ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα δύο Χριστουγεννιάτικα δώρα που χρωστάς στον εαυτό σου

Αναποφάσιστος για τα δώρα σε συγγενείς και φίλους, σίγουρος για αυτά που θα κάνω σε μένα.

Λένε ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου. Για μένα, οι μέρες ΠΡΙΝ τα Χριστούγεννα είναι ακόμα καλύτερες. Η αδημονία για τα δώρα που θα λάβεις από φίλους και συγγενείς, η σπαζοκεφαλιά στην επιλογή των δώρων που θα κάνεις εσύ σε εκείνους, μα το καλύτερο, η απόλαυση της στιγμής στο ταμείο με το πάντα επίκαιρο και εορταστικό ερώτημα “είναι για δώρο;”,  για να δώσεις μία εύθυμη απάντηση στον εαυτό σου, αλλά και κάπως αφοπλιστική στον υπάλληλο: “Ναι. Για μένα”.

Όσο άλλοι καταρτίζουν λίστες που περιέχουν και το δικό σου όνομα, εσύ σπας το κεφάλι σου για να αποφασίσεις τα δώρα που θα κάνεις στους άλλους. Μία ευχάριστη διαδικασία, η οποία, όμως, έχει μια κάποια δυσκολία. Αρκετά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη δική σου στιγμή, τη δική σου προσωπική λίστα, αυτή που περίμενες όλο τον χρόνο να προσφέρεις απλόχερα στον εαυτό σου. Σου την χρωστούσες και όσο κάθεσαι με το χαρτί μπροστά σου, ζυγίζοντας τις επιλογές και τις ανάγκες σου και επιβραβεύεις τον εαυτό σου γιατί ξέρεις ότι τα αξίζει.

Και το κάνεις χωρίς καμία δυσκολία, αφενός γιατί πρόκειται για δικά σου δώρα, για δώρα που θα κάνεις και φέτος τα Χριστούγεννα στον εαυτό σου, αφετέρου γιατί αυτή η στιγμή, αυτή η λίστα, δεν αποτελούν σπαζοκεφαλιά. Ξέρεις τι πραγματικά θες πριν καν αρχίσεις να σκέφτεσαι τι δώρα θες να κάνεις στον εαυτό σου.

Γι’ αυτό και φέτος αποφάσισα τι θέλω να δω κάτω από το δέντρο μου, χωρίς να ελπίζω στις εμπνεύσεις τρίτων. Δύο δώρα που θα αναβαθμίσουν την τεχνολογία, της διάδραση και την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών μου.

Το κινητό που θα κάνεις τις φετινές γιορτές αξέχαστες

Πρώτο δώρο, κινητό. Χωρίς να περιπλανιέμαι σε μαγαζιά και να στριμώχνομαι ανάμεσα στο πλήθος, πηγαίνω… συστημένος στο πλησιέστερο κατάστημα για να αντικαταστήσω και να αναβαθμίσω την κινητή μου τηλεφωνία με το Xiaomi Redmi Note 8T.

Το All Star smartphone της σειράς “Redmi 8”, με το οποίο θα μπορέσεις να αποτυπώσεις κάθε σου στιγμή στη διάρκεια των εορτών και να την κάνεις… αφίσα! Με τετραπλή κάμερα 48MP, με υπερευρυγώνιο και macro φακό που προσφέρουν εξαιρετική ανάλυση, για να εκτυπώσεις τις φωτογραφίες σου και να καδράρεις τις στιγμές σου ακόμα και στον τοίχο του σπιτιού σου!

Με οκταπύρηνο επεξεργαστής, με FHD οθόνη 6,3″ η οποία είναι σχεδιασμένη με κομψές στρογγυλεμένες γωνίες, που βρίσκονται μέσα σε ένα τυποποιημένο ορθογώνιο πλαίσιο.

Το νέο Redmi Note της Xiaomi έχει υψηλή αναλογία σώματος προς οθόνη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κινητά της και αισθητά αναβαθμισμένη κάμερα η οποία σου προσφέρει φωτογραφίες με περίπου 19 φορές την ανάλυση της οθόνης, ενώ όταν θα φωτογραφίζεις κτίρια, τοπία και άλλες σκηνές, η έξυπνη λειτουργία αναγνώρισης σκηνών θα σού υποδεικνύει να ενεργοποιήσεις την υπερευρυγώνια λειτουργία.

Όσο για την μπαταρία, αυτή είναι 4000mAh και χρειάζεται λιγότερες από δύο ώρες για να φορτίσει πλήρως.

“Καθάρισα” με κινητό και με.. γεια μου…

Η αγορά του πρώτου μου δώρου, μού έδωσε ένα ακόμη καλό πειστήριο για την σωστή επιλογή του Redmi Note 8T, όταν κατάλαβα ότι λειτουργεί ως εργαλείο για μία ακόμη τεχνολογική επανάσταση της Xiaomi με το πρωτοποριακό Mi Smart Home Sensor Set.

 

Πρόκειται για ένα έξυπνο σετ αισθητήρων της Xiaomi, με το οποίο μπορείς να έχει ανά πάσα ώρα και στη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο του σπιτιού σου όπου κι αν βρίσκεσαι μέσω του smartphone σου.

Ανιχνεύει κάθε κίνηση στο χώρο, σε ειδοποιεί για το αν έχεις ξεχάσει κάποια πόρτα ή κάποιο παράθυρο ανοιχτό, ενεργοποιεί/απενεργοποιεί νυχτερινό φωτισμό κατά την ανίχνευση κίνησης, παρέχει ειδοποιήσεις συναγερμού, ενώ επίσης λειτουργεί ως ξυπνητήρι και κουδούνι!

Τοποθετείται εύκολα στον χώρο του σπιτιού, ενώ διασυνδέει και ελέγχει άλλες έξυπνες συσκευές στο οικοσύστημα της Xiaomi, χάρη στην εφαρμογή “Mi Home”.

Αποτελείται από έναν κόμβο ελέγχου (Mi Control Hub) και λειτουργεί με δυο αισθητήρες κίνησης (Mi Motion Sensor), δυο αισθητήρες παραθύρου και πόρτας (Mi Window Door Sensor) και έναν ασύρματο διακόπτη (Mi Wireless Switch).

Με το Mi Smart Home Sensor Set, ο έλεγχος του σπιτιού μου, η καθημερινότητα, η κίνησή μου σε αυτό και κυρίως των… καλεσμένων μου ανήμερα των Χριστουγέννων, εκτός από ασφαλέστερες, γίνονται και παιχνιδάκι. Ή μάλλον, παιχνίδι πραγματικό, αφού έχω τον απόλυτο έλεγχο του σπιτιού μου μέσα από το κινητό μου.

 

Το ένα δώρο νίβει τ’ άλλο και τα δυο το… σπίτι σου!

Το Redmi Note 8T και το Mi Smart Home Sensor Set είναι τα δύο δώρα που χρωστάω αυτά τα Χριστούγεννα στον εαυτό μου και που ξέρω πως με αυτά, εκτός από έξυπνη  καθημερινότητα θα έχω και μία έξυπνη αγορά. Κι αυτό διότι, με το smartphone της Xiaomi μπορώ να ελέγχω μέχρι και το σπίτι μου, απλά κατεβάζοντας την εφαρμογή Mi Home στο Redmi Note 8T, ρυθμίζοντας και λαμβάνοντας ειδοποιήσεις για όλους τους σένσορες του Mi Smart Home Sensor Set. Δύο σε ένα δηλαδή…