη ανάγκη.

Ποιοι έχουν μείνει: Αρχηγοί κρατών, Πρίγκιπες της Σαουδικής Αραβίας, ο Michael Douglas, ο Matt Damon, η Céline Dion και η Rihanna.

The Penthouse, The Mark Hotel, Νέα Υόρκη

 

Πόσο κοστίζει: 68.000 ευρώ/ βραδιά

Γιατί είναι τόσο ακριβό: H τοποθεσία του The Mark Hotel είναι ίσως από τις καλύτερες στη Νέα Υόρκη, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Central Park και όλα τα εμπορικά μαγαζιά της Fifth Avenue. To Penthouse όμως του ξενοδοχείου δεν είναι για όλους. Η σουίτα είναι τεράστια και έχει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, δύο μπαρ, απίστευτη θέα και ένα σαλόνι ολυμπιακών διαστέσεων.

Έξτρα παροχές: Σοφέρ 12 ώρες την ημέρα, ο οποίος μπορεί να σε γυρίζει στην πόλη με μια McLaren, κρουαζιέρα με σκάφος και 24ωρο butler.

Ποιοι έχουν μείνει: Μεταξύ άλλων η Selena Gomez, η Kendall Jenner, η Oprah Winfrey και η Emma Watson.

The Penthouse, Hotel Martinez, Κάννες

 

Πόσο κοστίζει: 62.000 ευρώ/ βραδιά

Γιατί είναι τόσο ακριβό: Αποτελεί την πρώτη επιλογή των σταρς κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών. Στους τοίχους της σουίτας υπάρχουν αυθεντικοί πίνακες του Matisse και του Picasso, έχει θέα σε όλη την πόλη και μια ταράτσα συνολικής έκτασης 270 τετραγωνικών μέτρων, ιδανική για πάρτι μετά τις προβολές.

Έξτρα παροχές: Έχεις μπάτλερ και σοφέρ.

Ποιοι έχουν μείνει: Μεταξύ άλλων η Scarlett Johansson, ο Robert de Niro, η Eva Longoria, η Diane Kruger και η  Susan Sarandon.

The Ty Warner Penthouse, Four Seasons Hotel, Νέα Υόρκη

 

Πόσο κοστίζει: 45.500 ευρώ/ βραδιά

Γιατί είναι τόσο ακριβό: Βρίσκεται στον 52ο όροφο του διάσημου ξενοδοχείου Four Seasons της Νέας Υόρκης και έχει πάρει το όνομα του ιδιοκτήτη του. Έχει σχεδιαστεί από τον Peter Marino, διαθέτει πανοραμική θέα σε όλο το Μανχάταν, prive spa και ένα ‘Zen-room’, με έναν εσωτερικό καταρράκτη, για την απόλυτη ηρεμία.

Έξτρα παροχές: Σοφέρ με Rolls-Royce, personal trainer κι έναν προσωπικό 24ωρο Guest Relations Manager.

Ποιοι έχουν μείνει: Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι και σχεδόν όλοι οι μεγάλοι αστέρες του Hollywood.

 

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)