TECH IT OR LIVE IT

Το campus της Microsoft στην Αμερική είναι όσο εκπληκτικό το φαντάζεσαι

Μια ολοήμερη επίσκεψη στα κεντρικά της Microsoft στα προάστια του Seattle, είναι αρκετή για να πιστέψεις στις ιδανικά πλασμένες κοινωνίες.

Μικρός, όταν ερχόμουν για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τα όποια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όταν συνειδητοποιούσα ότι δεν ζω σε έναν κόσμο μαγικά πλασμένο κι ότι οι μικρές μας αστικές κοινότητες είναι γεμάτες παγίδες για τους συνανθρώπους μας, ονειρευόμουν εκείνη τη μέρα που θα είχα τη δύναμη να χτίζω κόσμους σαν εκείνους που κατασκευάζαμε στα διάφορα παιχνίδια στρατηγικής στον υπολογιστή. Δεν ονειρευόμουν να γίνω πιλότος ή αστροναύτης, ονειρευόμουν να φτιάξω ένα χωριό, μια πόλη, έναν κόσμο, ο οποίος θα ήταν απελπιστικά τέλειος.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα προστατεύσεις τη δουλειά σου από το μέλλον

Θωρακίσου προ της επέλασης των ρομπότ, των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης.

Βιώνουμε μία νέα (τη μεγαλύτερη ίσως) τεχνολογική επανάσταση. Κάμποσα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Στον Κεραμεικό υπάρχει ένα κτίριο, στο οποίο χαίρεσαι να δουλεύεις

Στο διάλειμμα, οι εργαζόμενοι στα νέα γραφεία της COSMOTE e-value, παίζουν ποδοσφαιράκι.

Ένα κλασικό, ετήσιο αφιέρωμα των περιοδικών που συνόδευαν τις κυριακάτικες εφημερίδες της περασμένης δεκαετίας και τις έκαναν να ζυγίζουν πιο πολύ από τόμο της Δομής, ήταν αυτό στα δέκα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα

Ζήσαμε το αύριο στο Tech Fest του Golden Hall

Οι τεχνολογίες του μέλλοντος βρίσκονται έως την 1η Ιουλίου στο Tech Fest του Golden Hall και το Oneman δεν γινόταν να μην περάσει μία βόλτα από το βραβευμένο ως νούμερο ένα εμπορικό κέντρο της Ευρώπης.

Όταν το αύριο βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας και μπορείς να το ζήσεις τώρα, η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για να την αρνηθείς. Γι' αυτό και το Oneman βρέθηκε στο Golden Hall για να πειραματιστεί και να ανακαλύψεις νέες τεχνολογίες, να βιώσει νέες εμπειρίες, να παίξει και να μάθει με καινοτόμες λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Χατζηδάκη, ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί οι influencers;

Ο άνθρωπος που έφτιαξε app για να επιβραβεύει τα social posts εξηγεί πόσο εύκολο είναι σήμερα να βγάλεις χρήματα από μία φωτογραφία. Χωρίς να είσαι φωτογράφος.

Σε ένα σουρεαλιστικά πλασμένο σύννεφο, μία καφετζού μελετάει προσεχτικά τους κόκκους που βαριούνται να ξεκουνήσουν από τα τοιχώματα του φλιτζανιού.

Διαβάστε περισσότερα

Αν το HomePod είχε ρόδες θα ήταν το αυτοκίνητο της Apple

Η πρώτη πραγματικά καινούρια συσκευή που παρουσίασε η Apple τα τελευταία χρόνια, υπόσχεται όλα όσα θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Μια από τις καινοτομίες - που σύμφωνα με την Apple - ενσωματώνει είναι η τεχνολογία χωρικής αντίληψης, βάσει της οποίας αντιλαμβάνεται το σημείο που το τοποθετείς μέσα στον χώρο και προσαρμόζει ανάλογα τον ήχο του.

Διαβάστε περισσότερα

Με αυτό το app επικοινωνούν τα τσιράκια στο House of Cards

Προσοχή, ακολουθούν micro spoilers από την πέμπτη σεζόν και τις δολοπλοκίες του Frank Underwood.

Εκτός από τις δολοπλοκίες, τη μεθοδευμένη καλλιέργεια του φόβου και τα ερωτικά τρίγωνα, οι σεναριογράφοι του House of Cards αρέσκονται και στην επίδειξη χρήσης (και κατάχρησης) της τεχνολογίας. Οι παραβιάσεις ψηφιακών δικτύων παίζουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, η οπτικοποίηση της ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά εφέ της σειράς, αν και ο Frank Underwood (Kevin Spacey) εμφανίζεται να είναι λιγότερο εξοικειωμένος με τη χρήση των gadgets –έτσι στην πέμπτη σεζόν τη βγάζει με ένα παλαιότερο MacBook, ενώ η Claire (Robin Wright) έχει πλέον στα χέρια της ένα από τα νεότερα μοντέλα φορητών υπολογιστών της Apple.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
PROMO
Social Man