UNSPLASH
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Instagram κρύβει τα likes: Να πώς θα τα ξαναδείς

Η πλατφόρμα θέλει να σε κάνει πιο δημιουργικό και αυθεντικό.

Πριν κάποιους μήνες κυκλοφόρησε η είδηση ότι το Instagram θα κρύψει τα likes σε μια προσπάθεια να κάνει την πλατφόρμα πιο ασφαλή για τους χρήστες της. Πριν ένα μήνα άρχισε όντως το μέτρο να εφαρμόζεται πιλοτικά σε κάποιες χώρες και σύντομα θα έρθει και σε εμάς.

Είναι σημαντικό βέβαια να πούμε ότι τα likes δεν θα εξαφανιστούν ολοκληρωτικά. Θα είναι απλά κρυμμένα από τους followers σας, αλλά εσείς οι ίδιοι θα μπορείτε ακόμα να δείτε πόσα likes έχετε λάβει σε ένα ποστ, με ένα μικρό κλικ.

Αυτός είναι ο τρόπος που θα φαίνονται τα likes. Θα βλέπετε το όνομα ενός από τους followers σας και μετά θα βλέπετε απλά τη λέξη “others” χωρίς τον αριθμό που βλέπετε ως τώρα.

Aν πατήσετε όμως πάνω στο “others”, μπορείτε να δείτε ποιοι είναι εκείνοι που σας έκαναν like. Δεν θα μπορείτε όμως να βλέπετε ποιοι έκαναν like στους followers σας.

Γιατί όμως το Instagram κρύβει τα likes μας;

Η ιδέα πίσω από το εγχείρημα είναι το Instagram να γίνει ένας χώρος που επικεντρώνεται περισσότερο στις ανθρώπινες σχέσεις, τις συνομιλίες και την κοινότητα, ειδικά για τους νέους. Χωρίς την πίεση των likes υποτίθεται πως οι χρήστες θα γίνουν πιο αυθεντικοί και δημιουργικοί στο περιεχόμενο που θα προβάλλουν, χωρίς να σκέφτονται το πόσο θα αρέσει στους άλλους.