ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα καινούριο σπίτι, με μερικά clicks και μια κάρτα

Καθίστε αναπαυτικά δίπλα μου στον καναπέ να δείτε πώς ανακαινίζονται τα σπίτια, εύκολα και γρήγορα.

Το setup στο σαλόνι όταν ετοιμάζεσαι να μπεις στον κόσμο των online αγορών, μοιάζει περίπου με το setup που κάνεις για να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά. Μέτριος φωτισμός, το τηλέφωνο στο αθόρυβο να μην σε ενοχλούν και πολύ, ένα μπωλ με το αγαπημένο σου σνακ σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου και υγρά, πολλά υγρά για να μην χρειαστεί να σηκωθείς από τον καναπέ για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Βλέπεις, για εμένα όπως και για τους περισσότερους ανθρώπους αυτού του πλανήτη που έχουν γεννηθεί μετά την αποστολή του Apollo 13 στη σελήνη, το να ανακαινίσεις το σπίτι, το να φτιάξεις από την αρχή την γκαρνταρόμπα, το να διαλέξεις ταξιδιωτικό προορισμό και άλλες ασχολίες που συνήθιζαν να παιδεύουν παλαιότερα τους γονείς μας, είναι σαν μια βόλτα στο πάρκο. Γιατί η τεχνολογία, τα app και η άνθιση του e-commerce ακόμα και στη δική μας αγορά, έχουν κάνει τη ζωή μας υπερβολικά εύκολη.

Χρειάζεσαι έναν υπολογιστή (ή ένα καλό smartphone), λίγο χρόνο να αφιερώσεις και μία κάρτα για να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα και με ασφάλεια.

 

Πριν όμως φτάσουμε στο γιατί σου προτείνω να κάνεις όλες αυτές τις αγορές μακριά από ουρές στα πολυκαταστήματα, ας μιλήσουμε για ένα διαχρονικό πρόβλημα του Έλληνα. Την έλλειψη εμπιστοσύνης σε οτιδήποτε online. Κάποτε ο Έλληνας δεν πίστευε τις ειδήσεις που έγραφαν τα site στο internet και τώρα τα θεωρεί μακράν πιο αξιόπιστα από τα κανάλια. Κάποτε ο Έλληνας έτρεμε να δώσει τον αριθμό της κάρτας του σε ένα site και τώρα το κάνει δύο φορές την ημέρα. Ο κόσμος μας έχει ευτυχώς προοδεύσει από την εποχή που οι διεσιδαιμονίες έτρωγαν τα σωθικά των ανθρώπων γύρω μας. Για αυτό, χρωστάμε πολλά και σε εκείνους που φροντίζουν να ενημερώσουν τον καταναλωτή και να τον καθησυχάσουν.

Ας απευθυνθώ τώρα λίγο σε εκείνους που ακόμα το σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους online.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ

Πραγματικά, πέφτουμε από αεροπλάνα με αλεξίπτωτα, βουτάμε στα παγωμένα νερά του Ιονίου μετά από 2 κιλά παϊδάκια, φωτογραφιζόμαστε με πύθωνες στους ώμους μας, τρώμε πιπεριές Habanero απλά για να γελάσουμε με τους φίλους μας και φοβόμαστε τι; Να βάλουμε την κάρτα μας online. Περιττό να πω ότι για όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούμε την ίδια ακριβώς κάρτα για να τα ζήσουμε και να ξεπεράσουμε κάθε άλλο φόβο μας.

Κι ας πάμε και στο θέμα μας γιατί πολύ ξεμάκρυνα από την παραλία και θα μου φωνάζει η μητέρα.

Το να φτιάξεις το σπίτι σου από την αρχή ή απλά να το ενισχύεις σε εκείνα τα κομμάτια που σου φαίνονται άδεια και παλιά, είναι μια υπόθεση που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα ξεκινούσε και θα τελείωνε σε εκείνες τις λεωφόρους με τα επιπλάδικα και στα τεράστια πολυκαταστήματα.

Έλα όμως που δεν θέλω να έχω ένα σπίτι σαν τα άλλα. Κι έλα που αυτό το υπέροχο σπίτι το θέλω και χωρίς να κουραστώ ή να χαλάσω το Σ/Κ μου σε ουρές και ταμεία. Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό αλλά από την στιγμή που μπορώ να βρω κάθε τι που χρειάζομαι για το σπίτι μου, στην άνεση της πολυθρόνας μου, γιατί να σηκωθώ από αυτή.

Υπάρχουν app που στρέφεις το κινητό σου στον χώρο και σου εμφανίζουν τον τοίχο σου χρωματισμένο με μπογιά, τον νέο σου καναπέ να φιγουράρει δίπλα στα άλλα έπιπλα και αυτόν τον φουτουριστικό πίνακα να κλέβει τις εντυπώσεις στον τοίχο του σαλονιού. Με τη χρήση του virtual reality πολλές εταιρείες σε αφήνουν να κάνεις project τα έπιπλα στο χώρο σου, σου δίνουν τις διαστάσεις τους και δεν έχεις παρά να σκεφτείς αν σου κάνει για το δικό σου σπίτι.

 

Τι μου αρέσει όμως ακόμα περισσότερο; Ότι online έχω τη δυνατότητα να πάρω το τραπέζι από ένα κατάστημα, τις καρέκλες από άλλο και να βρω και εκείνη την tailor made επιλογή για να κάνω τον δικό μου χώρο πραγματικά μοναδικό. Δεν αγοράζω μαζικά. Ψωνίζω συγκεκριμένα και επιλεκτικά μόνο εκείνα που θέλω πραγματικά να μπουν στον χώρο μου και μάλιστα εκμεταλλεύομαι τις online εκπτώσεις που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο.

Πάμε και σε κάτι πιο προσωπικό. Βαριέμαι αφόρητα το μπλα μπλα.

Όσο μου αρέσει εμένα να μιλάω και να ζαλίζω τα αφτιά των άλλων, τόσο δεν μου αρέσει να το κάνει αυτό ένας πωλητής σε εμένα. Κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνό μου για δουλειά, εύχομαι να το κλείσουν και να μου στείλουν ένα email. Δεν θέλω ρε παιδί μου. Θέλω από την άνεση του πληκτρολογίου και του κινητού μου να ορίζω όλη μου τη ζωή. Το ίδιο ισχύει και για τις αγορές μου.

Είναι τόσο απολαυστικό να είσαι στον καναπέ, φορώντας ό,τι θες, πίνοντας ό,τι θες, μασουλώντας ό,τι θες και να κάνεις ατελείωτο browsing για να “χτίσεις” το καινούριο σου σπίτι. Και στην τελική, να έχεις δίπλα σου εκείνη ή εκείνον που θα έσερνες μαζί σε ένα ατέρμονο safari σε κάθε πιθανή γωνιά της πόλης. Για να επιλέγετε μαζί όλα όσα θα έχετε τριγύρω σας μετά από μερικές ημέρες.

 

Πριν λίγα χρόνια θυμάμαι να ψωνίζω online μόνο από ξένα e-shops. Σχεδόν περήφανα κοιτάω κάποια από τα πάνω από 6000 ελληνικά e-shops που λειτουργούν πλέον στη χώρα και βρίσκω κάθε τι που χρειάζομαι για το σπίτι μου, για το αυτοκίνητό μου, για τη δουλειά μου, για την καθημερινότητά μου.

Ανακαίνισε κι εσύ το σπίτι σου από την άνεση του καναπέ σου. Κι αν είσαι από εκείνους που μπαίνουν απλά στα site και σταματούν ένα βήμα πριν την αγορά για να μην βάλουν την κάρτα τους, σου έχω μόνο δύο λέξεις.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ!