ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συσκευή της Αmazon γελάει χωρίς λόγο κι όλοι έχουν τρομοκρατηθεί

Ποιος ξέρει, ίσως οι μηχανές σχεδιάζουν κι επίσημα να μας σκοτώσουν όλους.

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, το βλέπουμε και το βιώνουμε καθημερινά και η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει κιόλας. Ψέμματα δεν θα πούμε, οι περισσότεροι είμαστε εθισμένοι στα γκάτζετ και τις οθόνες μας και τα έχουμε κάνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Υπάρχει βέβαια και κάτι που μας ανησυχεί. Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχώς προοδεύει και εξελίσσεται, το Black Mirror μας δείχνει τι μπορεί να πάει στραβά και κάπως έτσι κοιτάμε καταλήξαμε να κοιτάμε τα ρομπότ και τις μηχανές με καχυποψία.

Πλέον, δεν βοηθάει ούτε η Alexa, το γκατζετάκι-προσωπικός βοηθός της Amazon, το οποίο σχεδιάστηκε για  να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει μουσική, να μεταφέρει πληροφορίες, να αναπαράγει podcasts, να μας ενημερώσει για τον καιρό και την κίνηση και πολλά ακόμα.

Κάτι από αυτά τα πολλά ακόμα, είναι και η φωνητική αλληλεπίδραση, τομέας που τις τελευταίες ημέρες έχει πάει λίγο στραβά. Κι αυτό γιατί αρκετοί χρήστες της Alexa διαμαρτύρονται πως τρομοκρατούνται μέσα στη νύχτα από ένα ανατριχιαστικό γέλιο, το οποίο προέρχεται από τη συσκευή, δίχως να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γι’ αυτό το ξαφνικό γέλιο.

Τα παράπονα τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει, με την εταιρεία να δηλώνει στο Verge πως έχει γνώσει του θέματος και προσπαθεί να το επιλύσει, προτρέποντας τους χρήστες να απενεργοποιήσουν την Alexa μέχρι νεωτέρας.

Η επανάσταση των μηχανών μόλις ξεκίνησε.

Πηγή: consequenceofsound