ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ήρθε η ώρα να νιώσεις ντόπιος και στο εξωτερικό

Η υπηρεσία COSMOTE My Internet ρίχνει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θυμάμαι σαν χθες, αλλά έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια. Την πρώτη Κυριακή του Ιούλη του 2016 κατηφορίζαμε την Stillorgan, δρόμο της ομώνυμης περιοχής του νοτιοανατολικού Δουβλίνου. Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν σε μια παράλληλη. Ή σε μια κάθετη; Τόσο εγώ όσο ο Τάκης, μετά από τρία pints κόκκινης ιρλανδικής Αle έκαστος, δύσκολα μπορούσαμε να θυμηθούμε πού ακριβώς. Αν και πλάι μας περνούσαν συχνά αυτοκίνητα, στο οπτικό μας πεδίο δεν υπήρχε πεζός ούτε για δείγμα. Ο μόνος τρόπος για να προσανατολιστούμε ήταν το Google Maps. Έλα, όμως, που σε όλες τις pubs είχε χτυπήσει εδώ και ώρα το τελευταίο καμπανάκι και δεν υπήρχε Wi-Fi πουθενά.

Αφού κατηφορίσαμε και ανηφορίσαμε κάθε κάθετη και παράλληλη της Stillorgan -πολύ πιθανό ν’ ανεβοκατεβήκαμε τους ίδιους δρόμους δυο και τρεις φορές, μιας και στην συγκεκριμένη γειτονιά του Δουβλίνου πολύ σπάνια συναντάς ταμπέλες με τα ονόματα των δρόμων- καθίσαμε στα παγκάκι ενός καταπράσινου πάρκου μέχρι να ξημερώσει και να μπούμε σε κάποιο μαγαζί για να βρούμε Wi-Fi. Τελικά, όπως είδαμε στο Google Maps, το ξενοδοχείο μας δεν απείχε ούτε πέντε λεπτά με τα πόδια από το παγκάκι που είχαμε διανυκτερεύσει. Αν χανόμασταν σήμερα, στον ίδιο δρόμο, η ‘περιπέτειά’ μας δεν θα κρατούσε πάνω από μερικά δευτερόλεπτα, αφού μέσω της υπηρεσίας COSMOTE My Internet θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα mobile data μας, σαν να ήμασταν ντόπιοι.

Η COSMOTE δεν αφήνει τους συνδρομητές να χάνονται και να ταλαιπωρούνται στο εξωτερικό, αφού διαθέτει πρώτη τη δυνατότητα για αποφυγή επιπλέον χρεώσεων από mobile data στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για ανανέωση των MB με τα πακέτα GIGA NOW.

Μέσω της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE My Internet, οι συνδρομητές συμβολαίου που βρίσκονται εντός Ε.Ε., ενημερώνονται αυτόματα με SMS στο κινητό τους, όταν καταναλώσουν τα MB του προγράμματός τους (φτάνοντας στο 80% και στη συνέχεια στο 100%). Παράλληλα, με την κατανάλωση όλων των data, διακόπτεται η δυνατότητα πλοήγησης, για να αποφευχθεί τυχόν επιπλέον χρέωση. Επιπλέον χρέωση που δεν επιζητά κανείς. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε ξένη χώρα.

Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα GIGA NOW ή να πλοηγηθούν με χρέωση ανά MB. Η υπηρεσία COSMOTE My Internet είναι η μόνη που προσφέρει πραγματικό έλεγχο κόστους για τη χρήση των MB, ώστε οι συνδρομητές να μην χρεωθούν ούτε 1 ευρώ παραπάνω, εφόσον δεν το επιλέξουν.

Μπορεί το Δουβλίνο να μην αποτελεί κατεξοχήν καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι Έλληνες που μοιράζουν την άδειά τους ανάμεσα σ’ ένα ελληνικό νησί και σε μια ευρωπαϊκή πόλη. Η COSMOTE με την υπηρεσία COSMOTE My Internet απαντάει στις αυξημένες ανάγκες των συνδρομητών για σερφάρισμα στο Ίντερνετ και εκτός Ελλάδας, καθώς μετά την απελευθέρωση του roaming εντός της Ε.Ε., οι χρήστες Mobile Internet εντός του ΕΟΧ (ενιαίου οικονομικού χώρου), έχουν τετραπλασιαστεί, σε σχέση με το 2017.

Ένα χρόνο μετά την κατάργηση των χρεώσεων roaming στην Ε.Ε. παρατηρούνται τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία:

1. Μεγάλη αύξηση της κίνησης περιαγωγής το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016: 5 φορές περισσότερα δεδομένα και σχεδόν, 2.5 φορές περισσότερες κλήσεις έγιναν εντός της  Ε.Ε.

2. Περισσότερο από το 90% της κίνησης περιαγωγής εντός της Ε.Ε. για τηλεφωνικές κλήσεις, SMS και δεδομένα, χρησιμοποιήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2017 μετά την εφαρμογή  των νέων κανόνων περιαγωγής – roam-like-at-home (RLAH) και της κατάργησης των χρεώσεων

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο δεύτερο του μισό. Αν δεν έχεις ήδη προγραμματίσει τις διακοπές σου, σκέψου σοβαρά ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Οργάνωσε τα αεροπορικά, το ξενοδοχείο και τις επισκέψεις σου σε μουσεία και παραλίες. Όσον αφορά το Ίντερνετ, το βασικό εργαλείο κάθε ταξιδιώτη, το οποίο δεν μπορεί να λείπει από το kit των καλοκαιρινών διακοπών σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Έχει προνοήσει για σένα η COSMOTE.