123RF
ΤΑΞΙΔΙ

Γιατί η Ναύπακτος είναι η εξόρμηση ‘έκπληξη’ κοντά στην Αθήνα

Πλέον, βολεύει άνετα ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή.

Η κατασκευή των νέων αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας, έφερε την ελληνική περιφέρεια πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε χρόνο, αλλά και ασφάλεια. Η Ναύπακτος, πλέον, αποτελεί προορισμό ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή, όταν υπό άλλες συνθήκες, παλαιότερα, ήθελες δύο και τρεις μέρες για να ευχαριστηθείς μια εκδρομή εκεί.

Τώρα, αρχικά με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και με την Ολυμπία Οδό, σε λιγότερο από δυόμιση ώρες από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς σε ένα εξαιρετικό παραθαλάσσιο μέρος, που έχει, ωστόσο, και θαυμαστό ορεινό όγκο. Την ίδια στιγμή, με ολοκληρωμένη την Ιόνια Οδό, η διαδρομή από τα Γιάννενα είναι παιχνίδι, ακόμα και για τους Θεσσαλονικείς η βόλτα στη Ναύπακτο έχει εύκολη διαδικασία μέσω και της Εγνατίας Οδού.

Οδηγώντας, λοιπόν, το ολοκαίνουργιο Citroen C4 Cactus, και με διάθεση ανεβασμένη στα ύψη, πήγαμε ευχάριστα, άνετα και απολαυστικά. Και βέβαια, δεν είναι μόνο η εύκολη προσβασιμότητα που κάνει τη Ναύπακτο έναν προορισμό ‘έκπληξη’ για εξόρμηση, διότι είναι τόσα αυτά που μπορείς να δεις και χρόνο με το χρόνο γίνονται περισσότερα, που πάντα κάτι καινούργιο ανακαλύπτεις.

 

Το λιμάνι είναι all time classic για φαγητό και ποτό το βράδυ, με εξαιρετικά ταβερνάκια και εστιατόρια στα πλακόστρωτα στενά, αλλά και μπαράκια με φόντο τη θάλασσα. Το κάστρο, με άπλετη θέα σε όλη την πόλη, αλλά και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αποτελεί must τοποθεσία, είτε με τα πόδια, ανεβαίνοντας από τα σκαλάκια, είτε με το αυτοκίνητο. Ενας καφές, ένα τσάι, ένα ποτό, ακόμα και ένα σνακ, απολαμβάνεται με μοναδικό τρόπο. Αλλά και μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας, πριν το λιμάνι, είναι απολαυστική. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που ο δρόμος είναι κλειστός για τα αυτοκίνητο, δεν χρειάζεται να περπατάς πάνω στον φαρδύ πεζόδρομο, αλλά ακόμα και στον δρόμο. Με τόσα πολλά μεζεδοπωλεία, ψαροταβέρνες και πιτσαρίες, είναι σίγουρο ότι κάπου θα επιλέξεις να καθίσεις με την παρέα σου, τρώγοντας γευστικά και οικονομικά, διότι οι τιμές είναι λογικές.

Δεν θα πρότεινα κάτι άλλο μέσα στην πόλη, αλλά έχω να σας πω για αρκετά άλλα πέριξ της Ναυπάκτου. Για μπάνιο, εκτός βέβαια από την παραλία της πόλης, στα 10 λεπτά με το αυτοκίνητο θα φθάσετε στις οργανωμένες παραλίες Χιλιαδούς και Μοναστηράκι, ακόμα και για ποτό το βραδάκι. Οργανωμένες παραλίες υπάρχουν και προς το Αντίρριο, στα χωριά Μακύνεια και Ρίζα, όπως και στο Κρυονέρι (στα 15 λεπτά από την πόλη), κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Βαράσοβας. Από την άλλη πλευρά, προς τη Φωκίδα, στα 40 λεπτά με το αυτοκίνητο, φθάνοντας στα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα, μπορείτε να επιβιβαστεί σε μικρά βαρκάκια και να περάσετε στο μοναδικό νησί του Κορινθιακού Κόλπου, τα Τριζόνια, που είναι κατοικημένα, έχουν ωραία μαρίνα, ξενοδοχείο και υπέροχα ταβερνάκια.

Για όσους θέλουν και βόλτα στο βουνό, η Ορεινή Ναυπακτία είναι υπέροχη, με ξενοδοχεία κυρίως στην Ανω Χώρα και στα Κρυονέρια, όπου μπορείτε να πάτε στη φάρμα Μίχου, με τον λεγόμενο ‘Ινδιάνο’ να φροντίζει για τη γαστρονομική σας απόλαυση με αγριογούρουνου, μανιτάρια, και χόρτα. Αν θελήσετε κάτι περισσότερο, μη διστάσετε να αναζητήσετε τον Γιάννη Σύψα, αντιδήμαρχο Τουρισμού. Είναι πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει τον καθένα.

Καλό ταξίδι με το ολοκαίνουργιο Citroen C4 Cactus