ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πιλότος της Formula εναντίον gamer: Ποιος κερδίζει;

Οι πιλότοι της Formula E βρέθηκαν στο Λας Βέγκας και πήραν μέρος σε έναν αγώνα κόντρα στους καλύτερους sim-racers.

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα απασχόλησαν ιδιαίτερα το φετινό CES, δεδομένου και του υψηλού ενδιαφέροντος της αμερικανικής αγοράς για τα οχήματα που κινούνται με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Οι πιλότοι της Formula E, πολλά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και κάποια ηλεκτροκίνητα μονοθέσια βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Λας Βέγκας, ελέω και της παρουσίας αρκετών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικότερα και ειδικότερα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Ένα μονοθέσιο διέσχισε τη λεωφόρο ανάμεσα στα πολυτελή ξενοδοχεία-καζίνο, δίνοντας την ευκαιρία για μερικά πρωτότυπα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Ακολούθησαν κάμποσα ‘ντόνατς’ και η μυρωδιά καμένου ελαστικού μάλλον ικανοποίησε όλους όσοι (προφανώς) δεν βρίσκουν απολαυστικό τον μονότονο, σχεδόν υποτονικό, ήχο των ηλεκτροκινητήρων.

Οι πιλότοι της Formula E αγωνίστηκαν σε ψηφιακό περιβάλλον, κόντρα στους δέκα καλύτερους sim-racers, σε έναν αγώνα (eRace) που κατέδειξε ακόμα μια ισχυρά ανερχόμενη τάση, αυτή των eSports. Νικητής αναδείχτηκε ο Bono Huis, της Faraday Future Dragon Racing, εισπράττοντας για την πρώτη θέση το έπαθλο των 200.000 δολαρίων.

 

Αν και έξω λίγο από τα νερά τους, οι πιλότοι της Formula E επιβεβαίωσαν ότι οι οδηγικές ικανότητες που απαιτούνται, σε αυτό το επίπεδο του εικονικού περιβάλλοντος, δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές στην πραγματική πίστα. Παρών στο Λας Βέγκας ήταν και ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt.