ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φέτος ήρθε η ώρα για δώρα της προκοπής

Ξέμεινες από ιδέες; Έχεις τώρα μια ευκαιρία να σώσεις την παρτίδα με Tech δώρα που θα ενθουσιάσουν τους πάντες.

Δεν θέλουμε να αγχωθείς, αλλά αν συνεχίσεις να αναβάλεις τις αγορές των δώρων κινδυνεύεις να εμφανιστείς στο ρεβεγιόν με άδεια χέρια. Για να σε βοηθήσουμε, φτιάξαμε μια λίστα με μερικά λαχταριστά δωράκια που βρήκαμε στον Κωτσόβολο από το μέλλον – ξέρεις, από αυτά που ξεφορτώνεσαι πυρετωδώς τη συσκευασία τους. Από αυτά που δε βλέπεις την ώρα να φορτίσουν. Κι από εκείνα που μετανιώνεις επειδή δεν τα ψώνισες για σένα! 

Μπορεί εσύ να μη δίνεις δεκάρα για την επιστροφή του βινυλίου, αλλά ο κολλητός σου που τσεκάρει συστηματικά το Retromaniax θα εκτιμήσει ιδιαιτέρως ένα φορητό πικάπ σε vintage βαλιτσάκι, με ενσωματωμένα ηχεία. Το συγκεκριμένο έχει και θύρα USB για αναπαραγωγή μουσικής από άλλη πηγή. Είπαμε, καλό το βινύλιο αλλά ουδείς εμίσησε το iTunes.

Ως συνήθως, τον μπαμπά τον άφησες τελευταίο. Κι έχεις σχεδόν ξεμείνει από λεφτά. Μήπως προτιμά να ακούει αντί να διαβάζει; Μην το ψειρίζεις, άλλο, πάρε του ένα ζευγάρι ακουστικά, να ευχαριστηθεί τα αγαπημένα του ακούσματα.

Από τη στιγμή που θα ζευγαρώσει με το τηλέφωνό σου, δύσκολα θα αποχωριστούν το ένα το άλλο: ένα καλό bluetooth ηχείο είναι ό,τι χρειάζεσαι για να απελευθερωθείς από τα ακουστικά.

Ουπς, ξεχάσαμε… Δεν είναι για σένα. Τέλοσπάντων,  η λίστα είναι μεγάλη, μπορείς να κάνεις κι ένα δώρο στον εαυτό σου από τον Κωτσόβολο.

Το πρόβλημα με τις action cameras είναι ότι ‘γράφουν’ με τις ώρες και μετά πρέπει να περάσεις ατελείωτες ώρες για να εντοπίσεις τα λίγα συναρπαστικά στιγμιότυπα της εγγραφής. Όχι πια: η Tom Tom Bandit προσφέρει ποιότητα 4Κ και σύστημα αυτόματου εντοπισμού των καλύτερων σκηνών, ώστε να μη χάνεις χρόνο στο μοντάζ. Το καλύτερο; Μπορείς να μοντάρεις και από το κινητό σου, μέσω της ειδικής εφαρμογής που τη συνοδεύει. Χμμμ… Ακόμη ένα δώρο που θα μπορούσες να κάνεις σε σένα (αφού και η βάση της ταιριάζει στην υποδοχή της GoPro σου).

Τους αγαπάς πολύ και δεν μπορείς να αποφασίσεις; Ή μήπως τους αγαπάς λίγο και δε θες να πολυσκοτίζεσαι. Σε κάθε περίπτωση, η Gift Card δίνει τη λύση. Όπως παλιά, που ο νονός μοίραζε χαρτονομίσματα.

Τα drones έχουν μπει ορμητικά στη ζωή μας. Εσύ μπορείς να επιλέξεις ένα μοντέλο που κάνει delivery μοναδικών εικόνων, σε 13 megapixel ή 4K. Το Yuneec Breeze έχει διάφορα hi-tech χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων υπέρυθρους αισθητήρες θέσης για ασφαλείς πτήσεις ακόμη και μέσα στο σπίτι (χαρά που θα κάνει η μαμά, την ώρα που θα περνά ξυστά από το πολύφωτο…).

Γιορτές ίσον απενοχοποιημένος χρόνος για gaming. Το ασύρματο χειριστήριο Dualshock 4 είναι ιδανική προσθήκη στην πλατφόρμα του PS4. Η ενσωματωμένη επιφάνεια αφής χαρίζει πιο ακριβή έλεγχο και το κουμπί share εξασφαλίζει ότι τα ψηφιακά σου (του) «ποιήματα» δεν θα μείνουν θαμμένα στο συρτάρι.

Άραγε, τώρα που ο Τζορτζ χωρίζει -όπως λέγεται- από την Αμάλ, θα πάρει τίποτα φεύγοντας από το σπίτι; Στη θέση του θα παίρναμε μόνο το καπέλο μας, αλλά επειδή εκείνος όλο και κάποια μηχανή Nespresso θα έχει καβατζώσει από τη συνεργασία του με την εταιρεία, δεν θα τον αδικούσαμε αν τη στερούσε από την καλή του. Εκείνη πάλι, με την αγωγή που θα του «ράψει», δεν θα δυσκολευτεί να την αντικαταστήσει.

Αν θέλεις κι άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις δώρων, θέλεις σίγουρα να δεις το επετειακό επεισόδιο ‘Try Me’ με τον Δημήτρη Καρέτσο και τη Μαντώ Γαστεράτου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις.