ΤΑΞΙΔΙ

Όλα όσα μπορείς να ζήσεις στη Ναύπακτο

Πήγαμε με το νέο Citroen C4 Cactus σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας.

Τόσα πολλά, τόσο κοντά. Εάν είσαι άνθρωπος με διάθεση να κάνεις δραστηριότητες στη φύση, η Ναυπακτία αποτελεί ένα προορισμό που θα δώσει σε κάθε εποχή τη δυνατότητα να κάνεις όσα θέλεις.

Πλέον, για να φθάσεις εκεί από την Αθήνα, η πρόσβαση είναι εύκολη υπόθεση με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού αλλά και με τη γέφυρα Ρίου –  Αντιρρίου. Όμως, και μέσω της Ιόνιας Οδού και της Εγνατίας, η πρόσβαση είναι εξίσου άνετη και γρήγορη, από τη Βόρειο Ελλάδα και την Ήπειρο. Άλλωστε, οι νέοι αυτοκινητόδρομοι, μας φέρνουν πιο κοντά και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εμείς πήγαμε οδηγώντας το νέο Citroen C4 Cactus, και σας λέμε όσα ξέρουμε, όσα ζήσαμε και όσα προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ζήσεις.

Φθάνοντας στη Ναύπακτο, λογικά μέσα στην πόλη δεν θα βρεις να κάνεις κάποια δραστηριότητα. Μπορείς όμως να επιλέξεις να μείνεις σε κάποιο από τα αρκετά, καλά ξενοδοχεία της πόλης. Διαφορετικά, μπορείτε να μείνετε στο Χάνι Μπανιά, δίπλα στον Εύηνο ποταμό, όπου βρίσκονται ξενώνες και βέβαια ταβέρνες με καλό φαγητό και ροφήματα. Εκεί θα κάνετε πολλές δραστηριότητες. Αν πάτε Φθινόπωρο, Χειμώνα ή Άνοιξη, οπωσδήποτε να δοκιμάσετε Canoe Kayak και Rafting. Έχω κάνει και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η εμπειρία είναι μοναδική στον Εύηνο, ένα υπέροχο ποτάμι με αρκετό νερό εκείνες τις εποχές. Μάλιστα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μπορεί να σας προτείνει κι άλλες δράσεις, όπως τοξοβολία, πεζοπορία, ποδήλατο βουνού (mountain bike) και καταρρίχηση (rappel). Ένα είναι σίγουρο: ότι θα φύγετε με το χαμόγελο στα χείλη.

Για τους πιο επιδέξιους σε extreme sports, το αναρριχητικό πάρκο στο βουνό της Βαράσοβας, αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρόν.

Στα ανατολικά της πόλης, όσοι θέλουν θαλάσσια σπορ, θα μπορούν να ασχοληθούν με οργανωμένο Kitesurfing, ενώ οι λάτρεις του βουνού μπορούν να ανηφορίσουν προς την Ορεινή Ναυπακτία. Εκεί θα βρουν περιπατητικά μονοπάτια που χρησιμοποιούνται και για ποδηλασία βουνού.

Μη το σκέφτεστε άλλο. Όπως δεν το σκεφτήκαμε κι εμείς, πηγαίνοντας εκεί με το ολοκαίνουργιο Citroen C4 Cactus