Πόσο ανταγωνιστικό είναι ένα κινητό των 129 ευρώ; (δεν φαντάζεσαι)

Το νέο Meizu Μ5C δεν θα σου στερήσει τίποτα (και κυρίως τα χρήματά σου).
SHARES

Ναι, ναι ξέρουμε. Ξέρουμε. Διάβασες τώρα Meizu (προφέρεται "Μεϊζού") και η πρώτη σου αντίδραση ήταν να σκεφτείς "Ποιός ασχολείται τώρα...". Δεν παρεξηγούμε, έχουμε κάνει το ίδιο φάουλ πολλές φορές - αλλά μετά θυμόμαστε ότι στην αγορά των smartphones παγκοσμίως η μεγάλη πλειοψηφία των πωλήσεων συμβαίνει από τα 300 ευρώ και κάτω, καθώς και ότι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν προτίθεται να πληρώσει τρεις μισθούς για ένα λογότυπο: θέλει απλώς ένα καλό κινητό που καλύπτει τις ανάγκες του. Άσε που, όπως έχει πια το πράγμα με τα κινητά συνολικά και την άνοδο του επιπέδου ποιότητας στην εισαγωγική κατηγορία τους, περισσότερη 'μαγκιά' χρειάζεται για να προσφέρει μια κατασκευάστρια αξιοπρόσεκτο κι ανταγωνιστικό προϊόν στα 100 ή 200 ευρώ, παρά προϊόν ικανότερο με τριπλάσιο ή τετραπλάσιο κόστος.

Για τον λόγο αυτό μας αρέσει το Meizu M5C. Είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που διαθέτει η Smart4All, αντιπροσωπεία της Meizu στην Ελλάδα, αυτές τις ημέρες αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο της WIND - και από την πρώτη ώρα επαφής μαζί του καταλαβαίνεις πως είναι αυτό ακριβώς που σού λέει πως είναι: ένα smartphone με τιμή πώλησης τα €129 που όμως εννοεί να προσφέρει πιο πολλά απ' όσα... υπονοεί το χαμηλό του κόστος. Θα μπορούσαμε να σε ζαλίσουμε με τεχνικά για τετραπύρηνους επεξεργαστές και αναλύσεις οθόνης, αλλά αυτό που έχει εν τέλει σημασία είναι η πρακτική εντύπωση. Κι αυτή είναι πολύ καλή: το κινητό είναι γρήγορο, η οθόνη του μεγάλη και φωτεινή, η αυτονομία του άκρως ικανοποιητική (φόρτιση το βράδυ παρ' εκτός κι αν βρεθείς σε κανένα αληθινά βαρετό πάρτι) και ο χώρος που προσφέρει για αποθήκευση ΟΚ (τον επεκτείνεις με κάρτα μνήμης εύκολα αργότερα).

Για €129, με άλλα λόγια, αγοράζεις όχι απλώς "μια χαρά", αλλά ικανότατο κινητό για τα απλά και καθημερινά, αρκεί να μην έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις στην φωτογραφία (το zoom του M5C είναι μέτριας απόδοσης και στα σκοτεινά δυσκολεύεται) ή να μην παίζεις όλα εκείνα τα games-υπερπαραγωγές του Android που νομίζουν πως κουβαλάς στην τσέπη PlayStation4.  To γραφικό περιβάλλον της Meizu για το λειτουργικό της Google, το Flyme, έχει περάσει 6 εκδόσεις και είναι πλέον ώριμο σε όλα: απλουστευμένο αλλά μοντέρνο και κομψό, ρυθμίσιμο όσο χρειάζεσαι, κατανοητό από την πρώτη στιγμή. Η γρήγορη πρόσβαση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G, άλλωστε, εγγυάται πως θα χρησιμοποιείς το Internet άνετα με οποιοδήποτε δημοφιλές apps του Android.

Συνυπολογίζοντας τον καλαίσθητο σχεδιασμό και την προσεγμένη κατασκευή του Meizu M5C, έχεις μία συσκευή όχι απλά τίμια για τα χρήματα που ζητά (αν και βέβαια είναι τέτοια επίσης), αλλά από εκείνες που σε κάνουν ν' αναρωτιέσαι για ποιό λόγο δίνει τόσος κόσμος τόσα πολλά περισσότερα για smartphone εν έτει 2017. Γιατί πολύ καλά και σούπερ ρε παιδί μου όλα εκείνα τα κινητά που κοστίζουν 800 ή 900 ή 1000 ευρώ, εννοείται - αλλά οι άνθρωποι εκείνοι που στο 90% του χρόνου τους ενδιαφέρονται να κάνουν με αυτά όσα γίνονται άνετα και μ' ένα κινητό όπως το M5C, μήπως να το ξανασκέφτονταν; Λέμε τώρα!

Share
 

24Media Network

Το σερί των 4.739 ημερών

Η Αυστραλία έδωσε τέλος σε ένα σερί που διήρκεσε 13 χρόνια (παρά εννέα ημέρες), προσφέροντας παράλληλα και ένα καλό μάθημα στους Αμερικανούς ενόψει Κίνας.

Super League στη σέντρα

Η Super League ανοίγει σήμερα την αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Η ταυτότητα των 14 ομάδων, οι στόχοι τους, το πάρε - δώσε, τα γήπεδα και οι 26 διαιτητές.

 
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO