ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Secret Santa στη δουλειά: Εσύ τι δώρο θα έπαιρνες στο αφεντικό σου;

Σε βγάζουμε από τη δύσκολη θέση να ψάχνεις το κατάλληλο δώρο που θα πάρεις μαζί σου στο γραφείο.

Όχι, πριν μερικά χρόνια μπορεί οι περισσότεροι να μην γνώριζαν τι είναι το Secret Santa, αλλά νομίζω πως πλέον σε κάθε μεγάλο γραφείο που σέβεται τον εαυτό του, κάπου στα μέσα του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι μαζεύονται και το διοργανώνουν, εδικά φέτος που μας το θύμισε ο Κωτσόβολος, ο δικός μας Secret Santa.

Έχει την πλάκα του, μιας και άνθρωποι από διπλανά γραφείο που δεν έχουν ανταλλάξει ούτε δύο κουβέντες μέσα στην υπόλοιπη χρονιά, μπορεί να κληθούν να πάρουν δώρα ο ένας στον άλλο, έρχονται πιο κοντά και γενικά δημιουργείται μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ενόψει των γιορτών.

Ο κάθε εργαζόμενος γράφει το όνομά του σε ένα χαρτάκι, όλα τα χαρτάκια μπαίνουν σε ένα  κουτί και στη συνέχεια ένας ένας περνάει τραβάει ένα χαρτάκι και δεν αποκαλύπτει σε κανέναν το όνομα που του έτυχε, μέχρι την ημέρα που θα ανταλλάξουν δώρα. Είναι και επίσημα ο Secret Santa, ο κρυφός Άι Βασίλης, του ατόμου που τράβηξε από το κουτί και καλείται να του βρει ένα όμορφο και πρωτότυπο δώρο.

 

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που είσαι εκείνος που από όλα τα χαρτάκια που βρίσκονταν μέσα, τράβηξες εκείνο του αφεντικού σου; Σίγουρα, ήταν το τελευταίο που ήθελες να σου τύχει, αλλά πλέον δεν μπορείς να το αποφύγεις. Μια άβολη στιγμή, η οποία σε βάζει σε σκέψεις για το τι δώρο να πάρεις.

Το συγκεκριμένο σενάριο φαίνεται πως σκέφτηκαν και στον Κωτσόβολο, ετοιμάζοντας μια αρκετά ευφάνταστη διαφήμιση για τις φετινές γιορτές με το Secret Santa στο γραφείο. Μέσα από μια σειρά χιουμοριστικών αντιδράσεων βλέπουμε την προσπάθεια ενός εργαζόμενου να πάρει το κατάλληλο δώρο για το μεγάλο αφεντικό, ώσπου τελικά καταφέρνει να τον εντυπωσιάσει.

Οι γιορτές έχουν τα μυστικά τους, αλλά το από που θα πάρεις τα δώρα σου δεν είναι ένα από αυτά. Φέτος, λοιπόν, ο Κωτσόβολος αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο του Secret Santa και να βγάλει πολλούς από εμάς από τη δύσκολη θέση ανεύρεσης του κατάλληλου δώρου για τους συναδέλφους και το αφεντικό στο γραφείο.

Να σημειωθεί πως προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο Secret Santa είναι να ορίσουν εξαρχής οι συμμετέχοντες και ένα συγκεκριμένο budget για τα δώρα τους, για παράδειγμα από 10 μέχρι 40 ευρώ, έτσι ώστε κανένα να μην ξεφύγει οικονομικά.

Επίσης, ένα καλό tip αν δεν γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τον άλλο είναι να στοχεύσεις σε ένα πιο γενικό δώρο, το οποίο, όμως, σίγουρα θα του αρέσει, όπως ας πούμε τα ηχεία Logitech Z313 2.1 Black που θα τα βρεις στα 39.99 ευρώ* ή ένα smartband Honor Band 5 Pink Activity Tracker με 39.90 ευρώ*. Αν πάλι γνωρίζεις πως το αφεντικό σου είναι λάτρης των ρετρό αντικειμένων, μήπως να σκεφτείς κι ένα My Arcade Retro Machine με 29.90 ευρώ* για να τον βάλεις σε ένα mood γλυκιάς νοσταλγίας;

Όποιο όνομα κι αν σου τύχει στο φετινό Secret Santa στη δουλειά, μην αγχώνεσαι. Μια βόλτα από ένα κατάστημα Κωτσόβολος, τον ιδανικό προορισμό των χριστουγεννιάτικων αγορών, μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση της επιλογής του κατάλληλου δώρου. Άλλωστε αυτές οι ημέρες δεν είναι για άγχη, αλλά για να τις απολαύσουμε.

*Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν και τα προϊόντα μπορεί να εξαντληθούν.

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)