24MEDIA
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η ιερή παράδοση του κυριακάτικου τραπεζιού

Χάρη στην τεχνολογία, μια ξεχασμένη ιεροτελεστία επιστρέφει πιο απλή και ευχάριστη από ποτέ.

Δεν είμαι υπέρ των παραδόσεων. Ποτέ δεν ήμουν. Οι καιροί αλλάζουν, ο κόσμος προοδεύει και όλοι πρέπει αργά ή γρήγορα να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ιεροτελεστίες που αποτελούν σταθερές αξίες και πρέπει όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά να προστατευθούν με κάθε μέσο. Μία από αυτές, είναι και το κλασικό, αγαπημένο κυριακάτικο τραπέζι, με όλη την οικογένεια μαζεμένη γύρω απ’ αυτό.

Ας είμαστε ειλικρινείς, η συγκεκριμένη παράδοση μοιάζει να ζει μόνο μέσα από τις σειρές και τις ταινίες και είναι πραγματικά κρίμα. Το να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να απολαμβάνεις την κυριακάτικη ξενοιασιά, την παρέα των αγαπημένων σου προσώπων και ένα πιάτο ζεστό φαγητό αποτελεί τον καλύτερο επίλογο μιας δύσκολης εβδομάδας που φεύγει και το ιδανικότερο πρελούδιο μιας απαιτητικής που έρχεται. Και συγγνώμη, αλλά το γεγονός πως ζούμε στην εποχή της τεχνολογικής επέλασης και προτιμάμε να περνάμε το χρόνο μας μπροστά από οθόνες αντί γύρω από ένα τραπέζι δεν αποτελεί δικαιολογία. Αντίθετα, η τεχνολογία μπορεί όχι απλά να σταθεί σε ένα κυριακάτικο τραπέζι, αλλά είναι ικανή να το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό και ξένοιαστο. Ειδικά όταν μιλάμε για την τεχνολογία των οικιακών συσκευών της Siemens.

Βλέπεις, υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που αποφεύγει τα κυριακάτικα τραπέζια επειδή βαριέται τις δουλειές και τις αγγαρείες που αυτό φέρνει μαζί του. Δεκτόν. Μόνο που με την τεχνολογία Siemens Home Connect, οι δουλειές του σπιτιού πλέον γίνονται από μόνες τους, αφού μέσω του Wi-Fi, ανοίγουν οι δρόμοι για νέες δυνατότητες που δεν τολμούσες να φανταστείς. Ας δούμε πώς μπορεί να είναι μια τυπική Κυριακή, όπως τη ζήσαμε εμείς μέσα από τις οικιακές συσκευές της Siemens και κάτι μου λέει πως η παράδοση του οικογενειακού τραπεζιού θα επανέλθει για τα καλά στη ζωή σου.

24MEDIA

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Για αρχή, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι ή να στερείσαι την πρωινή κυριακάτικη βόλτα σου, με το άγχος μήπως δεν έχεις όλα όσα χρειάζεσαι να σε κυριεύει. Κι αυτό, γιατί πλέον μπορείς να ρίχνεις μια ματιά στον ψυγειοκαταψύκτη σου, όπου κι αν βρίσκεσαι, με τις δύο κάμερες που βρίσκονται στο εσωτερικό του ψυγείου να τραβάνε φωτογραφίες που αποθηκεύονται αυτόματα στο κινητό σου. Ποιες λίστες τώρα, βρίσκεις επιτόπου τι σου λείπει και πας να το προμηθευτείς. Δεν χρειάζεται, όμως, ούτε να επιστρέψεις νωρίτερα για να ετοιμάσεις το ρολό που θα μαγειρέψεις, μιας και μπορείς από το κινητό σου να επιλέξεις και τις ρυθμίσεις του ψυγείου σου, όσο εσύ απολαμβάνεις τον καφέ με τους φίλους σου.

24MEDIA

Στο παιχνίδι, όμως, μπορεί να μπει και ο φούρνος, πριν καν εσύ φτάσεις στο σπίτι για να αναλάβεις δράση. Μπορείς, βλέπεις, να ξεκινήσεις από απόσταση την προθέρμανση μέσω του Home Connect, ώστε να γυρίσεις και να τα βρεις όλα έτοιμα. Εντάξει, μην περιμένεις ότι το ρολό θα σε περιμένει μαγειρεμένο στο τραπέζι, είπαμε, κάτι θα πρέπει να κάνεις κι εσύ, όμως η αλήθεια είναι ότι ο φούρνος της Siemens, πρακτικά μπορεί να σε βοηθήσει στο μαγείρεμα, κάνοντας εύκολη την προετοιμασία του κυριακάτικου τραπεζιού, ακόμη και σε κάποιον που δεν κατέχει πολύ το σπορ. Βλέπεις, μπορείς να δεις μαγειρικές ιδέες, βίντεο και συνταγές που φτιάχτηκαν ειδικά για τη συσκευή σου και να στείλεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις απευθείας στον φούρνο, ώστε να αναλάβει εκείνος το μαγείρεμα. Με λίγα λόγια, εσύ αγοράζεις το κρέας και στην ουσία απλά αφήνεις το φούρνο σου να κάνει τα υπόλοιπα, όσο απολαμβάνεις μαζί με τους αγαπημένους σου τις κυριακάτικές σας συνήθειες.

24MEDIA

Όχι, δεν υπερβάλλω καθόλου, μπορείτε να τα λέτε με άνεση στον κήπο ή το σαλόνι, να απολαμβάνετε τα ‘Φιλαράκια’ (κι αυτό κυριακάτικη παράδοση είναι πλέον, ας μην κρυβόμαστε) και να μην αγχώνεσαι καθόλου για το πότε θα ετοιμαστεί το φαγητό, αφού δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι κάθε λίγο και λιγάκι για να το ελέγχεις. “Και ποιος θα μου πει ρε μεγάλε, όταν είναι έτοιμο, ο φούρνος;” θα αναρωτηθείς και η απάντηση είναι πως ναι, θα στο πει ο φούρνος, στέλνοντάς σου ειδοποίηση μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί. Ο εντοιχιζόμενος φούρνος HM638GRS6 μάλιστα, διαθέτει θερμόμετρο ψητού και αισθητήρα μαγειρέματος για να γνωρίζεις ακριβώς τι γίνεται μέσα στο φούρνο και ακόμη πιο μέσα στο ψητό σου, εξασφαλίζοντας έτσι το τέλειο ψήσιμο.

24MEDIA

Το στρώσιμο του τραπεζιού και το κόψιμο της σαλάτας θα πρέπει δυστυχώς να το κάνεις μόνος σου, όμως θα μπορείς να απολαύσεις το φαγητό που ετοίμασες χωρίς ένα μεγάλο άγχος, αυτό του πλυσίματος όλων αυτών των πιάτων. Κι αυτό γιατί χάρη στο εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων της Siemens, μπορείς να ρυθμίσεις το πλύσιμο σύμφωνα με το πρόγραμμά σου και αυτά που πρέπει να πλυθούν.

24MEDIA

Αφού επιλέξεις ένα από τα πολλά προσφερόμενα προγράμματα, μπορείς να προγραμματίσεις την έναρξη ή ακόμα και την παύση της πλύσης από το κινητό ή το τάμπλετ σου, ενώ το πλυντήριο πιάτων φροντίζει για την ηρεμία σου με αυτόματη ενημέρωση για τις λειτουργίες και την κατάσταση της πλύσης ανά πάσα στιγμή. Εν ολίγοις, απολαμβάνεις τις σειρές σου και αφήνεις τη συσκευή να κάνει τα υπόλοιπα.

24MEDIA

Όπως καταλαβαίνεις, με τις ευκολίες που σου προσφέρει η τεχνολογία Siemens Home Connect, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην κάνεις το κυριακάτικο τραπέζι, ξανά κομμάτι της ζωής σου. Ελπίζω να μην έχεις πλάνα για αυτήν την Κυριακή.