ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Samsung Galaxy S10: Ανατομία ενός τέλειου smartphone

Τα 10 στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο αυτή τη στιγμή.

Όταν ο Conor Pierce παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό το νέο Samsung Galaxy S10, στο Unpacked 2019 στο Λονδίνο, έκανε λόγο για ένα smartphone που όχι απλώς ξεχωρίζει, αλλά διαφέρει. Κι αυτό, γιατί δέκα χρόνια μετά το πρώτο Galaxy, η Samsung σχεδίασε μια συσκευή που αναμένεται να καθορίσει τη βιομηχανία του mobile για την επόμενη δεκαετία.

Τα smartphones, έτσι κι αλλιώς, εδώ και χρόνια έχουν πάψει να είναι απλώς φορητά τηλέφωνα. Είναι συσκευές που δεν μας κρατούν απλώς συνδεδεμένους με τους άλλους, αλλά και με τον κόσμο γύρω μας. Τα smartphones μας ενημερώνουν, μας ψυχαγωγούν, μας λύνουν τα χέρια σε όλο και περισσότερες πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Το νέο Samsung Galaxy S10 δημιουργήθηκε με την αποστολή να τοποθετηθεί στο κέντρο του σύμπαντος της Samsung. Είναι ο πυρήνας ενός ολόκληρου οικοσυστήματος συσκευών και τεχνολογιών (σταθερών, mobile ή wearable) και από αρκετές απόψεις, είναι απλώς το πρώτο premium smartphone της επόμενης γενιάς, αλλά μια συσκευή που εγκαινιάζει μια καινούρια κατηγορία συσκευών – αυτές που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη τα επόμενα 10 χρόνια.

Στη λίστα που ακολουθεί βάλαμε στη σειρά τα 10 features που το κάνουν να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο σημερινό smartphone. Με τη δική μας σειρά προτίμησης. Εννοείται ότι η δική σου μπορεί να είναι διαφορετική. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S10, άλλωστε, είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται στις συνήθειες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ιδιοκτήτη του ξεχωριστά.

#10 Ultra Sonic Scanner

O υπερηχητικός αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος ακούγεται λίγο σαν gadget του USS Enterprise (είναι διαθέσιμος στο S10 και στο S10+). Η διαστημική τεχνολογία του, όμως, εξυπηρετεί δύο πολύ ‘γήινες’ ανάγκες. Η πρώτη είναι η στοιχειώδης: ξεκλειδώνει το τηλέφωνο εύκολα και με την πρώτη. Πριν σκεφτείς ότι είναι basic και αυτονόητο, θυμήσου ότι ο μέσος χρήστης Android ξεκλειδώνει το τηλέφωνό του 150 φορές τη μέρα. Είναι σημαντικό, λοιπόν, το ξεκλείδωμα να γίνεται εύκολα και με την πρώτη. Η δεύτερη λειτουργία του Ultra Sonic Scanner είναι θεμελιώδης: Προστατεύει την ασφάλεια των δεδομένων σου. Κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να ξεκλειδώσει το δικό σου τηλέφωνο εκτός από σένα. Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτοποίησης, σε συνδυασμό με το Samsung Knox και την αντοχή της συσκευής σε νερό και σκόνη, καθιστούν το Samsung Galaxy S10 ένα κάστρο απόρθητο από τα στοιχεία της φύσης, τα κακόβουλα λογισμικά και τους καλοθελητές.

#09 Οθόνη Infinity-O

Τα Galaxy αγαπήθηκαν πρώτα απ’ όλα για τις οθόνες τους. Η Samsung προίκισε το Galaxy S10 με την Infinity-O display, μια Dynamic AMOLED οθόνη που εξασφαλίζει τέλεια απόκριση και αδιάλειπτη, κινηματογραφική προβολή. Η πιο ακριβής χρωματικά οθόνη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε φορητή συσκευή δεν έχει στην επιφάνειά της κανέναν περισπασμό. Ακόμα και η κάμερα ‘χτίστηκε’ μέσα της προκειμένου να εξασφαλιστεί η ενιαία, συνεχής και απρόσκοπτη προβολή.

#08 Φιλικό στον gamer

Τα S10 είναι βελτιστοποιημένα για μέγιστη απόδοση στα video games. Σε επίπεδο hardware, τόσο η μπαταρία μακράς διάρκειας όσο και το σύστημα ψύξης θαλάμου ατμού που αποτρέπει την υπερθέρμανση και την επιβράδυνση της ταχύτητας διασφαλίζουν απρόσκοπτα gaming sessions. Η προηγμένη οθόνη, το Dolby Atmos και η βελτιστοποίηση των γραφικών με βάση τη μηχανή παιχνιδιών Unity δημιουργούν μια δυναμική gaming εμπειρία επιπέδου κονσόλας.

#07 Αξεσουάρ

Η ναυαρχίδα της Samsung είναι η μπαγκέτα με την οποία μπορείς να διευθύνεις ολόκληρο το ψηφιακό σου οικοσύστημα – από την τηλεόραση και το ψυγείο, μέχρι το πλυντήριο ρούχων και οσονούπω, όλες τις λειτουργίες του σπιτιού (το Internet of Things έρχεται με βήμα ταχύ). Σε πρώτη φάση, θα συνεργαστεί άψογα με τα Galaxy Buds, τα εξελιγμένα ασύρματα ακουστικά που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, αλλά και με τα ολοκαίνουρια wearables της Samsung, το Galaxy Watch Active και το Galaxy Fit.

#06 Video για Όσκαρ

Αυτό είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που διαθέτει HDR video και το πρώτο Samsung με εγγραφή 4K UHD. Ο υπερευρυγώνιος φακός, το λογισμικό πρόβλεψης και η υψηλή σταθεροποίηση επιτρέπουν τη λήψη βίντεο σε επαγγελματικό επίπεδο. Το super Slow-mo και οι δυνατότητες επεξεργασίας που παρέχει το Adobe Premier Rush (λογισμικό video editing ειδικά σχεδιασμένο για το S10) μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και τις πιο απλές στιγμές των διακοπών ή της καθημερινότητας σε βιντεοκλίπ αξιώσεων.

#05 Νοημοσύνη

Το επόμενο κινητό σου δεν θα κάνει μόνο ό,τι του λες. Θα σε μαθαίνει καθημερινά και θα λειτουργεί προληπτικά, πριν από σένα για σένα. Θα προφορτώνει τις αγαπημένες σου εφαρμογές για να μην χάνεις χρόνο, θα μειώνει το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη και θα ενεργοποιεί τη νυχτερινή λειτουργία για να μην κουράζονται τα μάτια σου το βράδυ, θα αναγνωρίζει τα αντικείμενα που σκανάρεις, θα σου προτείνει την ιδανική γωνία λήψης και τις καλύτερες συνθήκες φωτισμού για τις φωτογραφίες σου. Κοινώς, θα (σε) σκέφτεται.

#04 Έξυπνο WI-FI

Το Galaxy S10 είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει WI-FI 6. Και το πρώτο smartphone που κάθε φορά που μετακινείσαι προσαρμόζει τη συνδεσιμότητά του στα χαρακτηριστικά του δικτύου στο οποίο βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, χάρη στο LTE, όταν βγαίνεις από την εμβέλεια του WI-FI μπορείς να πετύχεις ταχύτητες ως και 2.0Gbps για λιγότερο buffering.

#03 Κάμερες παντού

Το πρώτο smartphone της επόμενης γενιάς δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει και το πρώτο σύστημα φακών της επόμενης γενιάς. Η Samsung έχει εφαρμόσει πολλή καινοτομία στις κάμερες του Galaxy S10+, που έρχεται φορτωμένο με δύο κάμερες στην μπροστινή όψη και τρεις στην πίσω πλευρά, με φακούς που καλύπτουν όλο το φάσμα, από τον ευρωγώνιο ως τον τηλεφακό. Το διπλό διάφραγμα διασφαλίζει ότι οι φωτογραφίες σου θα φωτιστούν σωστά είτε τις τραβήξεις μεσημέρι, με δυνατό ήλιο είτε αργά τη νύχτα. Η εστίαση σε πραγματικό χρόνο, το dual pixel και οι πρωτοποριακές λειτουργίες βελτιστοποίησης που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη του Galaxy θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ονειρεμένες εικόνες, αλλά -κυρίως- πολύ ρεαλιστικές εικόνες. Είναι η πρώτη φορά που ένα smartphone προσφέρει τη δυνατότητα αποτύπωσης που προσεγγίζει το εύρος πεδίου του ανθρώπινου ματιού.

#02 (Ιστορική) Μνήμη

Μνήμη RAM ως και 12GB. Και εσωτερική μνήμη ως και 1TB (διαθέσιμη στα ceramic S10+). Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο. Το 1 Terra τα λέει όλα. Και σίγουρα τα χωράει όλα. Ποτέ ξανά δεν θα χρειαστεί να διαγράψεις κάτι αναγκαστικά, επειδή δεν έχεις χώρο.

#01 Wireless PowerShare

Στο Galaxy S10+ η τυπική χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει ως και 4100mAh. Αυτή η δύναμη, συνδυασμένη με την προσαρμοστική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας εγγυώνται ότι Α. Εσύ δεν θα μείνεις από μπαταρία. Και Β. Αν μείνει από μπαταρία κάποιος άλλος, εσύ θα μπορείς να τον φορτίσεις. Απλά, ασύρματα, σχεδόν μαγικά. Αρκεί να ακουμπήσει πάνω στο δικό σου Galaxy S10 το δικό του. Το ίδιο ισχύει και με τα ακουστικά σου ή το smartwatch σου. Χάρη στο Wireless PowerShare δεν θα μείνουν ποτέ από μπαταρία. Κι αυτό δεν είναι απλώς μια υπόσχεση. Είναι η υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς καλώδια και χωρίς το άγχος της φόρτισης. Ας πούμε ότι είναι μια επαναστατική υπόσχεση κι ας το αφήσουμε εκεί.

(Περισσότερα για το Galaxy S10, το S10+ το S10e, τα συνοδευτικά αξεσουάρ και τα wearables, θα μάθεις στο επίσημο site της Samsung)