ΤΑΞΙΔΙ

Ζεσταθήκαμε στο παγωμένο Παρίσι χάρη στο Far Cry 5

To Oneman ήταν προσκεκλημένο της Ubisoft στο Παρίσι για να γνωρίσει από κοντά την πέμπτη βασική έκδοση του αγαπημένου παιχνιδιού.

Ποια πόλη του φωτός; Πόλη της παγωνιάς ήταν το Παρίσι τις δύο τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, στις οποίες το επισκεφτήκαμε προσκεκλημένοι της Ubisoft. Μπορεί όμως η θερμοκρασία να μην ξεπέρασε ποτέ τους 0 (μηδέν!) βαθμούς Κελσίου, ωστόσο τόσο η φιλοξενία των ανθρώπων της εταιρίας όσο και η γνωριμία με το Far Cry 5, έφταναν για να μας ζεστάνουν.

Πριν όμως ταξιδέψουμε για τη γαλλική πρωτεύουσα, ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάμε λίγο πιο βόρεια από το Παρίσι και συγκεκριμένα στο Λονδίνο όπου βρεθήκαμε για το παγκόσμιο media event του επερχόμενου Assassin’s Creed Origins. Ήταν ένα αξέχαστο διήμερο με την υπογραφή της Ubisoft- λεπτομέρειες εδώ– γι’ αυτό και όταν ήρθε μία αντίστοιχη πρόσκληση για το Far Cry 5, γεννήθηκαν αυτόματα προσδοκίες. Μεγάλες.

Και καμία πρόγνωση του καιρού δεν μπορούσε να τις χαλάσει. Ζεστά ρούχα, καλή διάθεση και καλό ταξίδι!

 

Τρίτη (πολύ) πρωί και ο δρόμος γνωστός με κατεύθυνση το Ελευθεριος Βενιζέλος. Λίγες ώρες αργότερα στους -3 και στην ελαφριά χιονόπτωση, με τη σημείωση στην ατζέντα για ένα δείπνο από τη Ubisoft το βράδυ. Τι επιλέγεις λοιπόν; Την ζέστη του κεντρικού και πολυτελέστατου ξενοδοχείου ή μια βόλτα στο παγωμένο Παρίσι; Προφανώς και δεν έχει σημασία πόσες φορές έχεις βρεθεί σε αυτή την πόλη. Η ευκαιρία για μία ακόμη βόλτα δεν χάνεται. Μέτρο για το Τροκαντερό, selfie με φόντο τον Πύργο του Γουστάβο, περπάτημα δίπλα στις όχθες του Σηκουάνα μέχρι τη ρόδα και στη συνέχεια στη Champs-Élysées μέχρι την Αψίδα του θριάμβου.

Μία βόλτα που ξεκίνησε με χαμόγελο και κατέληξε φυσικά με κόκκινη μύτη από το κρύο. Χαλάλι όμως μόνο και μόνο για το κρουασάν στο νούμερο 86 της Champs-Élysées, αυτό με το πράσινο.

 

Ακολούθησε η ερώτηση του Manab Roy, Ηead of communications της Ubisoft UK, για το ποια προτίμηση έχουμε για το δείπνο. Κρέας, ζυμαρικά, γαλλική κουζίνα; Μήπως κάτι διαφορετικό, όπως κορεάτικη; Φυσικά και αποφασίσαμε γνωριμία με μια νέα εμπερία. Ακόμα είναι ενθουσιασμένος ο Manab για την επιλογή του κορεάτικου. Και εμείς.

Διαφορετικές γεύσεις μεταξύ τους, έδεναν υπέροχα. Καυτερά πιάτα που δοκίμασαν τις αντοχές μας. Και φυσικά η πρωτοτυπία να ψήνεις εσυ ο ίδιος το κρέας σου. Κορεάτικο, μπήκες στα αγαπημένα μας.

 

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε μια γεμάτη μέρα για να ακολουθήσει αυτή του media event. Από πολύ νωρίς και αυτή, με τη θερμοκρασία στους -7, περπατώντας για την… Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το Far Cry 5 διαδραματίζεται σε ένα πολύ γνωστός μέρος σχεδόν για όλους. Άλλωστε και ποιος δεν έχει δει εικόνες από αμερικανική εξοχή σε ταινίες; Εικόνες που θα δεις και στην πέμπτη βασική έκδοση του παιχνιδιού, η οποία λαμβάνει δράση στη φανταστική περιοχή “Hope Country”, της υπαρκτής Μοντάνα. Εκεί όπου ένας παρανοϊκός τύπος,  ο Joseph Seed- που πιστεύει ότι είναι ο γιος του Θεού- κάνει κουμάντο, είτε με την πειθώ των λόγων του είτε με των όπλων. Και εσύ σπεύδεις στην περιοχή για να τον συλλάβεις. Και… κάπως έτσι ξεκίνησε ο καυγάς στο παιχνίδι.

 

Φτάσαμε λοιπόν και εμείς μέσα από το αναζωογονητικό κρύο του Παρισιού, στη Μοντανα. Γιατί το κτίριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε το event ήταν διαμορφωμένο σαν να βρίσκεσαι μέσα στο παιχνίδι! Το ίδιο και οι κάθε είδους λιχουδιές στο μίνι μπαρ που φώναζαν ότι βρίσκεσαι στον Αμερικανικό βορρά. Και το πανέξυπνο μότο για τη λαιμαργία εκεί όπου στα διαλείμματα δώσαμε γευστική μάχη να χωρέσουμε φαγητό, στο μέρους όπου ξεκουράζονταν το χθεσινό κορεατικό. Και το πρωινό του ξενοδοχείου.

 

Τώρα θα αναρωτηθείς, κάναμε τίποτε άλλο πέρα από το να φάμε καλά; Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πραγματάκια στις έξι ώρες που μείναμε εκεί. Τέσσερις τύποι που συμμετείχαν στη δημιουργία του παιχνιδιού, έκαναν αρχικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σχετικά με το Far Cry 5, πριν ανακριθούν από το Oneman. Πρόκειται για τους Dan Hay (Creative Director), Rick Ross (Cult expert, deprogrammer), Dr Michael Mills (Professor, study Criminology in the University of Kent) και Dan Romer (Composer), με τον τελευταίο μάλιστα να τραγουδά ζωντανά έναν από τον ύμνου της αίρεσης του Joseph Seed αποκλειστικά για εμάς. Σύντομα θα διαβάσετε όσα μας είπαν για το παιχνίδι και όχι μόνο!

 

Ένα παιχνίδι το οποίο φυσικά το δοκιμάσαμε  στη συνέχεια και στην πράξη. Μένοντας… χαζοί όσο διαρκούσε το intro, καθώς δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από χολιγουντιανή ταινία. Τα γραφικά ήταν απλά εξωπραγματικά και η δράση στη συνέχεια καταιγιστική. Οι φανατικοί της σειράς θα ενθουσιαστούν με νέες δυνατότητες όπως τη δημιουργία του δικού τους χαρακτήρα, τους τρεις διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης ενός outpost (sneaking, sniping και blasting through), την απουσία των πύργων αλλά και τη την δυνατότητα να παίξουν όλο το story mode με έναν φίλο μέσω online co-op! Όσοι θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά το Far Cry είναι σίγουρο πως θα το λιώσουν, ανυπομονώντας στη συνέχεια για το  6.

 

Εμείς είναι η αλήθεια ανυπομονούμε για το 5, καθώς η πτήση για την Αθήνα περίμενε και δεν μας επέτρεψε να πάρουμε μία πολύωρη γεύση από το παιχνίδι. Αλλά αργεί η 27η Μαρτίου όπου κυκλοφορεί για PS4, Xbox One και PC; Δεν αργεί!

* Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Manab Roy, Ηead of communications της Ubisoft UK, που ήταν δίπλα μας και μας διευκόλυνε στην παραμονή μας στο Παρίσι.